null Oprostitev plačila premije dopolnilnega zavarovanja v primeru hujše nezgode
Invalidski voziček na cesti
clock image

4

Oprostitev plačila premije dopolnilnega zavarovanja v primeru hujše nezgode

#wizzdravje

12 oktober, 2017

Ana

Zgodbe o poškodbah in tegobah, ki jih te prinesejo s seboj, niso najprijetnejša tema. A dejstvo je, da so del naših življenj, zato jim moraš nameniti nekaj razmisleka in pravočasno sprejeti pametne odločitve, še preden se kaj takega zgodi tudi tebi.

"Denar je sveta vladar,« pravi star pregovor, ki na žalost ne velja le za velike vsote. Včasih je že nekaj deset evrov na mesec manj dovolj, da se pojavijo prve dodatne težave, ki te začnejo počasi vleči v vedno težji položaj. Morda se to sliši preveč pesimistično in črnogledo, a na žalost so običajno prav zdravstvene težave, ki so posledica nezgode, vzrok za vse ostale. Zaradi poškodbe ne moreš v službo, zmanjša se mesečni dohodek, stroški se povečajo in hitro zaideš v rdeče številke. Da bi bile te (predvsem finančne) težave po hujši nezgodi kar se da majhne, poskrbi kritje WIZ OPP (oprostitev plačila premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja WIZ Zdravje) v okviru zavarovanja WIZ Zdravje+.

Pametna odločitev je sklenitev zavarovanja WIZ Zdravje+, ki za 1,24 € na mesec ponuja dodatno zaščito v primeru bolezni in poškodb. O kritju WIZ Pomoč, ki je vključen v WIZ Zdravje+, smo že pisali, ta zapis pa posvečamo kritju WIZ OPP.

 

Kritje WIZ OPP v primeru hujše nezgode poskrbi za plačilo premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

S sklenjenim WIZ Zdravjem+, ki vključuje WIZ OPP, si zagotoviš, da v primeru hude nezgode, zaradi katere postaneš najmanj 50% invalid, zavarovalnica prevzame plačevanje tvoje premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja WIZ Zdravje. Hujša nezgoda skoraj vedno močno zmanjša sposobnost opravljanja dela in zagotavljanja sredstev za preživetje in plačevanje stroškov. Žal se v teh primerih oškodovanci (pre)pogosto odločajo za prekinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, kar lahko privede do dodatnih (finančnih in drugih) težav, saj morajo iz lastnega žepa plačevati za zdravstvene storitve, ki jih obvezno zavarovanje ne krije. S sklenjenim WIZ Zdravjem+ je ta skrb odveč.

 

Do nezgode je bilo vse kul

Si predstavljaš, da zaradi padca pri planinarjenju pristaneš na invalidskem vozičku?

O tem, kako malo je treba, da se ti življenje postavi na glavo, je bilo že veliko napisanega. Najpogosteje so med vzroki tovrstnih preobratov nezgode, ki prinesejo različne posledice. Pri lažjih nekaj dni šepaš ali imaš slab mesec dni mavčno oblogo, pri večjih pa so lahko posledice veliko hujše. Si predstavljaš, da zaradi padca pri planinarjenju pristaneš na invalidskem vozičku? Nenadoma se v tvojem življenju pojavijo ogromne omejitve, na katere se sčasoma sicer navadiš in se jim prilagodiš, a v tem času se lahko zgodi marsikaj.
Največja sprememba je, da nisi več sposoben za 8-urni delovnik, s tem pa se močno zmanjšajo ali celo presahnejo tvoji mesečni prihodki. Invalidnost zahteva dodatne terapije, tehnične pripomočke in druge prilagoditve, ki niso poceni, kar lahko še bolj prizadene tvoje finančno stanje. Občutek nezmožnosti za delo in delna odvisnost od drugih zmanjšujeta samopodobo, to pa lahko hitro privede tudi do psihičnih težav.
Pomanjkanje denarja je ključni vzrok za skoraj vse druge težave, ki se začnejo kopičiti in ustvarijo začaran krog, iz katerega se težko izviješ.

 
Naj te nič ne preseneti

Socialna in zdravstvena varnost sta med najpomembnejšimi, ko postaneš odvisen od drugih, a na to je treba misliti že prej. Seveda ti socialni sistem zagotavlja določeno varnost, a veliko storitev je treba doplačati, če nimaš sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. S kritjem WIZ OPP si zagotoviš, da v primerih najmanj 50% invalidnosti prevzamemo plačevanje premij tvojega dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Najdeš ga v okviru zavarovanja WIZ Zdravje+ , skleneš pa kar prek spleta.
 

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.