WIZ Zadnje objave

 1. KR-NEKI – zapis o registrskih tablicah

  avtor: Matej | avg 13. 2016

  Registrske tablice motornih vozil so pomemben identifikacijski element, z njimi pa so označena vsa registrirana motorna vozila. Kombinacija oznake registracijskega območja, grba občine, kjer je sedež upravne enote, ter štirih ali petih znakov, pooblaščenim osebam razkrijejo vse podatke o vozilu in njegovem lastniku. Vsem ostalim pa v zadnjih letih še tega ne, od kod je voznik doma. Zdaj ima lahko namreč tudi voznik iz Ljubljane tablico z oznako SG, pa čeprav tam še nikoli ni bil.

  Beri naprej
 2. WIZ Pomoč, storitev za vse generacije!

  avtor: Hana | jul 20. 2016

  Nepokretnost, pomoč pri oblačenju, umivanju in hranjenju ter pranje perila se sliši kot del reklamnega teksta doma za starejše občane. Drži, tovrstne tegobe človeka dohitijo v pozni jeseni življenja, a starost še zdaleč ni edini razlog, da potrebuješ pomoč. Tovrstne težave lahko doletijo tudi mlade ljudi, predvsem v primeru raznih nesreč ali poškodb. Kdor živi sam, je ne glede na svojo starost potencialni kandidat za koriščenje storitev, zajetih v zavarovanju WIZ Pomoč.   

  Beri naprej
 3. Pasti, prednosti in stroški zdravniškega pregleda v tujini

  avtor: Hana | jul 27. 2016

  Krajše čakalne dobe, boljša opremljenost in organiziranost ambulant, višji standard in podobno so razlogi, zaradi katerih se ljudje odločajo za obisk zdravnika v tujini. Odločitev za pot v tujino seveda ni lahka, saj prinaša precej več logističnih in stroškovnih izzivov, a za nekatere so koristi tako velike, da odtehtajo vložen čas, porabljen denar in delo. Če tudi ti razmišljaš o obisku zdravnika čez mejo, smo zate zbrali nekaj dejstev, ki jih moraš upoštevati, preden se odločiš za to.

  Beri naprej
 4. Z menjavo zavarovalnice do nižje premije

  avtor: Matej | jul 15. 2016

  Zavarovanje avta je skupaj s podaljšanjem registracije in tehničnim pregledom postalo skoraj rutina. Največkrat ga samo obnovimo, nekateri pa se temu posvetijo bolj natančno. Prihranek je lahko precejšen, zato se zavarovanju splača nameniti nekaj več časa in poiskati najugodnejšega. Kaj pa, če po Murphyju le nekaj dni po sklenitvi zavarovanja najdeš še cenejšega? Moraš čakati eno leto ali pa lahko zavarovanje prekineš in skleneš novega?

  Beri naprej
 5. Slabe in dobre strani uporabe klime v avtu

  avtor: Matej | jun 28. 2016

  Nedvomno se še spomniš občutkov izpred desetih ali dvajsetih let. Nad strehami avtomobilov, parkiranih na parkirišču, je vroč zrak nemirno migetal. Vročina je puhtela z asfalta, pot ti je curljal s čela in polzel po hrbtu in v trenutku, ko si odprl vrata avtomobila, te je zadel pravi vročinski val. V avtu je bilo vsaj sedemdeset stopinj, črna plastika armaturne plošče je bila mehka kot plastelin in v zadnjem trenutku si se spomnil, da ne smeš prijeti skoraj razbeljenega volana. Tudi sedeži so bili vroči in mnogi so v takih trenutkih preklinjali odločitev za črno usnje. Potem pa je še iz šob prezračevalnega sistema začel pihati topel zrak … Neprecenljivo, res!

  Beri naprej
 6. Znanje prve pomoči je na dopustu še kako koristno

  avtor: Matej | jul 03. 2016

  Dopust, počitnice ali prosti konec tedna niso pojmi, ki bi jih povezovali s poškodbami in nudenjem prve pomoči. A žal je tako, da se prav na dopustu najraje kaj pripeti, nabor možnih nevšečnosti pa je širok kot le kaj. Če se izrazimo nekoliko črnogledo, preži na dopustu nate veliko več nevarnosti, kot doma, zato bi morala biti dopustniška škatla s prvo pomočjo vedno med prvimi rečmi, ki jih pripraviš za na pot. Preberi, na kaj vse se moraš pripraviti in česa ne smeš nikakor pozabiti doma.

  Beri naprej
 7. Pametni telefoni nas spreminjajo

  avtor: Vita | jun 18. 2016

  Meniš, da te je tvoj pametni telefon spremenil? Mnogi so mnenja, da jih ni, a raziskave kažejo drugače. Pametni telefoni nas res zbližujejo z osebami, ki so daleč, a žal nas odmikajo od tistih, ki so blizu. Morda celo za isto mizo.

  Beri naprej
 8. Tehnološke naprave in šport – neločljiv moderen par

  avtor: Ana | jun 09. 2016

  Ko se ukvarjaš s športom, sta pri tem najbolj pomembni močna volja in tvoja predanost določenemu cilju. Vsaj tako je bilo v preteklosti ... Danes se je trend malce spremenil. Pomembno je tudi, da med športom poslušaš glasbo in rušiš svoje rekorde, na katere te opozarja športna ura, zapestnica za spremljanje aktivnosti ali kar tvoj telefon. Multiopravilnost nas spremlja na vsakem koraku, tudi pri športu.

  Beri naprej
 9. Skrite moči zdravilnih rastlin

  avtor: Matej | maj 04. 2016

  Tokratni zapis bi se lahko imenoval tudi »Nazaj k naravi«, »Recepti naših babic« ali kaj podobnega. In morda bodo nad njim vihali nosove zagovorniki farmacevtskih rešitev, pa čeprav se na mnogo škatlicah s tabletami bohotijo napisi o vsebnosti naravnih izvlečkov. Dejstvo je, da smo se ljudje z zelmi že od nekdaj zdravili in si lajšali zdravstvene tegobe. Zeli so ostale, le znanje o tem je izp​uhtelo.

  Beri naprej
 10. 7 stvari, ki se jih nismo naučili v avtošoli

  avtor: WIZ | apr 09. 2016

  Vozniški izpit je vstopnica v svet voznikov, kjer hitro ugotoviš, da je osnovno znanje le majhen košček znanj in veščin, potrebnih za preživetje za volanom. Poleg z zakonom določenega znanja je pri uporabi avtomobila namreč potrebnih še veliko drugih veščin, ki jih v avtošolah običajno ne učijo. Na srečo jih nekaj izveš od staršev in starejših voznikov, druge pa osvojiš z izkušnjami oziroma »kilometrino«. Zate smo pripravili seznam, katere reči moraš vedeti, pa ti jih v avtošoli morda niso povedali.

  Beri naprej