mlad fant s sončnimi očali, neon

Zavarovanje za mladega voznika

WIZ MLADI VOZNIK

WIZ Mladi voznik poskrbi, da si s svojim ali izposojenim avtom na cesti vedno brez skrbi. Namenjeno tebi, ki imaš manj kot 3 leta vozniških izkušenj. Tvoja prva avto polica je vezana nate, ne glede na to, kateri avto voziš, tudi, če je izposojen.

Naredi izračun

Zakaj potrebuješ kritje za mladega voznika?

Za pokritje morebitne škode iz AO zavarovanja (tudi AO Plus zavarovanja za telesne poškodbe voznika) in AK zavarovanja, ki bi jih kot mladi voznik povzročil s svojim ali izposojenim avtom oz. na tem avtu.

Pomemben prihranek: tebi oziroma drugemu lastniku avta (staršem, prijatelju, babici in dedku …) ni potrebno plačati dodatnega kritja za povečano nevarnost mladega voznika na polici avto zavarovanja, ki si ga izposodiš oz. ga voziš. Zadostuje kritje WIZ Mladi voznik!

Infografika ZAVAROVANJE MLADI VOZNIK v praksi >

Prednosti zavarovanja WIZ Mladi voznik

Brez skrbi in doplačil ob prometni nesreči

Pridobivaš svoj bonus pri avto zavarovanju

Ugodna sklenitev,
že od 52,26 € letno

Kritje za mlade voznike

Na voljo so 3 paketi, med katerimi izbiraš glede na svoje potrebe in želje.

Preveri in izberi paket WIZ Mladi voznik za mladega voznika ali voznika začetnika (kandidat za voznika), ki ustreza tvoji situaciji (izposoja, zavarovanost vozila, obseg kritja).

Poskrbi, da si s svojim ali z izposojenim avtom na cesti vedno brez skrbi. 

SKLENI WIZ MLADI VOZNIK

Vožnja brez skrbi in prihranek - povej doma!


Ker je kritje WIZ Mladi voznik vezano nate, bo tvoja družina prihranila.

To kritje namreč nadomešča posamezna doplačila za mladega voznika, ki bi jih sicer morali plačevati tvoji najbližji, ki ti avte posojajo. Od zdaj naprej ti bodo starši, prijatelji, dedki in babice enostavneje posojali svoj avto.

Kaj moram vedeti pred sklenitvijo WIZ Mladi voznik?

KOLIKO STANE ZAVAROVANJE ZA MLADEGA VOZNIKA?

Pomembno je, da najprej preveriš, kje je urejeno AO (avtomobilska odgovornost) zavarovanje avtomobila, ki ga voziš in če je za ta avto morda sklenjeno tudi kasko zavarovanje. Ta podatek ima namreč vpliva na ceno WIZ Mladi voznik. 

 • 1. Če je AO zavarovanje urejeno pri WIZ /Generali zavarovalnici, znaša letna cena AO zavarovanja (avtomobilska odgovornost) 52,26€
 • 2. Za širše kritje AO in AK (kasko) pa 81,01 € letno.
 • 3. Če pa sta AO in AK(kasko) urejena pri drugi zavarovalnici, je cena malenkost višja, 137,89€ (le AO zavarovanje 81,01€)
 • Ponujamo ti možnost obročnega plačila na 12 mesecev, enkratno plačilo pa ti prinese dodatni 5 % popust.

V spodnji tabeli preveri, katera opcija WIZ Mladi voznik je ustrezna za mladega voznika / kandidata za voznika, glede na zavarovanje vozila in vozilo, ki ga vozi. 

Za lažjo odločitev pri IZBIRI KRITJA:  Mladi voznik 1 - 52,26 €/leto Mladi voznik 2 - 81,01 €/leto Mladi voznik 3 - 137,89 €/leto
AO obvezno in AO+ (WIZ/Generali) da - -
AO obvezno in AO+ (katerakoli zavarovalnica) - da da
AK kasko (WIZ/Generali) - da -
AK kasko (katerakoli zavarovalnica) - - da
Izposojen avto da da da
Lasten avto - da da

 

OPCIJA WIZ Mladi voznik 1:

 • Če si izposojaš avte, ki imajo AO zavarovanje pri WIZu/Generali zavarovalnici, izberi opcijo WIZ Mladi voznik 1.

Cena zavarovanja je 52,26 € >


OPCIJA WIZ Mladi voznik 2:

 • Če si izposojaš avte od več oseb, ki imajo obvezno AO zavarovanje urejeno pri različnih zavarovalnicah, potem izberi opcijo WIZ Mladi voznik 2. 
 • Opcijo WIZ Mladi voznik 2 izberi tudi, če na polici avtomobilske odgovornosti za svoj avto še nimaš urejenega doplačila za povečano nevarnost mladega voznika.
 • To opcijo izbereš tudi, če voziš avte, ki so obvezno AO zavarovani pri različnih zavarovalnicah, KASKO pa pri WIZ/Generali zavarovalnici!


OPCIJA WIZ Mladi voznik 3:

 • Opcijo Mladi voznik 3 pa izbereš, če voziš avte, ki imajo obvezno AO in AK kasko zavarovanje pri različnih zavarovalnicah!

 


Za voznike z manj kot 3 leti vozniških izkušenj

 • WIZ Mladi voznik je namenjeno vsakemu mlademu vozniku, ki ima vozniški izpit manj kot tri leta. Šteje se od datuma, ko je prvič opravljen vozniški izpit.
   

Si mladi voznik oziroma voznik začetnik?

 • Če je odgovor DA, potem je to zavarovanje zate in tudi za kandidata za voznika, ki avto vozi s spremljevalcem oziroma v spremstvu staršev.

 

Celoten proces sklenitve WIZ Mladi voznik poteka preko spleta.

Vse urejaš na daljavo, ves čas sklenitve in obdobje zavarovanja pa smo ti na voljo WIZovci preko telefonske številke, e-maila ali spletnega klepeta (znotraj sklepalnega postopka).

Posebne pogoje kritja WIZ Mladi voznik si lahko prebereš tukaj.

Aktualne vsebine za mlade voznike

punca s fotoaparatom, wiz instagram

Veliko potuješ in fotkaš?

Svoje fantastične fotke lahko deliš v skupnosti popotnikov na omrežju WIZ Tujina. Z oznako #wiztujina daš soglasje za repost, TOP fotke pa tudi oglašujemo.

Pridruži se nam na IG
mladi voznik s ključi, wiz mladi voznik

3 razlogi, zakaj izbrati WIZ Mladi voznik

Ne pozabi, da je strošek avtomobilske nesreče lahko zares neprijetno visok.

Preberi
mlada punca za volanom, wiz blog,

Razbijamo mite o mladih voznikih

Tudi pri nas imajo vozniki začetniki posebna pravila; vozniško dovoljenje jim denimo preneha veljati, ko presežejo 7 kazenskih točk (pri ostalih voznikih ...

Spoznaj
krožišče

Obnovimo cestno prometne predpise

CPP-cestnoprometni predpisi so osnovno orodje, ki na cestah preprečuje popoln kaos. Večina misli, da ima CPP v “malem prstku”, a že klik na spletni test kaže drugače ...

Reši kwiz

Pogosta vprašanja WIZ Mladi voznik:

Seveda, tudi WIZ Mladi voznik uporablja sistem bonus – malus. Ko mladi voznik prvič sklene zavarovanje WIZ Mladi voznik in pred tem nima zavarovanja, ali police druge zavarovalnice, se ga razvrsti v 14. premijski razred (pomeni da ne bonus 0 %).

Vsako leto brez škode, mladi voznik ali voznik žačetnik, pridobi en premijski razred (kar pomeni 5 % bonusa).

Če mladi voznik ali voznik začetnik povzroči nesrečo, izgubi tri premijske razrede. Najnižji premijski razred je 10. in najvišji premijski razred je 20.

Seveda, pridobljena bonifikacija v letih brez prometne nesreče, se iz zavarovalne police WIZ Mladi voznik prenese na WIZ Avto, ko mladi voznik kupi oziroma zavaruje svoj avto. S tem dodatno prihraniš.
Prav tako pa se prenaša tudi morebitni malus.

Voznik začetnik je voznik motornega vozila do dopolnjenega 21. leta starosti in voznik motornega vozila 2 leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja.
 

Obvezno usposabljanje voznikov začetnikov ob poteku vozniškega dovoljenja voznika začetnika!

Zakon določa, da se mora voznik začetnik do poteka veljavnosti vozniškega dovoljenja voznika začetnika, obvezno udeležiti:

 1. vadbe varne vožnje in
 2. skupinske delavnice o varnosti cestnega prometa in o psihosocialnih odnosih med udeleženci cestnega prometa. 

Voznik začetnik sem mora programov udeležiti po najmanj 6 mesecih od izdaje vozniškega dovoljenja. 

Vloga za pridobitev vozniškega dovoljenja se odda osebno na upravni enoti. Cena podaljšanja vozniškega dovoljenja - mladi voznik znaša 12,25 EUR.  Več informacij o tem najdeš na e-upravi.

Če mladi voznik vozi oz. si izposoja avte (v družini), mora imeti vsak avto na zavarovalni polici tudi doplačilo za povišan rizik mladega voznika, s tem je krita škoda.

To doplačilo je torej nujno, če z vozilom upravlja tudi mladi voznik, sicer škoda ob morebitni prometni nesreči ni krita v celoti.

Mladi voznik pa lahko poenostavi in olajša situacijo tako, da preprosto uredi samostojno polico WIZ Mladi voznik, s tem pridobi:

lahko vozi vsa vozila v družini, ki ne potrebujejo kritja za povišan rizik mladega voznika,

+ dodaten prihranek za vse, ki mlademu vozniku posojajo svoj avto,

+ mladi voznik si brez skrbi, saj z zavarovanjem WIZ Mladi voznik, ki je vezan na VOZNIKA, lahko voziš katerikoli avto,

+s svojo polico pridobivaš tudi svojo bonifikacijo :)

Izjave WIZ strank

Ocena izkušnje z WIZ Mladi voznik