zavarovanje za tujino, WIZ Tujina

Zdravstveno zavarovanje za tujino

WIZ Tujina

24-urna asistenco za primer bolezni ali poškodbe na tujem. Kritja zavarovanja zagotavljajo hitro zdravniško pomoč in plačilo nujnih stroškov zdravljenja.

Skleni online

Zakaj izbrati WIZ Tujina?

Visoko kritje stroškov

WIZ Tujina pokrije vse nujne stroške, ki nastanejo zaradi bolezni ali nezgode pri potovanju v tujini. Osnovno kritje ZDRAVJE vključuje tudi nujne prevoze, zdravljenje in reševanje do max. višine zavarovalne vsote 250.000€.

Pomoč 24/7

Asistenčni center zagotavlja pomoč v slovenskem jeziku kjerkoli po svetu si - in to 24 ur na dan, vse dni v letu. Pri klicu na +386 5 66 28 500 navedi še številko police, ki jo ob sklenitvi dobiš na e-mail ter sledi navodilom naše usposobljene ekipe.

Še več zate z novimi kritji!

WIZ Tujina ti zagotavlja osnovno kritje ZDRAVJE, dodaj pa še opcijo POTOVANJE (izguba prtljage ali zamuda leta, kraje dokumentov). Dodatne NOVE OPCIJE: Nezgoda, Odgovornost, Odpoved potovanja, Prekinitev potovanja in Bančne kartice.

Mnenja zavarovancev

Stranke WIZ Tujina

Komu je namenjeno zdravstveno zavarovanje za tujino?


Zdravstveno zavarovanje za tujino potrebuje vsakdo, ki gre na izlet ali pot v tujino. Evropska kartica žal ni dovolj. Tudi, če potuješ le čez mejo v bližnje države. In ja, tudi, če greš tja le za en dan ali manj. Nikoli ne veš, kdaj boš potreboval zdravstveno pomoč.

Potrebujejo ga lahko kot turist, popotnik ali izletnik, poslovnež ali pa kot študent/dijak, ki študira v tujini. Prilagojeno je tudi za družine in prijatelje. 


Zavaruj se, preden odpotuješ v tujino >

Izogni se visokim stroškom
zdravljenja v tujini

Kaj, če v tujini zboliš ali se poškoduješ? Zdravstveno zavarovanje WIZ Tujina ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov nujnega zdravljenja. Ne spreglej: ugodna cena za družine, celoletno zavarovanje z 10 % poustom. Stroške, ki jih v primeru nezgode ali bolezni plačaš, ti povrnemo ob vrnitvi v domovino.

SKLENI, VELJA ČEZ 2 URI

Pregled kritij - zavarovanje za tujino WIZ Tujina

TUJINA ZDRAVJE

Osnovno kritje ZDRAVJE ti pri zdravstvenem zavarovanju WIZ Tujina zagotavlja zdravstveno zaščito na potovanju v tujini, saj so kriti vsi nujni stroški zdravljenja, tudi v primeru bolezni COVID-19. Pomoč ti zagotavljamo prek našega Asistenčnega centra, ko se znajdeš v težavah v tujini. V primeru bolezni ali nezgode v tujini, ta pomoč zajema:

 • kritje stroškov nujnega zdravljenja, medicinske oskrbe, zdravil in medicinskih pripomočkov,
 • organizacijo zdravstvene pomoči,
 • obveščanje družine o zdravstvenem stanju obolelega,
 • kritje stroškov prevoza tebe in tvojih najbližjih, spremstvo otrok in vrnitev v domovino.

Spoznaj in razišči ceno ter pravo kombinacijo kritij zate, enostavno - s par kliki prek WIZ Tujina sklepalnika.

*Ob morebitnem akutnem poslabšanju kroničnih bolezni so vsa zavarovalna kritja ne glede na izbrano zavarovalno vsoto skupaj omejena do zneska : Paket A: 1.000 €, za Paket B: 2.000 €, paket C: 3.000 € in Paket D: 4.000 €. Vsi zneski v tabeli so v EUR.


Dokument z informacijami o produktu WIZ Tujina >

TUJINA POTOVANJE

Dodatno kritje POTOVANJE zagotavlja dodatno zaščito v primerih, kot so:

 • izguba prtljage ali osebnih dokumentov,
 • zamuda ali preklic leta, zamuda pri izročitvi prtljage,
 • nujno nakazilo denarja ipd.

V spodnji tabeli si oglej vsa kritja z zavarovalnimi vsotami (vsi zneski so v EUR):

5 NOVIH DODATNIH KRITIJ:

Poleg osnovnega kritja ZDRAVJE in kritja POTOVANJE, lahko izbiraš še med petimi, povsem novimi možnostmi dodatnih kritij:

 • Nezgodno kritje za primer smrti ali nujne operacije v tujini.
 • Kritje za odgovornost do tretjih oseb (Od 1.1.2022 je obvezno za italijanska smučišča).
 • Zavarovanje za primer odpovedi potovanja.
 • Kritje za primer prekinitve potovanja.
 • Kritje za primere izgube ali kraje bančne kartice v tujini.

V tabelah si oglej vsa dodatna kritja z zavarovalnimi vsotami (vsi zneski so v EUR):

NEZGODA

Ob morebitni nezgodi v tujini zaradi katere je bila potrebna operacija ali je prišlo do smrti, izplačamo zavarovalnino.

Kritji z zavarovalno vsoto SVET
PAKET A
SVET
PAKET B
SVET
PAKET C
SVET
PAKET D
BALKAN
PAKET F
Smrt zaradi nezgode 10.000 15.000 17.000 20.000 5.000
Operacije 700 1.050 1.190 1.300 500

 

ODGOVORNOST

Krita je tvoja odškodninska odgovornost za škodo, ki bi jo med potovanjem v tujini nenamerno povzročil tretji osebi. Kritje ima soudeležbo (franšizo). Znesek soudeležbe, ki ga prispevaš ob izplačilu škode znaša 10 % od odškodnine, vendar ne manj kot 50 EUR.

Kritje z zavarovalno vsoto SVET
PAKET A
SVET
PAKET B
SVET
PAKET C
SVET
PAKET D
BALKAN
PAKET F
Odškodninska odgovornost       25.000 50.000 100.000 100.000 20.000

 

ODPOVED POTOVANJA

Kritje odpovedi potovanja se lahko izbere le za celoletna, posamična ali družinska zavarovanja. Kriti so stroški, ki so nastali zaradi odpovedi potovanja, zaradi nepredvidenih dogodkov kot so: bolezen, poškodba ali smrt vas ali vaših družinskih članov, naravne nesreče, obsežna škoda na vaši lastnini (potres, poplava, vihar, ipd.). 

V kritje so vključena le potovanja, ki so bila rezervirana med veljavnostjo tvoje police. 

Kritji z zavarovalno vsoto SVET
PAKET A
SVET
PAKET B
SVET
PAKET C
SVET
PAKET D
BALKAN
PAKET F
Posamično ali prijatelj 1.500 2.500 3.500 4.000 1.500
Za družino 3.000 4.000 5.000 6.000

3.000


Za širše krtije, kjer je kritih kar 18 različnih nepredvidenih dogodgov, pa priporočamo samostojno zavarovanje WIZ Odpoved turisitčnega potovanja


PREKINITEV POTOVANJA

Kriti so stroški, ki nastanejo zaradi predčasne vrnitve s potovanja, ker organizator potovanja ne
povrne stroškov za neizkoriščen del bivanja na potovanju. Kritje velja za primere prekinitve potovanja, ki so posledica zavarovalnega primera, ki je nastal iz kritij ZDRAVJE.

Kritje velja le pri sklenitvi celoletne posamezne ali družinske police.

Kritji z zavarovalno vsoto SVET
PAKET A
SVET
PAKET B
SVET
PAKET C
SVET
PAKET D
BALKAN
PAKET F
Posamično ali prijatelj 1.000 1.500 2.000 2.500 1.000
Za družino 2.000 3.000 4.000 5.000 2.000

 

BANČNE KARTICE

Krita je škoda, ki nastane zaradi zlorabe bančne kartice s strani tretje osebe, če kartico izgubiš ali če ti kartico ukradejo. Enako velja tudi, če ti ukradejo gotovino.

Kritji z zavarovalno vsoto VSI PAKETI
Zloraba izgubljenih/ukradenih kartic Limit na kartico in na dogodek = 50 €
Letni agregat za vse kartice, za vse dogodke=1.000 € 
Protipravni odvzem gotovine Limit na kartico in na dogodek = 300
Letni agregat za vse kartice za vse dogodke = 600 € 

Dokument z informacijami o produktu WIZ Tujina >

Zakaj evropska kartica ni dovolj


Evropska kartica ne ponuja asistence in pomoči pri organizaciji zdravljenja, tudi ne krije stroškov prevoza. Krije namreč le stroške v primeru zdravljenja v javnih bolnišnicah, ne pa tudi v privatnih klinikah. Ti stroški pa so kriti le do višine, ki jih v tisti državi krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Zato se pred odhodom v tujino dobro pozanimaj o situaciji zdravstvenega režima v državi tvoje destinacije. Za brezskrbno potovanje dodaj zdravstveno zavarovanje WIZ Tujina.    

Preveri razlike in nujne informacije

Kako lahko prihraniš pri WIZ Tujina:

10 % popust

Wizionarji, ki radi potujejo vedo, da jim celoletno zavarovanje prinaša 10 % popust , avtomatsko se obračuna v košarici. Spletna sklenitev je udobna in enostavna, polica na mailu takoj. Če skleneš danes, WIZ Tujina velja že čez 2 uri.

Ugodneje za BALKAN

Če večkrat potuješ v države balkana - Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, s. Makedonija in Črna gora, izberi območje BALKAN s prilagojeno ceno. Prihrani takoj..

Ugodnejša cena, če študiraš v tujini

Dijaki ali študentje, ki odhajate na študijsko izmenjavo ali študij v tujino, lahko dodatno prihranite 10 %, če se zavarujete za več kot 90 dni. Potrebujemo le potrdilo o šolanju v tujini.

zemljevid punčka, anywhere

WIZ TUJINA

Najboljše zavarovanje za tujino!

Ko v tujini zboliš ali se poškoduješ, te WIZ Tujina reši visokih stroškov zdravljenja. Zagotavlja ti hitro zdravniško pomoč s 24-urno asistenco v tujini. Vključuje vse nujne prevoze do zdravstvene ustanove, rešilcem, s taksijem ali helikopterjem. Ugodna cena za družine, celoletna polica z 10% prihrankom. Več o zavarovanju.

SKLENI ZA TUJINO

Pogosta vprašanja

Zavarovanje za tujino potrebuje vsakdo, ki gre na izlet ali pot v tujino. Evropska kartica žal ni dovolj. Tudi, če potuješ le čez mejo v bližnje države. In ja, tudi, če greš tja le za en dan ali manj. Nikoli ne veš, kdaj boš potreboval zdravstveno pomoč. Skleni ga, če si turist, popotnik ali izletnik. Zavaruj se vedno, ko potuješ v tujino! Zavarovanje uredi ne glede na vrsto potovanja, tudi poslovneži, študentje in dijaki za čas študija, ga potrebujete. Če imaš otroke, ti priporočamo sklenitev družinskega zavarovanja za tujino.
 

Kje vse velja zavarovanje WIZ Tujina:

 • Zavarovalno kritje WIZ TUJINA velja za potovanja v tujino v vse države sveta z IZJEMO SANKCIONIRANIH DRŽAV*. 
   
 • Če izbereš območje kritja HRVAŠKA in države BALKANA, ti WIZ Tujina velja le na tem teritoriju. Vključene države so: Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija, Srbija in Črna gora. Zavarovanje je cenejše, saj ima prilagojeno zavarovalno vsoto na manjši rizik. Preveri WIZ Tujina Balkan >
   

Kje kritje WIZ Tujina NE velja:

 • *Kritje ne velja za sankcionirane države, te so: Koreja, Iran, Sirija, Venezuela, Kuba, Belorusija, Rusija in teritoriji Krim, Donetsk, Luhansk, Zaporožje ter Herson (velja od 01.02.2024). Aktualen seznam držav, v katerih zavarovanje ne velja, je vedno dostopen v sankcijski klavzuli.
 • Krije ne velja v državi stalnega bivanja (Republika Slovenija).

Zdravstveno zavarovanje WIZ Tujina je potrebno skleniti in plačati v času, ko se nahajaš v Sloveniji. Če se ob sklenitvi zavarovanja nahajaš že v tujini, zavarovalno kritje prične veljati šele po preteku 5 dni od dneva začetka zavarovanja. 

Pri izbiri kritja je pomembno predvsem kam potuješ, kako pogosto in namen tvojega potovanja.

Če v tujino potuješ več kot dvakrat letno, ti vsekakor priporočamo celoletno zavarovanje za tujino za VEČKRATNA POTOVANJA, KRAJŠA OD 90 DNI (multiptrip), sicer izbereš ENKRATNO ZAVAROVANJE (za eno neprekinjeno potovanje za izbrano število dni - od 1 do 300 dni, in pa tudi za neprekinjena potovanja za celo leto).

Izberi območje kritja Svet ali Balkan. 

Višina premije je odvisna tudi od višine izbranega zavarovalnega kritja (30.000 €, 60.000 €, 100.000 € ali 250.000€), trajanja potovanja in vrste sklenitve (posamezno, skupinsko s prijatelji, družinsko ali če potuješ v tujino kot dijak/študent, ki študira v tujini). 

Ob doplačilu premije se lahko zavarujejo osebe, starejše od 75 let:

 • od 75 do 85 leta 50 % doplačilo,
 • od 85 leta naprej 100 % doplačilo.


In če se boš med dopustovanjem v tujini ukvarjal s športnimi aktivnostmi (profesionalno ali rekerativno), jih je potrebno dodati na polico, hkrati pa izbrani rizični športi predstavljajo dodatno nevarnost* in je bolje, da imaš višjo zavarovalno vsoto. Za izbrane rizične športe se obračuna doplačilo na premijo v višini 50%.
*Med rekreativne športe, ki v osnovnem zavarovanju niso kriti in je za njih potrebno doplačilo so: športno ali prosto plezanje, planinarjenje ali treking nad 3000 mnv, potapljanje, podvodni ribolov, spust s kolesi (downhill), kajtanje, kitesufring, kiteboarding, heliski, smučanje in deskanje izven urejenih prog. 

Če potuješ na primer v ZDA, ti nujno priporočamo, da izbereš najvišje kritje. Če pa sklepaš posamično zavarovanje le za bližnje države Balkana, ti lahko zadostuje kritje do 30.000 €. Zakaj? V primeru, da do nezgode ali bolezni pride v ZDA, se težje vrneš v domovino kot iz npr. Hrvaške. Zato nastanejo višji stroški (tudi zdravljenje je v ZDA dražje kot na Hrvaškem), posledično v ZDA potrebuješ višje zavarovalno kritje.

Podrobno preglej in preberi enotne pogoje zavarovanja za WIZ Tujina:

WIZ Tujina je zavarovanje za tujino, ki krije več kot Evropska kartica. Vključuje tudi 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, pomoč pri organizaciji zdravljenja ter stroške prevoza do zdravstvene ustanove. Pri evropski kartici gre le za kritje nujnih zdravstvenih storitev do višine, ki jih v tisti državi krije obvezno zdravstveno zavarovanje. 

WIZ Tujina in dodatno kritje POTOVANJE krije še več – zavarovan si tudi v primerih, na katere nisi pripravljen, a se ti kaj hitro lahko pripetijo na potovanju. To so: izguba prtljage ali osebnih dokumentov, zamuda ali preklic leta, nujno nakazilo denarja ipd. Poglej si še vsa naša dodatna, povsem nova kritja.
 

Zavarovanje WIZ Tujina vključuje tudi kritje COVID 19. Kritje je enako kot pri drugih boleznih, ki so že krite znotraj obstoječega produkta TUJINA. Zavarovalna vsota za COVID kritje ni omejena, stroški so kriti do višine zavarovalne vsote navedene na polici. 

Poleg vsakokratnih veljavnih splošnih pogojev dodatno velja še Klavzula, ki dodatno določa naslednja kritja in izključitve:

 • Za čas samoizolacije / karantene so kriti stroški podaljšanja nastanitve v primeru, ko se zavarovanec okuži s koronavirusom SARS-CoV-2, je napoten v samoizolacijo / karanteno ter prvotno urejena in plačana nastanitev ne more biti več koriščena. V primeru družinske police kritje velja tudi za ostale družinske člane -zavarovance, če potujejo skupaj z okuženim zavarovancem. V primeru skupinske police Prijatelji, kritje velja le za okuženega zavarovanca
 • Kriti so stroški vrnitve v domovino, če se zavarovanec okuži s koronavirusom SARS-CoV-2 in je napoten v samoizolacijo / karanteno ter se posledično ne more vrniti v domovino na način kot je to prvotno nameraval. V primeru družinske police kritje velja tudi za ostale družinske člane -zavarovance, če potujejo skupaj z okuženim zavarovancem. V primeru skupinske police Prijatelji, kritje velja le za okuženega zavarovanca

Zavarovanje ne krije:

 • stroškov preventivnega testiranja na bolezen COVID-19,
 • stroškov podaljšanja nastanitve v času samoizolacije / karantene, če je bil zavarovanec, ki potuje sam, v stiku z okuženo osebo, sam pa ni okužen,
 • stroškov podaljšanja nastanitve v času karantene, če je celotno letovišče v karanteni,
 • stroškov povezanih z zaprtjem meja v državi stalnega bivanja ali namembnega kraja, zaprtja letališča ali odpovedi letov ali drugih prevoznih sredstev kot posledica koronavirusa SARS-CoV-2, stroškov prekinitve potovanja in vrnitve v domovino, če je kraj nastanitve (država, regija, mesto ali kraj, letovišče) v izrednem stanju zaradi koronavirusa SARS-CoV-2.
   

Še vedno je potrebno upoštevati navodila za varnost, ki jih imajo predpisane posamezne države. 

telefonistka, Asistenčni center, WIZ Tujina

V primeru bolezni ali nezgode v tujini:

Za nujno pomoč, obvezno pokliči naš Asistenčni center,
po telefonu +386 5 66 28 500, ki deluje 24/ur dnevno.

Ob klicu nujno navedi: 

 • številko police, ime in priimek, tvojo lokacijo in kontaktno številko telefona ter
 • vrsto bolezni oziroma kakšno pomoč potrebuješ
Če potrebuješ več pomoči >

Aktualne vsebine za Tujino

smučanje, marmolada

Top 10 smučarskih destinacij

Izbrali smo najboljše destinacije, ki poleg odlične smuke nudijo tudi številne dodatne aktivnosti, pri nas in v tujini.

Preveri zapis

Že rezervirane smučarske počitnice?

Kaj pa, če ti letos smučanje prepreči premalo snega, višja sila ali pa bolezen? Skrb odpade, če pravočasno urediš rizik odpovedi potovanja ...

Preberi zapis
avtodom, wiz blog, kam in kako potovati z avtodomom

Kam na počitnice z avtodomom?

Potovanja z avtodomom so v zadnjem času pravi trend. Fantastični 3- in več dnevni potepi z avtodomom.

Preveri destinacije >
fant z modrim kovčkom na letališču, last minute wiz zavarovanje

Zavarovanje za tujino, ki velja že čez 2 uri!

Če hitro potrebuješ urejeno zavarovanje, ga skleni in plačaj še pred odhodom v tujino, ko si še v Sloveniji. Polica na mailu takoj.

Preberi več