null "Last minute" potovanja: zavarovanje za tujino, ki velja že čez 2 uri!
moški s kovčkom na letališču, wiz blog, wiz tujina velja že čez 2 uri
clock image

6

"Last minute" potovanja: zavarovanje za tujino, ki velja že čez 2 uri!

#wiztujina

08 september, 2023

Margi

Vemo, da je pred odhodom na krajši izlet čez mejo, obiskom prestolnice, ležernim dopustom v kampu ali intenzivnim raziskovanjem oddaljene dežele treba postoriti cel kup stvari. In se pozabi na ... Nujno zavarovanje.

Oprati cunje, zlikati, raziskati destinacijo, poiskati vse zanimivo na Tripadviserju, naučiti se nekaj besed jezika države, kamor se gre ... Pa seveda vsaj malo pospraviti stanovanje, izprazniti hladilnik in odnesti smeti.

Potem pa se na poti do meje ali na letališču zgodi preblisk. Ta nas spomni, da smo zopet pozabili urediti zdravstveno zavarovanje za tujino, ki krije nujne stroške za primer nezgode ali bolezni. Rešitev je tu. 
 

Zavarovanje za tujino skleni doma (na slovenskih tleh), polica ti velja že čez 2 uri!


Ja, prav piše. Zavarovanje WIZ Tujina te reši skrbi, tudi če se na turistično zavarovanje spomniš zadnji trenutek, npr. šele na letališču. 

Če hitro potrebuješ urejeno zavarovanje, je za nas je pomembno le to, da zavarovanje skleneš in plačaš pred odhodom v tujino, ko si še v Sloveniji oziroma si še na slovenskih tleh 😊. 
V tem primeru, zavarovanje za tujino velja brez omejitev, polico prejmeš na mail takoj. 


IZBERI DANAŠNJI DAN, VELJA ČEZ 2 URI


Iskreno: zdravstveno zavarovanje za tujino ti priporočamo za vsako potovanje čez mejo, saj poskrbi za tvojo finančno varnost. Zakaj bi se v primeru nezgode ali bolezni v tuji državi ubadal z računom za plačilo storitev in za to porabil čas in svoje prihranke?

Trajanje zavarovanja: zavarovanja za tujino lahko sklepaš za izbrane termine: dnevna, za 1, 2, 3, 4 , 8 dni … do 300 dni, ali celoletno za večkratna potovanja, ki niso daljša od 90 dni in pa letno trajanje, za neprekinjen čas bivanja v tujini. Izbiraš lahko območje kritja Balkan ali pa Svet.

👉 Najhitrejša pot do zavarovanja za tujino 


Evropska kartica ni dovolj, uredi še turistično zavarovanje

Zakaj ne? Ker evropska kartica ne ponuja asistence in pomoči pri organizaciji zdravljenja, tudi ne krije stroškov prevoza. Krije namreč le stroške v primeru zdravljenja v javnih bolnišnicah, ne pa tudi v privatnih klinikah. 

Evropska kartica ni dovolj, potrebuješ tudi zavarovanje WIZ Tujina 


Zakaj sploh potrebuješ zdravstveno zavarovanje za tujino?


Enostaven odgovor: ker življenje ni le brezskrbna pot, lahko se zgodi nekaj nepredstavljivega.

Primer: npr. vnetje slepiča in njegova odstranitev se ti zagotovo lahko zgodi le enkrat v življenju. Kaj pa, če se ti zgodi prav v Turčiji, ki mimogrede, sploh ni več Evropska unija? Že samo klic na pomoč zdravniku te lahko stane premoženje, saj ti bo veliko zaračunal tudi mobilni operater. Tu je rešilec in prevoz do bolnišnice, morebitna operacija, zdravljenje in spanje v bolnišnici, zdravila, pa spet prevoz nazaj do hotela ...

Si predstavljaš, da zaradi operacije zamudiš celo letalo za domov? No, konec je vedno lahko dober: še posebej, če veš, da ti bo te stroške krilo zavarovanje. Slepiča ne moreš predvideti, lahko pa si urediš zavarovanje WIZ Tujina.


Zdravstveno zavarovanje WIZ Tujina: Kaj so prednosti?

Zagotovo izstopa hitra in enostavna spletna sklenitev, ki ti pri celoletni opciji trajanja zavarovanja prinese takojšnji 10% popust. Kaj še?

 • 24-urna asistenca v slovenskem jeziku in kjerkoli po svetu,
 • kritja zavarovanja zagotavljajo hitro asistenco za nujno zdravniško pomoč, 
 • plačilo nujnih stroškov zdravljenja (visoko kritje),
 • poleg osnovnega, še veliko dodatnih kritij,
 • ugodnejša cena za DRUŽINE in za območje kritja BALKAN. 


📌 Ne le za posameznike. Vsa družina ali družba prijateljev na eni polici!

Stroške, ki jih v primeru nezgode ali bolezni plačaš ti, povrnemo ob tvoji vrnitvi v domovino. Če imaš otroke, ti priporočamo sklenitev družinskega zavarovanja za tujino.
 

Turistično zavarovanje WIZ Tujina: katera kritja izbrati?


Osnovno kritje ZDRAVJE zagotavlja zdravstveno zaščito na potovanju v tujini, saj so kriti vsi nujni stroški zdravljenja:

 • kritje stroškov nujnega zdravljenja, medicinske oskrbe, zdravil in medicinskih pripomočkov,
 • organizacijo zdravstvene pomoči,
 • obveščanje družine o zdravstvenem stanju obolelega,
 • kritje stroškov prevoza tebe in tvojih najbližjih, spremstvo otrok in vrnitev v domovino.
   

Dodatno kritje POTOVANJE zagotavlja dodatno zaščito v primerih, kot so: 

 • izguba prtljage ali osebnih dokumentov,
 • zamuda ali preklic leta, zamuda pri izročitvi prtljage,
 • nujno nakazilo denarja ipd.

Priporočljivo je izbrati to kritje, še posebno če potuješ z letalom ... 
 

Dodatno kritje NEZGODA
Ob morebitni nezgodi v tujini zaradi katere je bila potrebna operacija ali je prišlo do smrti, izplačamo zavarovalnino.


Dodatno kritje ODGOVORNOST

Krita je tvoja odškodninska odgovornost za škodo, ki bi jo med potovanjem v tujini nenamerno povzročil tretji osebi. Kritje ima soudeležbo (franšizo). Znesek soudeležbe, ki ga prispevaš ob izplačilu škode znaša 10 % od odškodnine, vendar ne manj kot 50 EUR. 
To kritje je nujno, če smučaš na italijanskih smučiščih.


Dodatno kritje ODPOVED POTOVANJA
Kritje odpovedi potovanja se lahko izbere samo za celoletna zavarovanja. Kriti so stroški, ki so nastali zaradi odpovedi potovanja, zaradi nepredvidenih dogodkov. V kritje so vključena le potovanja, ki so bila rezervirana med veljavnostjo tvoje police.

Za ostala potovanja, pri WIZu ponujamo samostojno zavarovanje za riziko odpovedi potovanja, ki vključuje veliko več nepredvidenih dogodkov za tvoje naslednje izbrano potovanje -skleni ga pravočasno. Več o tem


Potuješ v Ameriko?

Izberi najvišje kritje. Če pa večinoma obiskuješ le države Balkana, zadostuje že minimalno kritje, 30.000 €.  Zakaj? V primeru, da do nezgode ali bolezni pride v ZDA, se težje vrneš v domovino kot iz npr. Hrvaške. Zato nastanejo višji stroški (tudi zdravljenje je v ZDA dražje kot v državah Balkana), posledično v ZDA potrebuješ višje zavarovalno kritje. Več o tem si preberi tukaj - Katera višina zavarovalne vsote je primerna za moje potovanje?   

 

Dobro je vedeti: če se ob sklenitvi nahajaš v tujini, zavarovalno kritje prične veljati šele po preteku 5 dni od dneva sklenitve zavarovanja. 

Skleni zavarovanje WIZ Tujina

 

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.