mlad fant s son─Źnimi o─Źali, neon

Zavarovanje za mladega voznika

WIZ MLADI VOZNIK

WIZ Mladi voznik poskrbi, da si s svojim ali izposojenim avtom na cesti vedno brez skrbi. Namenjeno tebi, ki ima┼í manj kot 3 leta vozni┼íkih izku┼íenj. Tvoja prva avto polica je vezana nate, ne glede na to, kateri avto vozi┼í, tudi, ─Źe je izposojen.

Od 52,26 ÔéČ na leto

Zakaj potrebuješ kritje za mladega voznika?

Za pokritje morebitne ┼íkode iz AO zavarovanja (tudi AO Plus zavarovanja za telesne po┼íkodbe voznika) in AK zavarovanja, ki bi jih kot mladi voznik povzro─Źil s svojim ali izposojenim avtom oz. na tem avtu.

Pomemben prihranek: tebi oziroma drugemu lastniku avta (star┼íem, prijatelju, babici in dedku ÔÇŽ) ni potrebno pla─Źati dodatnega kritja za pove─Źano nevarnost mladega voznika na polici avto zavarovanja, ki si ga izposodi┼í oz. ga vozi┼í. Zadostuje kritje WIZ Mladi voznik!

Infografika ZAVAROVANJE MLADI VOZNIK v praksi >

Prednosti zavarovanja WIZ Mladi voznik

Brez skrbi in dopla─Źil ob prometni nesre─Źi

Pridobivaš svoj bonus pri avto zavarovanju

Ugodna sklenitev, ┼że od 52,26 ÔéČ letno

Kritje za mlade voznike

Na voljo so 3 paketi, med katerimi izbira┼í glede na svoje potrebe in ┼żelje.

Preveri in izberi paket WIZ Mladi voznik za mladega voznika ali voznika za─Źetnika (kandidat za voznika), ki ustreza tvoji situaciji (izposoja, zavarovanost vozila, obseg kritja).

Poskrbi, da si s svojim ali z izposojenim avtom na cesti vedno brez skrbi. 

SKLENI WIZ MLADI VOZNIK

Vo┼żnja brez skrbi in prihranek - povej doma!


Ker je kritje WIZ Mladi voznik vezano nate, bo tvoja dru┼żina prihranila.

To kritje namre─Ź nadome┼í─Źa posamezna dopla─Źila za mladega voznika, ki bi jih sicer morali pla─Źevati tvoji najbli┼żji, ki ti avte posojajo. Od zdaj naprej ti bodo star┼íi, prijatelji, dedki in babice enostavneje posojali svoj avto.

Kaj moram vedeti pred sklenitvijo WIZ Mladi voznik?


Za voznike z manj kot 3 leti vozni┼íkih izku┼íenj

 • WIZ Mladi voznik je namenjeno vsakemu mlademu vozniku, ki ima vozni┼íki izpit manj kot tri leta. ┼áteje se od datuma, ko je prvi─Ź opravljen vozni┼íki izpit.
   

Si mladi voznik oziroma voznik za─Źetnik?

 • ─îe je odgovor DA, potem je to zavarovanje zate in tudi za kandidata za voznika, ki avto vozi s spremljevalcem oziroma v spremstvu star┼íev.

 

 1. Pomembno je, da najprej preveri┼í, kje je urejeno AO (avtomobilska odgovornost) zavarovanje avtomobila, ki ga vozi┼í in ─Źe je za ta avto morda sklenjeno tudi kasko zavarovanje. Ta podatek ima namre─Ź vpliva na ceno WIZ Mladi voznik.
   
 2. ─îe je AO zavarovanje urejeno pri WIZ /Generali zavarovalnici, zna┼ía letna cena 52,26ÔéČ, za ┼íir┼íe kritje AO in AK pa 81,01 ÔéČ letno.
   
 3. ─îe pa sta AO in AK(kasko) urejena pri drugi zavarovalnici, je cena malenkost vi┼íja, 137,89ÔéČ (le AO zavarovanje 81,01ÔéČ).
 • Ponujamo ti mo┼żnost obro─Źnega pla─Źila na 12 mesecev, enkratno pla─Źilo pa ti prinese dodatni 5 % popust.

OPCIJA WIZ Mladi voznik 1:

 • ─îe si izposoja┼í avte, ki imajo AO zavarovanje pri WIZu/Generali zavarovalnici, izberi opcijo WIZ Mladi voznik 1.

Cena zavarovanja je 52,26 ÔéČ >


OPCIJA WIZ Mladi voznik 2:

 • ─îe si izposoja┼í avte od ve─Ź oseb, ki imajo obvezno AO zavarovanje urejeno pri razli─Źnih zavarovalnicah, potem izberi opcijo WIZ Mladi voznik 2. 
 • Opcijo WIZ Mladi voznik 2 izberi tudi, ─Źe na polici avtomobilske odgovornosti za svoj avto ┼íe nima┼í urejenega dopla─Źila za pove─Źano nevarnost mladega voznika.
 • To opcijo izbere┼í tudi, ─Źe vozi┼í avte, ki so obvezno AO zavarovani pri razli─Źnih zavarovalnicah, KASKO pa pri WIZ/Generali zavarovalnici!


OPCIJA WIZ Mladi voznik 3:

 • Opcijo Mladi voznik 3 pa izbere┼í, ─Źe vozi┼í avte, ki imajo obvezno AO in AK kasko zavarovanje pri razli─Źnih zavarovalnicah!

 

Celoten proces sklenitve WIZ Mladi voznik poteka preko spleta.

Vse ureja┼í na daljavo, ves ─Źas sklenitve in obdobje zavarovanja pa smo ti na voljo WIZovci preko telefonske ┼ítevilke, e-maila ali spletnega klepeta (znotraj sklepalnega postopka).

Posebne pogoje kritja WIZ Mladi voznik si lahko prebereš tukaj.

Sklepam zavarovanje WIZ Mladi voznik:

Seznanjen/a sem z zavarovanjem. Opredeljene so bile vse moje potrebe in zahteve.

Aktualne vsebine za mlade voznike

punca s fotoaparatom, wiz instagram

Veliko potuješ in fotkaš?

Svoje fantasti─Źne fotke lahko deli┼í v skupnosti popotnikov na omre┼żju WIZ Tujina. Z oznako #wiztujina da┼í soglasje za repost, TOP fotke pa tudi ogla┼íujemo.

Pridru┼żi se nam na IG
mladi voznik s klju─Źi, wiz mladi voznik

3 razlogi, zakaj izbrati WIZ Mladi voznik

Ne pozabi, da je stro┼íek avtomobilske nesre─Źe lahko zares neprijetno visok.

Preberi
mlada punca za volanom, wiz blog,

Razbijamo mite o mladih voznikih

Tudi pri nas imajo vozniki za─Źetniki posebna pravila; vozni┼íko dovoljenje jim denimo preneha veljati, ko prese┼żejo 7 kazenskih to─Źk (pri ostalih voznikih ...

Spoznaj

Nezgodno zavarovanje za študente

Krije nerodnosti, ki se ti zgodijo kjerkoli po svetu, ne samo na faksu. Najvi┼íje kritje je 187.500 ÔéČ. Velja tudi za registrirane ┼íportnike.

Online -10 %

Pogosta vprašanja WIZ Mladi voznik:

Seveda, tudi WIZ Mladi voznik uporablja sistem bonus ÔÇô malus. Ko mladi voznik prvi─Ź sklene zavarovanje WIZ Mladi voznik in pred tem nima zavarovanja, ali police druge zavarovalnice, se ga razvrsti v 14. premijski razred (pomeni da ne bonus 0 %).

Vsako leto brez ┼íkode, mladi voznik ali voznik ┼ża─Źetnik, pridobi en premijski razred (kar pomeni 5 % bonusa).

─îe mladi voznik ali voznik za─Źetnik povzro─Źi nesre─Źo, izgubi tri premijske razrede. Najni┼żji premijski razred je 10. in najvi┼íji premijski razred je 20.

Seveda, pridobljena bonifikacija v letih brez prometne nesre─Źe, se iz zavarovalne police WIZ Mladi voznik prenese na WIZ Avto, ko mladi voznik kupi oziroma zavaruje svoj avto. S tem dodatno prihrani┼í.
Prav tako pa se prenaša tudi morebitni malus.

Voznik za─Źetnik je voznik motornega vozila do dopolnjenega 21. leta starosti in voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozni┼íkega dovoljenja.
 

Obvezno usposabljanje voznikov za─Źetnikov ob poteku vozni┼íkega dovoljenja voznika za─Źetnika!

Zakon dolo─Źa, da se mora voznik za─Źetnik do poteka veljavnosti vozni┼íkega dovoljenja voznika za─Źetnika, obvezno udele┼żiti:

 1. vadba varne vo┼żnje ter
 2. udele┼żba na skupinski delavnici o varnosti cestnega prometa in psihosocialnih odnosih med udele┼żenci cestnega prometa. 

Voznik za─Źetnik sem mor programom udele┼żiti po najmanj 6 mesecih od izdaje vozni┼íkega dovoljenja. 

Vloga za pridobitev vozni┼íkega dovoljenja se odda osebno na upravni enoti. Cena podalj┼íanja vozni┼íkega dovoljenja - mladi voznik zna┼ía 11,84 EUR.

Ve─Ź informacij o tem najde┼í na e-upravi.

─îe mladi voznik vozi oz. si izposoja avte (v dru┼żini), mora imeti vsak avto na zavarovalni polici tudi dopla─Źilo za povi┼ían rizik mladega voznika, s tem je krita ┼íkoda.

To dopla─Źilo je torej nujno, ─Źe z vozilom upravlja tudi mladi voznik, sicer ┼íkoda ob morebitni prometni nesre─Źi ni krita.

Mladi voznik pa lahko poenostavi in olaj┼ía situacijo tako, da preprosto uredi samostojno polico WIZ Mladi voznik, s tem pridobi:

lahko vozi vsa vozila v dru┼żini, ki ne potrebujejo kritja za povi┼ían rizik mladega voznika,

+ dodaten prihranek za vse, ki mlademu vozniku posojajo svoj avto,

+ mladi voznik si brez skrbi, saj z zavarovanjem WIZ Mladi voznik, ki je vezan na VOZNIKA, lahko vozi┼í katerikoli avto,

+s svojo polico pridobivaš tudi svojo bonifikacijo :)