zdravnik s stetoskopom

Nadstandardno zdravstveno zavarovanje

WIZ Zdravje Plus

Organizacija, izvedba in plačilo stroškov pomoči na domu in prevozov.

Skleni online

WIZ Zdravje Plus je nadstandardno zdravstveno zavarovanje


WIZ Zdravje Plus je nadstandardno zdravstveno zavarovanje, ki nudi organizacijo, izvedbo in plačilo stroškov pomoči na domu in prevozov v primeru poškodbe ali bolezni.

Vključuje nezgodno zavarovanje, ki v hudih primerih trajne invalidnosti zaradi nezgode nudi oprostitev plačevanja premije WIZ Zdravja.

Zavarovanje je namenjeno vsem osebam od 18. do 65. leta starosti, sklene se ga lahko samo skupaj z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem WIZ Zdravje

Več informacij o kritju WIZ Zdravje Plus >

Kritja podrobno

WIZ Pomoč, ko ne moreš samostojno opravljati vsakodnevnih opravil


WIZ Pomoč nudi organizacijo, izvedbo in plačilo stroškov storitev in opravil ob poškodbi ali bolezni, ko ne moreš samostojno opravljati vsakodnevnih opravil (npr. se ne moreš prehranjevati in piti, gibati, oblačiti in slačiti ipd.).

Nudimo ti kar 50 ur pomoči za posamezno nezgodo ali bolezen.

Ob tako težkih trenutkih ti bodo naši izvajalci pomagali pri kuhanju, pranju, pomivanju in drugih gospodinjskih opravilih. Pomagali ti bodo tudi pri vsakodnevnih opravilih, kot sta prehranjevanje in pitje ter tudi pri osebni higieni.

Če se pojavijo težave pri gibanju, lahko: 

  • namesto tebe opravijo nakupe, 4 ure na dan ter
  • varujejo tvoje otroke.

Za podrobnejšo razlago ti svetujemo, da prebereš Splošne pogoje ali pregledaš standardiziran dokument z informacijami o produktu WIZ Zdravje Plus. 

WIZ Prevozi ob poškodbi ali bolezni


WIZ Prevozi nudi organizacijo, izvedbo in plačilo stroškov storitev in opravil ob poškodbi ali bolezni, ko ne moreš samostojno opravljati vsakodnevnih opravil (npr. se ne moreš prehranjevati in piti, gibati, oblačiti in slačiti ipd.).

Koristiš lahko prevoze na kontrolne preglede ali prevoze na dom po odpustu iz bolnišnice. Za posamezno nezgodo ali bolezen lahko koristiš do 2 prevoza.

Za podrobnejšo razlago ti svetujemo, da prebereš Splošne pogoje ali pregledaš standardiziran dokument z informacijami o produktu WIZ Zdravje Plus. 

Prevozi s spremstvom na kemoterapijo


WIZ Kemoterapija nudi organizacijo, izvedbo in plačilo stroškov prevozov s spremstvom na kemoterapijo ali obsevanje zaradi obolelosti za rakom. Za isto diagnozo raka lahko koristiš do 2 prevoza.

Glavna prednost kritja WIZ Kemoterapija je, da naš izvajalec pelje hkrati le enega bolnika, ga počaka med terapijo in takoj zatem odpelje domov.

Za podrobnejšo razlago ti svetujemo, da prebereš Splošne pogoje ali pregledaš standardiziran dokument z informacijami o produktu WIZ Zdravje Plus. 

Oprostitev plačevanja premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja WIZ Zdravje


WIZ OPP nudi oprostitev plačevanja premije WIZ Zdravja v hujših primerih trajne invalidnosti (vsaj 50 %). To pomeni, da zavarovalnica prevzame plačevanje premije za tvoje dopolnilno zdravstveno zavarovanje (WIZ Zdravje), in sicer v naslednjem mesecu po določitvi odstotka invalidnosti. Premijo za WIZ Zdravje plačujemo, dokler ne dopolniš 75 let oziroma dokler ne pride do prekinitve police.

Za podrobnejšo razlago ti svetujemo, da prebereš Splošne pogoje ali pregledaš standardiziran dokument z informacijami o produktu WIZ Zdravje Plus. 

narezane limone za zdravje

WIZ ZDRAVJE PLUS - Nadstandardno zdravstveno zavarovanje

WIZ Zdravje Plus ti nudi organizacijo, izvedbo in plačilo stroškov pomoči na domu in prevozov v primeru poškodbe ali bolezni. Vključuje nezgodno zavarovanje, ki v hudih primerih trajne invalidnosti zaradi nezgode nudi oprostitev plačevanja premije WIZ Zdravja. Skleneš ga skupaj z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem za dodatnih 1,28 € na mesec!

Spoznaj

Izjave naših strank

Stranke WIZ Zdravje

Pogosta vprašanja WIZ Zdravje Plus

WIZ Zdravje+ nudi kritje stroškov pomoči na domu in prevozov v primeru poškodbe ali bolezni, ko ne moreš opravljati vsakodnevnih opravil. V hudih primerih trajne invalidnosti zaradi nezgode pa nudi tudi oprostitev plačevanja premije WIZ Zdravja.

Zavarovanje je namenjeno vsem osebam od 18. do 65. leta starosti, ki imajo veljavno zavarovanje WIZ Zdravje.


Obstaja tudi nekaj primerov, ki jih tvoja polica ne krije. Večina teh primerov je standardna v zavarovalništvu, nekaj pa se jih nanaša tudi na posamezna kritja. Če se ti pripeti eden izmed njih, lahko prijavo škode zavrnemo ali zahtevamo povračilo nastale škode skupaj z zamudnimi obrestmi. Zavarovanje lahko zaradi posameznih najtežjih kršitev tudi razdremo, če se tako odločimo.

Svetujemo ti, da si za podrobnejši seznam zavarovanih in nezavarovanih nevarnosti oziroma izgub zavarovalnih pravic prebereš Splošne pogoje.

WIZ ZDRAVJE PLUS - Nadstandardno zdravstveno zavarovanje lahko skleneš skupaj z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem WIZ Zdravje za dodatnih 1,28 € na mesec. Skupni mesečni obrok WIZ Zdravje in WIZ Zdravje+ tako znaša 34,74 €.

WIZ Zdravje+ lahko skleneš le v primeru sočasne sklenitve WIZ Zdravja. Če imaš dopolnilno zdravstveno zavarovanje urejeno drugje, je seveda potrebno obstoječe zavarovanje prekiniti, da ne pride do dvojne zavarovanosti. Za dodatne informacije preveri odgovor na vprašanje Kako lahko uredim odpoved dopolnilnega zavarovanja pri obstoječi zavarovalnici?

Tvojo polico in morebitno drugo dokumentacijo bomo posredovali na tvoj e-poštni naslov v pdf obliki. 

WIZ Zdravje+ je sklenjeno za dobo 4 let. Datum začetka in poteka zavarovanja sta navedena na polici.

Pogoj za vzpostavitev veljavnosti tvoje police je plačilo prvega obroka ali letne premije. Sočasno z veljavnostjo tvoje police začne veljati tudi kritje, a le za tiste primere, ki so posledica nezgode. Za primere bolezni začne kritje veljati naslednji dan, ko čakalna doba poteče.


Čakalna doba


Čakalna doba je obdobje, ko plačuješ premijo, a nimaš kritja. Čakalna doba traja eno leto in velja samo za primere bolezni. To pomeni, da eno leto od začetka veljavnosti svoje police ne moreš koristiti kritij WIZ Pomoč, WIZ Prevozi in WIZ Kemoterapija, če bi bila v tem času diagnosticirana bolezen.

Če pa se v tem času poškoduješ, lahko kritja koristiš takoj.


Plačilo premije
 

Premija za zavarovanje WIZ Zdravje+ bo plačana skupaj in na isti način kot premija za WIZ Zdravje. Svetujemo ti, da premijo plačuješ redno, sicer lahko izgubiš zavarovalno zaščito ob težkih dogodkih v življenju.


Na podlagi splošnih pogojev ti bomo najkasneje 30 dni pred potekom zavarovanja na tvoj e-poštni naslov poslali polico za WIZ Zdravje Plus za novo zavarovalno obdobje. Polica bo vključevala enaka kritja in bo podaljšana za enako obdobje. Dobra novica je, da pri obnovljeni polici ne bo čakalne dobe.

Če se ne strinjaš s podaljšanjem zavarovanja, nam moraš to pisno sporočiti vsaj 3 dni pred potekom, sicer bomo razumeli, da se z obnovo strinjaš.

Ne glede na navedeno imamo tudi mi možnost, da se odločimo, da ti obnove zavarovanja ne bomo ponudili. V tem primeru te bomo o tem obvestili najkasneje 3 mesece pred potekom tvoje police.
 

Prekinitev tvoje police


Če se takoj po sklenitvi police premisliš, jo lahko odpoveš v roku 14 dni od sklenitve. V tem primeru imamo pravico obdržati premijo za vsak dan, ko smo ti nudili kritje.

Če se med trajanjem zavarovanja odločiš za odpoved WIZ Zdravje+, nam pošlji pisno zahtevo, ki jo bomo upoštevali s prvim dnem po mesecu prejema. Če bi bila v tem letu že koriščena kritja, imamo pravico zahtevati plačilo celotne premije za to zavarovalno leto.

Če premija ne bo redno plačana, lahko prekinemo tvojo polico. V tem primeru lahko izterjamo neplačane premije s pripadajočimi obrestmi.

Tvoja polica lahko preneha tudi, ko dopolniš 75 let, in tudi v primeru smrti.

Lahko pa med trajanjem tvoje police prenehajo tudi posamezna kritja. WIZ Pomoč, WIZ Prevozi, WIZ Kemoterapija prenehajo v primeru trajne nesposobnosti za opravljanje enega od temeljnih dnevnih opravil (prehranjevanje in pitje, osebna higiena, oblačenje in slačenje, gibanje, izločanje in odvajanje), WIZ OPP pa preneha tudi, če prekineš polico WIZ Zdravja ali v primeru spremembe zakonodaje, ki bistveno vpliva na vsebino in način izvajanja WIZ Zdravja (npr. ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja).

Povezane vsebine

ambulanta igrača

WIZ Pomoč,
storitev za vse generacije!

Pomoč pri oblačenju, umivanju in hranjenju ter pranje perila se sliši kot del reklamnega teksta ...

Preberi
žoga na nogometnem igrišču

Dodaj svojemu zavarovanju še »plus«

4 pomembna kritja poleg dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Preveri katera

Oprostitev plačila premije DZZ pri hujši poškodbi

Socialni sistem zagotavlja določeno varnost, a veliko storitev je treba doplačati, če nimaš sklenjenega ustreznega zavarovanja.

Preberi

Prijava škode

O zavarovalnem primeru (škodi) nas lahko seznaniš hitro in enostavno, prek prenovljene aplikacije za enostavno e-prijavo škode prek spleta. Tukaj ni potrebna nikakršna Registracija.
Škodo lahko prijaviš tudi prek našega portala MOJ WIZ

Za vse dodatne informacije in pomoč, pa smo ti WIZovci vedno na voljo.