wiz mikrogo, rolka in skiro

Zavarovanje za urbane uporabnike

WIZ MikroGo

Ti je mikromobilnost blizu? So moderna, tiha in okolju prijazna (e-)mikro prevozna sredstva tvoj dnevni sopotnik? Zavaruj se za primer nezgode in odgovornosti. Izberi ┼íe odli─Źno asistenco na poti in dodatno za┼í─Źito v tujini. Zavarovanje velja tudi pri uporabi (e-)koles.

ZAVARUJ SE

Zakaj potrebuješ zavarovanje WIZ MikroGo?

Ker so padci, prometne nesre─Źe in po┼íkodbe pri vo┼żnji z manj┼íimi prevoznimi sredstvi zelo pogosti. Sem uvr┼í─Źamo: vo┼żnjo z elektri─Źnimi skiroji, rolko, hoverbordi, segway-i ... in kolesa ter (e-)kolesa. Najprej se zavaruj z ustrezno za┼í─Źito, nato poskrbi ┼íe za ustrezno zavarovanje - WIZ MikroGo.

Vklju─Źuje nezgodno zavarovanje, asistenco in pa krije od┼íkodnino do tretjih oseb, ─Źe z neprevidno vo┼żnjo povzro─Źi┼í osebno ali materialno ┼íkodo. 


PREVERI ZAVAROVANJE ZASE >

Prednosti zavarovanja WIZ MikroGo

odgovornost wiz mikrogo

Nezgodno in odgovorno zavarovan

Kritje za primer nesre─Źe, ob uporabi mikro prevoznega sredstva. Ob nezgodi krijemo zlome, izpahe, potrebo po prehodni oskrbi, morebitno invalidnost in smrt. WIZ MikroGo vklju─Źuje tudi nujno zavarovalno za┼í─Źito pred od┼íkodninskimi zahtevki s strani tretjih oseb, za povzro─Źeno materialno ┼íkodo ali telesno po┼íkodbo.

odgovornost wiz mikrogo

Asistenca, ko jo potrebuješ - tudi v tujini

Asistenca ti zagotavlja pomo─Ź pri padcu, ob okvari, po┼íkodbi ali tatvini kolesa/mikro prevoznega sredstva. ─îe se z njim vozi┼í tudi v tujini, ti paket XL v primeru nezgode, zagotavlja Dodatno za┼í─Źito v tujini, saj krije nujno zdravljenje z asistenco ter dodatne stro┼íke, v primeru padca z mikro prevoznim sredstvom.

odgovornost wiz mikrogo

Enostavna sklenitev

V e-obrazcu izbira┼í med 3 super paketi, zase ali za dru┼żino. Seznani se z dostopno ceno in koristnimi kritji. Zavarovanje in polo┼żnico UPN prejme┼í na svoj e-mail, veljati pri─Źne s pla─Źilom. Ne skrbi, ob poteku zavarovanja, te obvestimo 30 dni prej.

Hej, previdno po urbanih poteh!

WIZ MikroGo je odli─Źna izbira zate, ki svoje mikro prevozno sredstvo ali kolo uporablja┼í za vsakdanje prevoze v mesto, slu┼żbo, po vasi oz. ga ima┼í vedno pri sebi (v prtlja┼żniku avta).  ─îe pa imate v dru┼żini vsak svojega, nujno izberi opcijo "dru┼żinsko zavarovanje".
Na kolo ali mikro prevozno sredstvo vedno s ─Źelado na glavi. Namre─Ź, ─Źe pri padcu ne uporablja┼í predpisane ─Źelade, mi izpla─Źamo le 75 % zavarovalnine, pa ┼íe kazen pla─Źa┼í (mlaj┼íi od 18 let).

WIZ MikroGo >

Slu┼íalke ali telefon med vo┼żnjo e-skiroja sta prepovedana in lahko te doleti tudi kazen.

Izbiraj med 3 paketi, preveri ceno in kritja:

Zavarovanje WIZ MikroGo je namenjeno vsem aktivnim kolesarjem in uporabnikom mikro prevoznih sredstev, za ─Źas uporabe le-teh. Na voljo so 3 PAKETI, izberi paket glede na svoje potrebe in ┼żelje. V spodnji tabeli preveri kritja, ki so vklju─Źena v posamezni paket.

 • Zavarovanje uredi┼í: zase (POSAMEZNIK) ali za svojo DRU┼ŻINO*
 • V zavihkih preveri posamezna kritja in zavarovalne vsote, ki predstavljajo najvi┼íji znesek izpla─Źil vseh zavarovalnih primerov v zavarovalnem letu.
Sklopi kritij: Paket M Paket L Paket XL
Odgovornost DA DA DA
Nezgoda DA DA DA
Asistenca NE DA DA
Dodatna za┼í─Źita v tujini NE NE DA
Cena POSAMEZNIK 23,13 ÔéČ 38,21 ÔéČ 59,00 ÔéČ
Cena DRU┼ŻINA* 45,34 ÔéČ 74,90 ÔéČ  115,64 ÔéČ
* Dru┼żina so osebe, ki so navedene na tvoji polici in ┼żivijo s tabo v skupnem gospodinjstvu ter si z njimi v dru┼żinskem razmerju: zakonec/partner iz druge pravno priznane skupnosti, tvoji otroci, pastorki, rejenci/posvojenci do 26. leta starosti.
DOPLA─îILA ZA POVE─îANO NEVARNOST: 
- 100% dopla─Źilo za starost nad 75 let; zavarujejo se lahko tudi starej┼íe osebe, na premijo obra─Źunamo dopla─Źilo (polico z ustreznim dopla─Źilom prejme┼í na svoj mail).
- 100% Dopla─Źilo za kolesarske spuste - downhill in podobno; ─Źe prakticira┼í kolesarske spuste, to za nas predstavlja ve─Źji rizik za morebitne po┼íkodbe, zato ti na premijo obra─Źunamo dopla─Źilo. Nujno ozna─Źi pove─Źano nevarnost ob sklenitvi zavarovanja.

Odgovornost:

Krita je tvoja odgovornost ali odgovornost zavarovane osebe (v primeru dru┼żinske police) za osebne in materialne ┼íkode, ki bi jih pri rabi prevoznega sredstva povzro─Źil tretjim osebam.

Kritje velja na obmo─Źju Evrope. Vklju─Źena je tudi aktivna rekreativna udele┼żba na prireditvah in rekreativnih tekmovanjih.

Kritje - enotna zavarovalna vsota za osebe in stvari* Paket  M Paket L Paket XL
Tvoja soudele┼żba: 10% od priznane od┼íkodnine, a najmanj 100 ÔéČ in najve─Ź 900 ÔéČ  60.000 ÔéČ / dogodek in za vse dogodke v 1 letu skupaj 60.000 ÔéČ / dogodek in za vse dogodke v 1 letu skupaj 60.000 ÔéČ/ dogodek in za vse dogodke v 1 letu skupaj

*Podrobnej┼íe informacije preberi tudi v splo┼ínih pogojih WIZ MikroGo.

Nezgoda:

Krije invalidnost zaradi nezgode, smrt zaradi nezgode, zlome in izpahe ter prehodno oskrbo, kjerkoli se nezgoda zgodi.

 • ─îe izbere┼í opcijo zavarovanja za celo dru┼żino, ima vsak dru┼żinski ─Źlan, ki je zapisan na polici, kritja s svojo zavarovalno vsoto skladno z izbranim paketom.
 • Za 100 % kritje imej ─Źelado vedno na glavi, namre─Ź, ─Źe pri padcu ne uporablja┼í predpisane za┼í─Źite, izpla─Źamo le 75 % zavarovalnine.
Kritja v primeru nezgode: Paket M Paket L Paket XL
Nezgodna smrt  10.000 ÔéČ 10.000 ÔéČ 10.000 ÔéČ
Invalidnost s progresijo 2 15.000 ÔéČ 15.000 ÔéČ 20.000 ÔéČ
Zlomi in izpahi 500 ÔéČ 500 ÔéČ 500 ÔéČ
Prehodna oskrba* 200 ur/8 prevozov 200 ur/8 prevozov 200 ur/8 prevozov

Za otroke do 14. leta starosti kritje Smrt zaradi nezgode ne velja.

*Pomembno: za kori┼í─Źenje kritja Prehodna oskrba zaradi nezgode je nujna predhodna odobritev in soglasje na┼íega Asisten─Źnega centra ter velja le na obmo─Źju Slovenije. Vse podrobnej┼íe informacije preberi tudi v splo┼ínih pogojih WIZ MikroGo.

Kritja asistence ob nesre─Źi in okvari mikro prevoznega sredstva

Asistenca ti velja, ─Źe izbere┼í WIZ MikroGo, paket L in XL. 

 • Asisten─Źne storitve: Pomo─Ź ob nesre─Źi z mikro prevoznim sredstvom/kolesom in tudi ob okvari, po┼íkodbi mirko prevoznega sredstva ter tatvini kolesa ali delov kolesa. Pri paketu L velja v Sloveniji, pri paketu XL pa v Sloveniji in tudi v sosednjih dr┼żavah (Hrva┼íka, Italija, Mad┼żarska, Avstrija). Na voljo ti je Asisten─Źni center v slovenskem jeziku 24 ur na dan, vse dni v tednu. Prek centra urejamo zadeve v dr┼żavi, kjer se nahaja┼í in potrebuje┼í pomo─Ź.
 • Manj┼íe popravilo prevoznega sredstva na kraju dogodka: Krijemo stro┼íke prihoda izvajalca popravil na kraj ┼íkodnega dogodka in stro┼íke popravila, ─Źe je nevozno in ga je mo┼żno in dovoljeno na kraju samem popraviti v roku 60 minut (npr. izpraznjena pnevmatika pri kolesu, okvara pogonskega mehanizma, okvara svetil pono─Źi, odpoved zavor).+Poleg stro┼íkov popravila so kriti tudi stro┼íki rezervnih delov in materiala do vi┼íine 50 EUR. 
 • Prevoz do najbli┼żjega servisa ali za dom: kriti so dejanski stro┼íki enkratnega prevoza mikro prevoznega sredstva/kolesa po posameznem zavarovalnem primeru, ─Źe ni v voznem stanju oz. ga ni mogo─Źe usposobiti za nadaljnjo vo┼żnjo, in sicer do najbli┼żjega servisa po odlo─Źitvi Asisten─Źnega centra, ki lahko usposobi kolo za nadaljnjo vo┼żnjo, v primeru uni─Źenja, ve─Źje po┼íkodbe ali ve─Źje okvare mikro prevoznega sredstva/kolesa pa tudi do tvojega prebivali┼í─Źa, ─Źe tako odlo─Źi na┼í center. 
 • Stro┼íki prevoza: ko tvoje mikro prevozno sredstvo/kolo zaradi okvare ali prometne nesre─Źe ni mogo─Źe popraviti na kraju ┼íkodnega dogodka ali je izginilo ali so bili odtujeni deli, brez katerih ni mogo─Źe voziti. Krijemo stro┼íke prevoza do: pogodbenega servisa ali kraja preno─Źitve, ─Źe se pri─Źakuje hitro tvojega prebivali┼í─Źa.
 • Stro┼íki preno─Źi┼í─Źa: no─Źitev z zajtrkom, vklju─Źno s hi┼ínim ljubljen─Źkom, ─Źe se je preva┼żal s teboj v prikolici, ─Źe je mikro prevozno sredstvo/kolo izginilo ali je v nevoznem stanju in ga ni mogo─Źe usposobiti za nadaljnjo vo┼żnjo ┼íe isti dan ter se ni mogo─Źe prepeljati do tvojega stalnega prebivali┼í─Źa.  
 • Stro┼íki obiska svojcev v primeru hospitalizacije v tujini: ─îe se po┼íkoduje┼í v prometni nesre─Źi v tujini in mora┼í ostati v bolni┼ínici vsaj 7 dni, omogo─Źimo obisk sorodnika. Krijemo le stro┼íke obiska (povratna vozovnica za avtobusni/┼żelezni┼íki prevoz).
 • Predujem za stro┼íke: ko v tujini mora┼í poravnati stro┼íke popravila mikro prevoznega sredstva/kolesa ali bivanja, ki niso kriti v primeru nezgode ali nevoznosti po teh pogojih, bomo zate zalo┼żili denar, vendar najve─Ź do vi┼íine zneska v Tabeli zavarovalnih vsot in kritij v t─Ź.16. Pred nakazilom nam mora┼í podpisati zavezo za vra─Źilo zneska.
 • V tem sklopu kritij se povrnejo tudi stro┼íki zavarovan─Źevega otroka na otro┼íkem sede┼żu kolesa ali v prikolici kolesa in tudi za zavarovan─Źevega hi┼ínega ljubljen─Źka v prikolici kolesa. Tudi pri opciji izbire posami─Źnega zavarovanja!
Vse podrobnej┼íe informacije in vi┼íine zavarovalnih vsot kritja Asistenca najde┼í v Tabeli, to─Źka 16.  v pogojih za WIZ MikroGo.  

Asistenca in nujni zdravstveni stroški v tujini

Dodatna za┼í─Źita v tujini ti velja, ─Źe izbere┼í WIZ MikroGo, paket XL.

Kritje zagotavlja asisten─Źno pomo─Ź in kritje zdravstvenih stro┼íkov ter dodatnih stro┼íkov pri nezgodi s svojim mikro prevoznim sredstvom/kolesom v TUJINI, na obmo─Źju celotne Evrope, z zavarovalno vsoto 15.000ÔéČ. 

Kritje ASISTENCA:

 • Dostopnost Asisten─Źnega centra v slovenskem jeziku 24 ur na dan, vse dni v tednu, Organizacija nujne pomo─Źi, Organizacija nujnih prevozov, Obve┼í─Źanje vas in va┼íih najbli┼żjih, tvoji telefonski stro┼íki za nujne klice v Asisten─Źni center

Kritje NUJNIH ZDRAVSTVENIH STRO┼áKOV:

 • nujne medicinske oskrbe in obiska zdravnika, zdravljenja po┼íkodovanega kolesarja, 
 • zdravil in medicinskih pripomo─Źkov izdanih na zdravni┼íki recept,
 • zobozdravstveno pomo─Ź, ki je potrebna za odpravo akutne bole─Źine zaradi sve┼że po┼íkodbe zob, vklju─Źno z ekstrakcijo zoba.

Kritje DODATNIH STRO┼áKOV: 

 • Prevoza do najbli┼żje bolni┼ínice in nazaj do nastanitve v tujini.
 • Prevoza domov, ─Źe si po┼íkodovan in ti zdravstveno stanje omogo─Źa prevoz. Za to kritje morata biti izpolnjena dva pogoja: predhodno soglasje Asisten─Źnega centra in da se zaradi zdravja ne more┼í vrniti domov, kot prvotno planirano.
 • Prevoza in bivanja za spremljevalca po priporo─Źilu le─Źe─Źega zdravnika, ali stro┼íke prevoza o┼żjega sorodnika iz Slovenije do kraja hospitalizacije.
 • Mladoletnim se krijejo ┼íe dodatni stro┼íki prevoza in stro┼íki bivanja za osebo, ki ostane v spremstvu, ne glede na to, ali je spremstvo priporo─Źil le─Źe─Źi zdravnik.
 • Spremstva in prevoza otroka, mlaj┼íega od 18 let, domov in prevoza spremljevalca (ob hospitalizaciji ali smrti star┼ía, ko otrok ostane brez spremstva odraslega).
 • Prevoza posmrtnih ostankov zavarovanca domov.
   
 • POMEMBNO: Vsa kritja obvezno uveljavlja┼í prek klica na┼íega Asisten─Źnega centra!
Zavarovanje velja za neomejeno ┼ítevilo odhodov v tujino v 1 zavarovalnem letu, ─Źe posamezno potovanje s kolesom, ne traja ve─Ź kot 90 dni. Za kritje Dodatna za┼í─Źita v tujini mora┼í zavarovanje skleniti pred odhodom v tujino. V primeru, da si ┼że v tujini, ti kritje pri─Źne veljati ┼íele po 5 dneh od dneva za─Źetka zavarovanja.

Vedno ve─Ź je prometnih nesre─Ź z udele┼żbo e-skirojev. In v ve─Ź kot 61 odstotkih takih prometnih nesre─Ź, so povzro─Źitelji vozniki e-skirojev sami (vir: AVP). Za┼í─Źita in previdnost sta nujna. Poskrbi tudi za ustrezno zavarovanje.

Ocene naših strank

Pogosta vprašanja WIZ MikroGo

Zavarovanje je namenjeno vsem do dopolnjenega 75. leta, ki rekreativno uporabljajo svoje mikro prevozno sredstvo. Velja pri uporabi prevoznih sredstev:

 • kolo ali kolo s prikolico ali elektri─Źno kolo,
 • skiro in elektri─Źni skiro,
 • rolka in elektri─Źna rolka,
 • segway in hoverboard na elektri─Źni pogon.
 • Sem sodijo tudi invalidski vozi─Źek in invalidski vozi─Źek na elektri─Źni pogon.

IZBIRA:

 • Zavarovanje WIZ MikroGO se lahko sklene posami─Źno ali za dru┼żino.
 • Izbira┼í lahko med 3 razli─Źnimi paketi.


OMEJITVE:

 • Pri zavarovanju velja omejitev za elektri─Źna prevozna sredstva z mo─Źjo do 0,25 kW, hitrostjo do 25 km/h in ┼íirino do 80 cm.

Z ustreznim dopla─Źilom se lahko zavarujejo tudi:

 • osebe starej┼íe od 75 let. 
 • rekreativni kolesarji, ki se ukvarjajo s kolesarskimi spusti (downhill-om).


UGODNOSTI: 

Izbiraj med temi ugodnostmi ob sklenitvi zavarovanja:

 • 50% popust za prvi ortopedski pregled ALI ultrazvok mi┼íice/mehkega tkiva ALI ultrazvok sklepa v Ambulanti Zdravje - v vrednosti 40 ÔéČ
 • 8,5 % popust na kolesarski dres Pogy team UAE Generali - v vrednosti 10,20 ÔéČ,

Kritje Asistenca, paket L in XL vklju─Źuje tudi manj┼ía popravila na kraju dogodka. In sicer, vklju─Źeni so: 

 • stro┼íki prihoda izvajalca popravil na kraj ┼íkodnega dogodka in
 • stro┼íki popravila tvojega mikro prevoznega sredstva /(e-)kolesa, ─Źe je to nevozno in ga je mo┼żno popraviti v roku 60 minut (npr. izpraznjena pnevmatika).
 • Poleg stro┼íkov popravila, so kriti tudi stro┼íki rezervnih delov in materiala do vi┼íine 50 ÔéČ.

OBMO─îJE KRITJA: Asistenca v paketu L nudi asisten─Źne storitve v Sloveniji, medtem ko maksimalni paket XL nudi asistenco tudi v na┼íih sosednjih dr┼żavah.

Pomembno: stro┼íki asistence in popravila ne veljajo pri izposoji, saj to krije izposojevalec sam!

Kasko zavarovanja ni mo┼żno skleniti za mikro prevozna sredstva. Lahko pa uredi┼í kasko zavarovanje za svoje (e-)kolo, trenutno pa ┼íe ne direktno prek spleta.

─îe potrebuje┼í tudi kasko zavarovanje za svoje kolo, v spodnjem e-obrazcu za sklenitev WIZ MikroGo enostavno ozna─Źi, da ┼żeli┼í ponudbo za kasko zavarovanje kolesa.

Kolegi na Generali zavarovalnici ti bodo pripravili posebno ponudbo, pred tem te bodo seveda kontaktirali, zato v obrazcu pusti svoj telefon. ─îe ti bo ponudba v┼íe─Ź, se lahko kasko zavarovanje uredi tudi na daljavo.

Kak┼ína so kritja pri kasko zavarovanju koles?  Svoje kolo lahko zavaruje┼í:

 • za splo┼íni kasko, pozor tukaj je odbitna fran┼íiza 4% in 
 • proti kraji*
*Pomembno za kritje kraje kolesa: zavarovanje krije ┼íkodo le v primeru, ─Źe je bilo kolo v ─Źasu tatvine v zaklenjenem prostoru (gara┼ża, stanovanjeÔÇŽ) ali v zaklenjenem vozilu. Npr. zavarovanje NE krije ┼íkode, ─Źe je bilo kolo na vozilo pritrjeno s sistemom proti kraji!

Pri dru┼żinskem zavarovanju WIZ MikroGo, prikazana zavarovalna vsota velja na osebo oz. dru┼żinskega ─Źlana.

Vsak dru┼żinski ─Źlan, je zavarovan in zapisan na polici ter ima kritja s svojo zavarovalno vsoto, skladno z izbranim paketom.

POSEBNOST: Kritja smrt zaradi nezgode, invalidnost s progresijo, zlomi in izpahi ter kritje prehodne oskrbe imajo dolo─Źene zavarovalne vsote, ki tudi veljajo za vsakega dru┼żinskega ─Źlana posebej. Za otroke do 14. leta kritje Smrt zaradi nezgode ne velja.

Ker sklepa┼í zavarovanje WIZ MikroGO, je na tvoji zavarovalni polici navedeno poimenovanje ┬╗WIZ MikroGo┬ź in je zavarovalno kritje po zavarovalnih pogojih WIZ MikroGO veljavno, ko uporablja┼í vsa prevozna sredstva navedena v pogojih (kolo in e-kolo ter mikro prevozna sredstva).