null Smučarji v Italiji z obveznim zavarovanjem odgovornosti na smučišču
smučarska pokrajina, smučišče, WIZ Novice, Smučarji v Italijo z obveznim zavarovanjem odgovornosti na smučišču
clock image

6

Smučarji v Italiji z obveznim zavarovanjem odgovornosti na smučišču

#novice

11 januar, 2023

Margi

Od 1. 1. 2022 morajo imeti smučarji in drugi, ki uporabljajo smučišča v Italiji, sklenjeno zavarovanje odgovornosti za škodo, ki jo povzročijo tretjim osebam.

Od 1. 1. 2022 morajo imeti smučarji in drugi, ki uporabljajo smučišča v Italiji, sklenjeno zavarovanje odgovornosti za škodo, ki jo povzročijo tretjim osebam.

V Italiji zakon ne predpisuje točne višine zavarovalne vsote pri novem obveznem zavarovanju. Zato je pomembno, da pri izbiri zavarovalne vsote za zavarovanje odgovornosti na smučanju (in tudi za zavarovanje v tujini na sploh), pomisliš kakšna je lahko višina odškodnine, ki bi jo od tebe zahteval oškodovanec, odškodnine so namreč lahko zelo visoke. 
 

Zavarovanje odgovornosti pri WIZu


Zavarovalno kritje za odgovornost do tretjih oseb na smučišču, je pri WIZu možno skleniti:

  • kot samostojno zavarovanja WIZ Smučar, vključeni sta kritji odgovornost in nezgodno zavarovanje, pri čemer je zavarovalna vsota za odgovornost 30.000 € po zavarovalnem primeru. Več ...
  • Lahko pa enostavno, izbereš celovito zdravstveno zavarovanje z asistenco WIZ Tujina, kjer poleg kritja nujne zdravstvene pomoči v tujini, za minimalno doplačilo, priključiš kritje ODGOVORNOSTI (dodatna izbira). Izbiraš lahko med 4 paketi in zavarovalnimi vsotami.  

--> Potrdilo za kritje odgovornosti pošljemo na tvoj mail, takoj po sklenitvi in plačilu premije (za sklenitve med vikendom pa na prvi delovni dan).


Če pa imaš pri nas že sklenjeno zavarovanje WIZ Smučar in se ravno odpravljaš na smučanje v Italijo, boš potreboval Potrdilo o zavarovanju. Zahtevek za potrdilo nam pošlji ali sporoči na spodnje kontakte. Potrebujemo številko police zavarovanja odgovornosti in podatke zavarovanca (ime, priimek, naslov, datum rojstva):

Potrdilo o zavarovanju ti izdamo v PDF obliki v angleškem jezikuNaše priporočilo: Svoj zahtevek oddaj pravočasno, da boš potrdilo prejel še pred svojim odhodom na smučanje, na italijanska smučišča.


Drugi dve pomembni novosti, ki veljata za obisk italijanskih smučišč pa sta: 

  • obvezna čelada za mlajše od 18 let in  
  • nesprejemljiva vožnja oz. smučanje pod vplivom alkohola. Po novem bo to prekršek, za kar bodo skrbeli redarji na smučišču s pooblastili za testiranje alkoholiziranosti! 

Srečno!


Zdravstveno zavarovanje WIZ Tujina (priključi kritje ODGOVORNOST)>>

Zavarovanje odgovornosti WIZ Smučar >

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.