WIZ Zadnje objave

 1. Skrite moči zdravilnih rastlin

  avtor: Matej | maj 04. 2016

  Tokratni zapis bi se lahko imenoval tudi »Nazaj k naravi«, »Recepti naših babic« ali kaj podobnega. In morda bodo nad njim vihali nosove zagovorniki farmacevtskih rešitev, pa čeprav se na mnogo škatlicah s tabletami bohotijo napisi o vsebnosti naravnih izvlečkov. Dejstvo je, da smo se ljudje z zelmi že od nekdaj zdravili in si lajšali zdravstvene tegobe. Zeli so ostale, le znanje o tem je izp​uhtelo.

  Beri naprej
 2. Longboard, dolga deska s stilom

  avtor: Matej | apr 09. 2016

  Začelo se je v Kaliforniji v sedemdesetih letih, ko so deskarji v premoru sezone svoje občutke z valov ohranjali na rolkah. Le nekoliko daljše so bile. Dolge deske so se pri mladini hitro prijele, kmalu pa so odkrili tudi vrsto drugih načinov uporabe oziroma razvili različne sloge. V zadnjih nekaj letih so se longboardi razširili tudi v naših krajih, saj jih je vedno več na ulicah, prirejenih pa je bilo tudi že nekaj dirk.

  Beri naprej
 3. 7 stvari, ki se jih nismo naučili v avtošoli

  avtor: WIZ | apr 09. 2016

  Vozniški izpit je vstopnica v svet voznikov, kjer hitro ugotoviš, da je osnovno znanje le majhen košček znanj in veščin, potrebnih za preživetje za volanom. Poleg z zakonom določenega znanja je pri uporabi avtomobila namreč potrebnih še veliko drugih veščin, ki jih v avtošolah običajno ne učijo. Na srečo jih nekaj izveš od staršev in starejših voznikov, druge pa osvojiš z izkušnjami oziroma »kilometrino«. Zate smo pripravili seznam, katere reči moraš vedeti, pa ti jih v avtošoli morda niso povedali.

  Beri naprej
 4. 5 vprašanj, ki si jih moraš zastaviti pred podaljšanjem zavarovanja

  avtor: WIZ | mar 26. 2016

  Če se med letom ne zgodi nič posebnega, je ponovna sklenitev zavarovanja avtomobila pravzaprav rutina. Sklepanje zavarovanja se spremeni v podaljšanje obstoječega, saj je tako najenostavneje, vendar pa ni nujno, da je lansko zavarovanje primerno tudi za letošnje leto. Nanj namreč vpliva več dejavnikov, o katerih je treba vsako leto dobro premisliti.

  Beri naprej
 5. Vsi plusi zavarovanja WIZ Zdravja+. Tudi za mlade

  avtor: WIZ | mar 16. 2016

  Zakaj bi človek plačeval premijo za nekaj, kar se mu skoraj ne more zgoditi? Takšno zmotno razmišljanje je precej pogosto, a do te ugotovitve mora priti vsak sam. Zavarovanjem, ki jih moramo skleniti za svojo minimalno varnost oziroma so po zakonu predpisana, še nekako namenimo denar, za vse, kar je več, pa običajno veliko težje. Zakaj bi torej nekdo pri 32 letih sklenil dodatno zavarovanje WIZ Zdravje+? Odgovor sledi v nadaljevanju zapisa.

  Beri naprej
 6. Športni multipraktiki

  avtor: WIZ | mar 12. 2016

  Siva monotonost, rutina, železna srajca. Dan, ki je enak dnevu. Dolgčas. Če dobro premisliš, se ti je nedvomno že zgodilo, da se je katera od tvojih aktivnosti žalostno ujela v monotono ponavljanje. Vsak dan tek po isti trasi, vsak drugi dan enake vaje v fitnesu, vedno ista glasba v slušalkah. Da prvi stavek tega uvoda ne bo načel tvoje dobre volje in ubil duha v tebi, poskrbi za raznolikost, pisanost in zabavno nepredvidljivost. Še posebej to velja za šport in rekreacijo, kjer potrebuješ vedno znova zanimive vaje, sicer so napori še bistveno težji.

  Beri naprej
 7. 20 #resnicnofajn nasvetov za bolj zdravo, srečnejše in uspešnejše življenje

  avtor: WIZ | mar 11. 2016

  Kako v dvajsetih korakih spremeniti življenje na srečnejšo stran? S preprostimi koraki. Preberi!

  Beri naprej
 8. Kako teči v mraku, dežju in megli

  avtor: WIZ | feb 28. 2016

  Tek je oblika rekreacije, s katero se lahko ukvarjaš vse leto. Kdor za izgovor uporablja vreme, zimo in temo, naj pomisli še enkrat. Mraz je tudi, ko greš smučat ali na tek na smučeh, kajne? Zoper dež si lahko oblečeš nepremočljivo obleko, se pokriješ s kapo in obuješ nepremočljive tekaške copate. Ostane še tema. Čelna svetilka, odsevniki ali odsevni jopič, izbira osvetljenih poti in težava je rešena.

  Beri naprej
 9. Splošni pogoji in drobni tisk

  avtor: WIZ | feb 25. 2016

  Osnovni opis ne more vedno vsebovati vseh podrobnosti dogovora, zato te najdejo svoj prostor v drobnem tisku na dnu pogodbe ali v splošnih pogojih. Lastnost večine tovrstnih dokumentov je obsežnost (vsi vemo, da se tega nikomur ne da brati), zapleten pravno-strokovni jezik (če se odločiš za branje, komaj kaj razumeš) in izredno majhna velikost pisave, po kateri je drobni tisk tudi dobil ime. Pri WIZu pa smo ubrali drugo pot.

  Beri naprej
 10. Motilci zbranosti za volanom

  avtor: WIZ | feb 21. 2016

  Večina preventivnih akcij v prometu je, vsaj kar se tiče motenja zbranosti, usmerjena v mobilne telefone. Pozivu »Ne telefoniraj, ko voziš!« se je pridružil poziv »Ne tekstaj, ko voziš!«, kmalu pa bomo verjetno dobili še »Med vožnjo ne klikaj po spletu!«. Drži, da ima mobilni telefon velik »motilni« vpliv na vožnjo, a vzrokov za izgubo pozornosti med vožnjo je še veliko. Se jih zavedaš?

  Beri naprej