grafika zemljevida, države Balkana, WIZ Tujina

Zdravstveno zavarovanje za tujino

države Balkana

WIZ Tujina nudi 24-urno asistenco, če v tujini zboliš ali se poškoduješ. Kritja zagotavljajo hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja. Za sklenitev celoletne police, prejmeš takojšnji 10 % popust.

Skleni online

Zakaj izbrati WIZ Tujina Balkan?

Krije reševalne prevoze

WIZ Tujina Balkan krije vse prevoze povezane z zdravljenjem – tudi taksi, ki te pripelje do bolnišnice in nazaj.

10 % spletni popust

Preko spleta prihraniš 10 %. Ugodna cena tudi za celoletno in družinsko zavarovanje.

Asistenca 24/7

Asistenčni center ti pomaga 24 ur na dan, vse dni v letu.

Pogosto iščeš »apartmaji Hrvaška«? Ne pozabi na zdravstveno zavarovanje za tujino.

Hrvaška je blizu, Črna Gora pa le malo dlje. Če obožuješ Balkan, imaš tam vikend, obiskuješ sorodnike ali pa enostavno se rad kopaš v hrvaškem morju, pred odhodom ne pozabi na nujno zdravstveno zavarovanje za tujino. Tako bo tvoj dopust brezskrben in se ne bo končal z veliko »luknjo v žepu« zaradi stroškov zdravljenja v tujini. 
Cena zavarovanja za območje Balkana (Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Severna Makedonija in Črna gora) je ugodnejša. Če večkrat potuješ, izberi opcijo celoletno zavarovanje, ki je še ugodneje zate ! Letna cena zate je le 19,53 €, za celo družino pa 39,06 €!

WIZ Tujina BLAKAN

Samo evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ni dovolj

Če v tujini zboliš, ali se poškoduješ, evropska kartica zavarovanja krije le zdravila in zdravniško oskrbo v javnih zdravstvenih zavodih v obsegu obveznih zdravstvenih storitev v državah Balkana: Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Severna Makedonija in Črna gora. WIZ Tujina krije zdravljenje tudi v zasebnih zdravstvenih ustanovah, krije stroške prevozov (taksi, rešilec, helikopter, letalo,..) ter omogoča 24-urno asistenco v slovenskem jeziku. 

Ocena izkušnje in izjave strank

WIZ Tujina Balkan

Pogosta vprašanja

Zavarovanje za tujino potrebuje vsakdo, ki gre na izlet ali pot v tujino. Evropska kartica žal ni dovolj. Tudi, če potuješ le čez mejo v bližnje države. In ja, tudi, če greš tja le za en dan ali manj. Nikoli ne veš, kdaj boš potreboval zdravstveno pomoč. Skleni ga, če si turist, popotnik ali izletnik. Zavaruj se vedno, ko potuješ v tujino! Zavarovanje uredi ne glede na vrsto potovanja, tudi poslovneži, študentje in dijaki za čas študija, ga potrebujete. Če imaš otroke, ti priporočamo sklenitev družinskega zavarovanja za tujino.

Zavarovanje je potrebno skleniti v času, ko se nahajaš v Sloveniji. Če se ob sklenitvi nahajaš v tujini, zavarovalno kritje prične veljati šele po preteku 5 dni od dneva sklenitve zavarovanja. 

Pri izbiri kritja je pomembno predvsem kam potuješ, kako pogosto in namen tvojega potovanja.

Če v tujino potuješ več kot dvakrat letno, ti vsekakor priporočamo celoletno zavarovanje za tujino - izbiraš lahko območje kritja Svet ali Balkan. Višina premije pa je odvisna tudi od izbranega zavarovalnega kritja (30.000 €, 60.000 €, 100.000 € ali 250.000€), trajanja potovanja in vrste sklenitve (posamezno. skupinsko s prijatelji, družinsko ali kot dijak/študent, ki študira v tujini). 

Ob doplačilu premije se lahko zavarujejo osebe, starejše od 75 let:

 • od 75 do 85 leta 50 % doplačilo,
 • od 85 leta naprej 100 % doplačilo.
   
 • In če se boš med dopustovanjem v tujini ukvarjal s športnimi aktivnostmi (profesionalno ali rekreativno), jih je potrebno dodati na polico, hkrati pa izbrani rizični športi predstavljajo dodatno nevarnost* in je bolje, da imaš višjo zavarovalno vsoto. Za izbrane rizične športe se obračuna doplačilo na premijo v višini 50%.

*Med rekreativne športe, ki v osnovnem zavarovanju niso kriti in je za njih potrebno doplačilo so: športno ali prosto plezanje, planinarjenje ali treking nad 3000 mnv, potapljanje, podvodni ribolov, spust s kolesi (downhill), kajtanje, kitesufring, kiteboarding, heliski, smučanje in deskanje izven urejenih prog. 

Če potuješ na primer v ZDA, ti nujno priporočamo, da izbereš najvišje kritje. Če pa sklepaš posamično zavarovanje le za bližnje države Balkana, ti lahko zadostuje kritje do 30.000 €. Zakaj? V primeru, da do nezgode ali bolezni pride v ZDA, se težje vrneš v domovino kot iz npr. Hrvaške. Zato nastanejo višji stroški (tudi zdravljenje je v ZDA dražje kot na Hrvaškem), posledično v ZDA potrebuješ višje zavarovalno kritje. 

Podrobno preglej in preberi enotne pogoje zavarovanja za WIZ Tujina:

WIZ Tujina ZDRAVJE je zavarovanje za tujino, ki krije več kot Evropska kartica. Vključuje tudi 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, pomoč pri organizaciji zdravljenja ter stroške prevoza do zdravstvene ustanove. Pri evropski kartici gre le za kritje nujnih zdravstvenih storitev do višine, ki jih v tisti državi krije obvezno zdravstveno zavarovanje. 

WIZ Tujina POTOVANJE krije še več – zavarovan tudi v primerih, na katere nisi pripravljen, a se ti kaj hitro lahko pripetijo na potovanju. To so: izguba prtljage ali osebnih dokumentov, zamuda ali preklic leta, nujno nakazilo denarja ipd. Poglej si še vsa naša dodatna, povsem nova kritja.
 

 

Zavarovanje WIZ Tujina vključuje tudi kritje COVID 19. Kritje je enako kot pri drugih boleznih, ki so že krite znotraj obstoječega produkta TUJINA. Zavarovalna vsota za COVID kritje ni omejena, stroški so kriti do višine zavarovalne vsote navedene na polici. 

Poleg vsakokratnih veljavnih splošnih pogojev dodatno velja še Klavzula, ki dodatno določa naslednja kritja in izključitve:

 • Za čas samoizolacije / karantene so kriti stroški podaljšanja nastanitve v primeru, ko se zavarovanec okuži s koronavirusom SARS-CoV-2, je napoten v samoizolacijo / karanteno ter prvotno urejena in plačana nastanitev ne more biti več koriščena. V primeru družinske police kritje velja tudi za ostale zavarovance, če potujejo skupaj z okuženim zavarovancem.
 • Kriti so stroški vrnitve v domovino, če se zavarovanec okuži s koronavirusom SARS-CoV-2 in je napoten v samoizolacijo / karanteno ter se posledično ne more vrniti v domovino na način kot je to prvotno nameraval. V primeru družinske police kritje velja tudi za ostale zavarovance, če potujejo skupaj z okuženim zavarovancem.
   

Zavarovanje ne krije:

 • stroškov preventivnega testiranja na bolezen COVID-19,
 • stroškov podaljšanja nastanitve v času samoizolacije / karantene, če je bil zavarovanec, ki potuje sam, v stiku z okuženo osebo, sam pa ni okužen,
 • stroškov podaljšanja nastanitve v času karantene, če je celotno letovišče v karanteni,
 • stroškov povezanih z zaprtjem meja v državi stalnega bivanja ali namembnega kraja, zaprtja letališča ali odpovedi letov ali drugih prevoznih sredstev kot posledica koronavirusa SARS-CoV-2, stroškov prekinitve potovanja in vrnitve v domovino, če je kraj nastanitve (država, regija, mesto ali kraj, letovišče) v izrednem stanju zaradi koronavirusa SARS-CoV-2.
   

Še vedno je potrebno upoštevati navodila za varnost, ki jih imajo predpisane posamezne države.