sinje moder avto, viola podlaga, wiz avto perla

Cenejše zavarovanje avta

WIZ Avto Perla

Prevoziš manj kot 6.000 kilometrov na leto? Potem prihraniš 30 % pri obveznem avto zavarovanju. Naredi hitri izračun, vneseš le registrsko številko avta.

IZRAČUNAJ CENO

Zakaj izbrati avto zavarovanje WIZ Avto Perla?

30 % prihranek na AO

Če s svojim avtom prevoziš manj kot 6.000 km na leto oziroma 17 km dnevno, plačaj 30% manj pri obveznem zavarovanju (AO) svojega avta.

Hitra sklenitev

Enostavna in ugodna sklenitev zavarovanja on-line. Izračunaj ceno in spoznaj enostavnost sklepanja WIZ Avto zavarovanja.

Mnenja zavarovancev

Preveri, kaj naši zavarovanci menijo o nas, o postopku sklenitve in kako so zadovoljni z reševanjem škod.

Na WIZ Avto Perla priključi vsa avto kritja:

Naše osnovno kritje WIZ Obvezno, ki je zakonsko predpisano in je osnova za registracijo tvojega avta, to je AO - avtomobilska odgovornost oz. obvezno avtomobilsko zavarovanje.

WIZ Obvezno nudi kritje za škode, ki bi nastale tretjim osebam ob uporabi tvojega avta. Poleg tebe kot lastnika tvojega avta štejejo za zavarovanca tudi osebe, ki imajo po tvoji volji opraviti s tvojim avtom (uporabnik, voznik ipd.). Zavarovalna vsota znaša:

  • za nematerialne škode (škoda zaradi smrti, telesne poškodbe ali prizadetega zdravja): 5.240.000 €;
  • za materialne škode (škoda zaradi uničenja in poškodovanja stvari): 1.050.000 €.


*Izračun velja za vozilo s 51 KW in ima voznik najvišji bonus (PR. R. 1-4)

Preberi tudi dokument z informacijami o zavarovanju.

S tem kritjem si brez skrbi za primer primer telesnih poškodb, ki nastanejo vozniku, ki je povzročil prometno nesrečo s tvojim avtom.

WIZ Voznik se nanaša na primer telesnih poškodb, ki nastanejo vozniku, ki je povzročil prometno nesrečo s tvojim avtom. V primeru nastanka telesnih poškodb bo zavarovalnina izplačana vozniku, v primeru smrti pa svojcem voznika (AO+). Zavarovalna vsota znaša 51.000€.

Poskrbimo za kritje stroškov popravila tvojega avta, če bo poškodovan v prometni nesreči in kako drugače, ali če je vozilo ukradeno (polni kasko).

WIZ Kasko krije stroške popravila tvojega avta, če bo poškodovan v prometni nesreči, na parkirišču, v požaru, kot posledica naravne nesreče, zlonamernih dejanj ali ukraden (polni kasko). Pri WIZ Kasko moraš izbrati višino svoje soudeležbe pri škodi (t. i. odbitna franšiza).

Pri vsaki zavarovalni pogodbi mora biti morebitni škodni dogodek, ki lahko predstavlja osnovo za izplačilo zavarovalnine, bodoč in negotov, zato je razumljivo, da lahko kasko zavarovanje pri WIZu skleneš le v primeru, da je tvoj avto ob sklepanju tvoje police nepoškodovan oz. je poškodovan v obsegu, kot je navedeno ob sklepanju. Slednje nam zapišeš znotraj postopka sklepanja zavarovanja.


Preberi tudi dokument z informacijami o zavarovanju.

V primeru okvare, poškodbe ali izginotja tvojega avta nudimo 24-urno organizacijo in kritje stroškov asistence.

WIZ Asistent nudi v primeru okvare, poškodbe ali izginotja tvojega avta 24-urno organizacijo in kritje stroškov asistence. Navedeno velja le za primere, kadar je asistenčni center pravočasno obveščen o primeru in odobri navedeno storitev, zato svetujemo, da teh storitev ne organiziraš v lastni režiji. Omejitev vseh stroškov po posameznem primeru znaša 2.000 €, omejitev vseh stroškov po tvoji polici v enem zavarovalnem letu pa 4.000 €.

Obseg kritja ni pogojen s starostjo tvojega avta.

V primeru napotitve k serviserju je krita vleka avta do najbližjega serviserja.

Nadomestni avto je vozilo, ki ti ga asistenčna služba odobri za dokončanje poti v primeru okvare, poškodbe ali izginotja tvojega avta. Nadomestni avto ti ne pripada, če je bila z vozilom že opravila namenjena pot (npr. do doma, serviserja ali druge končne destinacije). Stroški prevzema ali dostave nadomestnega vozila so kriti, medtem ko niso kriti morebitni stroški goriva, cestnin, zavarovanj, glob ipd.

WIZ Nezgoda krije primere invalidnosti in smrt voznika ter potnikov, ki se nahajajo v tvojem avtu, v primeru prometne nesreče. Kritje je podano ne glede na zdravstveno stanje in starost potnikov.

  • Zavarovalna vsota za smrt znaša 20.000 € po osebi,
  • Zavarovalna vsota za invalidnost pa znaša 40.000 € po osebi.

Če potrebuješ varnost v primeru prometne nesreče in zagotovljeno odškodnino za osebe v avtomobilu, zahtevaj to kritje.

Povečano nevarnost pri WIZ zavarovanju predstavlja primer, če tvoj avto vozi oseba, z manj ko 3 leti vozniških izkušenj. Mislili smo tudi na to.

Kako pogosto pa ti uporabljaš svoj avto?

Avto je v cestnem prometu tisto prevozno sredstvo, ki ti ponuja največ udobja ter svobode. A bodimo iskreni, do najbližje trgovine od tvojega doma lahko greš peš, s kolesom ... sploh v času prometne konice, ko se avti premikajo po polžje, ti pa jih prehitevaš peš. 
Ja, pri WIZu spodbujamo več hoje, kolesarjenja in rabe javnega prometa!
Če prevoziš manj kilometrov z avtom, spoznaj in izkoristi ugodnejšo ceno za tvoje obvezno avtomobilsko zavarovanje (AO zavarovanje).

KORAKI PRED SKLENITVIJO WIZ AVTO PERLA ZAVAROVANJA:

Pred klikom na “Izračun cene WIZ Avto Perla” razmisli, koliko km dnevno prevoziš s svojim avtom, npr. več ali manj kot 17 km na dan:

  • če je tvoj odgovor 17km ali manj na dan, potem je WIZ Avto Perla resnično fajn zavarovanje zate.

Poglej v svoj avto in slikaj trenutno število prevoženih kilometrov.

Sliko števca nam moraš poslati ob sklenitvi in seveda ob vsakokratni obnovi zavarovanja. Pred iztekom, nekje po 10 mesecih te namreč ponovno prosimo, da nam posreduješ sliko števca z opravljenimi kilometri. V zameno pa plačuješ ugodno zavarovanje!

Ob sklenitvi zavarovanja namreč potebuješ podatke avtomobila, npr. številko šasije, ki jo prepišeš iz prometnega dovoljenja.

Lahko pa na prvem koraku sklepalnika enostavno vneseš registrsko številko svojega avta, s tem se izogneš vnašanju vseh podatkov o avtu.  Enostavno kajne ?

Se sprašuješ, ali bo tvoje zavarovanje vseeno veljavno, če opraviš daljšo pot in »prevoziš obljubo«?

Brez skrbi, nekaj mesecev pred potekom police te pozovemo, da nam posreduješ stanje števca:

  • Če stanje presega 6.000 letno opravljenih kilometrov, doplačaš razliko v višini prejetega popusta. Točen znesek doplačila ti pošljemo ob prejeti informaciji o opravljenih kilometrih.

Ocene naših strank

Stranke WIZ Avto

roza fiat 500, fičo, Če manj km prevoziš, izberi WIZ Avto Perla

Zavarovanje avta zagotovo ugodneje

Če s svojim avtom prevoziš nekoliko manj km kot je povprečje, preveri izračun pri nas. Klikni na spodnji gumb, izberi da prevoziš do 6.000 km ter preveri kakšna je tvoja cena.  

Popolno zavarovanje zate in zame, ki prevoziva manj kilometrov.

IZRAČUNAJ WIZ AVTO PERLA

Pogosta vprašanja WIZ Avto Perla

Zavarovanje WIZ Avto Perla je namenjeno osebam, ki s svojim vozilom prevozijo manj kot 6.000 kilometrov na leto.

Ob sklenitvi zavarovanja in prav tako ob koncu zavarovalnega obdobja moraš zavarovalnici posredovati fotografijo števca, na podlagi katerega zavarovalnica ugotovi dejansko stanje prevoženih kilometrov s tvojim vozilom.

Ob morebitnem odstopanju pri km (več kot 6.000 km), ti bo ob sklenitvi upoštevan dodatni popust iz naslova WIZ Avto Perla odstranjen, ter se zato obračuna razlika do polne cene zavarovalne premije.

Za zavarovanje WIZ Avto Perla veljajo splošni pogoji WIZ Avto in posebna klavzula WIZ Perla

Če se takoj po sklenitvi svoje police premisliš, jo lahko odpoveš v roku 14 dni od sklenitve. Plačano premijo, zmanjšano za naše administrativne stroške, ti bomo vrnili. Svoje police ne moreš odpovedati, če je v tem roku že prišlo do zavarovalnega primera (škode).

BONUS:

  • Ko prvič skleneš avto zavarovanje za svoj avto si razvrščen v 14. premijski razred.
  • Za vsako zavarovalno leto brez prijavljene škode za tvoj avto omogoča razvrstitev za 1 premijski razred nižje v naslednjem zavarovalnem letu (bonus). Tako lahko napreduješ vse do 1. premijskega razreda in maksimalnega popusta.
  • ZELO POMEMBNO: Za napredovanje bonusa mora zavarovanje za avto trajati vsaj 10 mesecev, sicer se v naslednjem zavarovalnem letu znova upošteva isti premijski razred.

MALUS:

  • Posledica vsake prijavljene škode pa je razvrstitev 3 premijske razrede višje (malus). Na leto se upošteva največ 4 zavarovalne primere (prijavljene škode). Malusu se lahko izogneš, če skleneš dodatno zavarovalno kritje Odkup prve škode (AO ali AO+). 


PRENOS BONITETE IZ DRUGE ZAVAROVALNICE:

Svoj premijski razred prepiši iz trenutne police avto zavarovanja. Podatek o premijskem razredu bomo preverili v registru avtomobilskih zavarovanj in te v primeru odstopanj kontaktirali.

Ko sklepaš zavarovanje online, vedno vpiši trenutni razred iz police, razen v primeru, ko zavarovanje ni trajalo več kot 10 mesecev oz. celo leto - potem moraš zapisati en razred nižji (npr. če imaš na polici izpisan pr. r.  6 (40%) in polica ni trajala eno leto, prosimo da ob sklepanju novega zavarovanja vpišeš en razred manj (7 pr. r.) , saj ti ne pripada / se obračuna premija z višjo boniteto. 

V primeru dodatnih vprašanj ali nejasnosti, pokliči nas na 080 11 24. Z veseljem pomagamo in pojasnimo.  WIZ ekipa

 

Ugodnost: e-revija Zate&Zame

Brezplačna spletna revija navdušuje z zanimivimi vsebinami in izobražuje tudi o WIZovih zavarovanjih. Nate čakajo intervjuji, kolumne, brezplačni recepti, modni nasveti in urbani namigi. Ustvarjamo jo sodelavke in zavarovanke WIZa. 

ŽELIM REVIJO

Že od 2017 

Preveri tudi, kako je oktobra 2017 nastala prva naslovnica naše brezplačne revije Zate&Zame, ki jo kvartalno pripravlja WIZ ekipa. Zabavno snemanje in najboljša družba!

Imaš inovativno storitev ali produkt in si želiš, da te umestimo v vsebino? Piši na info@wiz.si, z veseljem s teboj poklepetamo o morebitnem sodelovanju. Ker obožujemo dobre ideje, nasvete in produkte. Ekipa WIZ