null Ugodni smučarski aranžmaji so že tu, zavaruj riziko odpovedi! 
priprave na smučasko sezono, ski openining, wiz blog, riziko odpovedi potovanja
clock image

6

Ugodni smučarski aranžmaji so že tu, zavaruj riziko odpovedi! 

#prosticas

28 avgust, 2023

Ana

Je tudi tebe že ujel oglas za zgodnji in ugodnejši nakup smučarskih kart in smučarskih turističnih aranžmajev? Tradicionalni ski opening ali otvoritev sezone, first minute ponudbe apartmajev, družinski smučarski paketi za šolske počitnice ...

Naj se priprave na sneg začnejo zdaj! Letos še bolj brezskrbno. 

Pri WIZu vse delamo drugače in enostavneje, zato smo letos ponudbo spletnih zavarovanj dopolnili še z enostavno, spletno sklenitvijo zavarovanja za riziko odpovedi turističnega potovanjaVseskozi se prilagajamo, sledimo pobudam in potrebam naših zvestih zavarovancev – wizionarjev, zato odslej lahko urediš zavarovanje rizika odpovedi potovanja online. Kar pomeni, da že sedaj lahko za prihajajoče smučarske počitnice, svoj počitniški aranžma zavaruješ proti riziku odpovedi. Ob tvoji naslednji rezervaciji torej odpade skrb ob vprašanju »Kaj pa, če ne gremo, ker nekdo v družini zboli ali ne bo snega?« 


Ski opening in smučanje: Zavarovanje odpovedi potovanja

Smučanje je vedno prežeto z zabavo, smehom in nepozabnimi trenutki, ki jih delimo s prijatelji in družino, življenje pa lahko nepredvidljivo. Zato je dobro zavarovati aranžma agencije, nastanitev (tudi Booking in Airbnb), rent a car in ostale prevoze, smučarske vozovnice, celo karte za koncerte in prireditve, da bodo stroški povrnjeni ob nepredvidenih dogodkih.

Če pa želiš potovanje združiti s smučanjem in greš na destinacijo z letalom, vedi, da zavarujemo tudi letalske vozovnice

Ko se odločaš za smučanje med sezono, je pametno rezervirati vnaprej, saj se lahko namestitve in druge storitve hitro napolnijo.

 

Kako izbrati pravo ponudbo za tvoj naslednji smučarski aranžma? 

  • Določi proračun za smučarski oddih, ki vključuje stroške namestitve, smučarske vozovnice, prevoza in hrane. Ne pozabi že zdaj pregledati opremo, da pravočasno ujameš razprodaje, kode za popust ali obiščeš smučarske sejme z rabljeno opremo.
  • Izbira destinacije, terena in prog, ki ustrezajo tvojim željam ter željam družinskih članov in smučarskemu znanju. Smučanje v Italiji, deskanje v Avstriji, družinske smučarske počitnice v Franciji, mogoče celo na Hrvaškem ali v vedno bolj priljubljeni Bosni in Hercegovini? Preuči različne smučarske centre in ponudbe, ki jih imajo in primerjaj cene smučarskih vozovnic, šole smučanja, izposoje opreme in wellness storitve. 
  • Izberi sezono in čas smučanja: cene se lahko razlikujejo glede na vrhunce sezone in zunaj nje. Prav tako premisli o tem, ali želiš smučati med tednom ali med vikendom, saj se lahko cene namestitve in smučarskih vozovnic razlikujejo. 
     

Kdaj urediš zavarovanje rizika odpovedi oz. odpoved turističnega potovanja za smučanje?

Preden potrdiš rezervacijo, natančno preberi pogoje rezervacije, odpovedi in vračil sredstev, da se izogneš morebitnim težavam. Zavarovanje urediš takoj po nakupu potovanja (nakup letalske karte, hotelskega aranžmaja, najema avta, apartmaja ...) oz. najpozneje v roku 3 dni od nakupa  ali rezervacije potovanja in če je do odhoda na potovanje več kot 3 dni.  

Koristno zavarovanje je WIZ Odpoved turističnega potovanja. Kako ti pride prav pri smučanju? Razširjeni paket ti poleg osnovnih okoliščin, ki ti onemogočijo potovanje ( bolezen , nezgoda, smrt ..) ponuja tudi zavarovanje aranžmaja za primer, če na destinaciji ... Ne bo snega. 

Kaj pa, če letos ne bo snega? Skrb odpade! 
Pravočasno se zavaruj proti riziku odpovedi potovanja, mi pa poskrbimo za kritje stroškov, ki nastanejo zaradi odpovedi potovanja, za vključitev kritja glede snega, izberi razširjeni paket.

SKLENI ZAVAROVANJE, ZAVARUJ POTOVANJE

 

Kaj pa je s stroškom apartmaja, če malček zboli? Skrb odpade! 

Na eni polici so lahko zavarovani vsi prijatelji ali družinski člani, ki skupaj potujete. Izbiraš med:

  • OSNOVNIM paketom: 4 kritja osnovnih nepredvidenih dogodkov,
  • RAZŠIRJENIM paketom: 18 različnih nepredvidenih dogodkov, ki bi lahko preprečili odhod na že plačano potovanje. 

Pritrjujemo trditvi zgoraj: v primeru nepričakovanega poslabšanja zdravstvenega stanja potnika, npr. malčka, ti krijemo odpoved.

 

Smučanje pri sosedih v tujini

Če boš smučal v tujini, pa seveda ne pozabi na zavarovanje za tujino, ki ti krije nujne stroške zdravljenja in 24-urno asistenco za primer bolezni ali poškodbe na tujem smučišču. 

Pomembno: v Italiji je obvezno zavarovanje odgovornosti na smučišču, izberi ga kot dodano kritje.

ZAVAROVANJE ZA TUJINO

 

Dodatni nasveti za smučarje in deskarje

Preberi ocene in mnenja drugih smučarjev o določeni destinaciji ali smučarskem centru. To vam lahko da vpogled v kakovost storitev, razmere na progah in splošno vzdušje. Pogosto smučarski centri ponujajo paketne ponudbe, ki vključujejo namestitev, smučarske vozovnice in druge storitve po nižji ceni kot posamezne rezervacije.

Na koncu je ključno, da izbereš smučarsko ponudbo, ki najbolj ustreza tvojim potrebam, željam in proračunu. Preuči možnosti, se posvetuj s prijatelji ali družinskimi člani ter se prepričaj, da boste lahko v celoti uživali v svojem smučarskem doživetju.
 

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.