WIZ Zadnje objave

Strani z oznako 2015 .

 1. Presenečenje za Filipa Flisarja

  avtor: Ana | dec 30. 2015

  WIZovci smo našemu Filipu pripravili video presenečenje. Naključne izbrance smo prosili, da mu izrečejo želje za 2016. In nabralo se jih je kar nekaj, med njimi tudi navihana želja njegovega brata Martina. Naj bo 2016 #resnicnofajn!

  Beri naprej
 2. Strešni nosilci za vsak dan

  avtor: WIZ | dec 26. 2015

  Že dolgo se sprašujemo, kako je našim staršem in starim staršem uspelo? Na morje smo šli z malim avtom, v njem smo se peljali štirje, s seboj smo imeli VSE. Danes brez dvakrat večjega avta, obveznega strešnega kovčka in nosilcev za dve kolesi ne pridemo niti do Razdrtega. Še dobro, da imamo vse te »prtljažnike«, sicer bi v kopalkah sedeli na plaži in zrli v morje. Ampak strešni kovčki so res uporabni, prtljažni sistemi pa so se razvili do te mere, da jih lahko uporabljamo prav vse dni v letu.

  Beri naprej
 3. Varčevanje z gorivom

  avtor: WIZ | dec 18. 2015

  »O, presneto, koliko ta avto žre!« marsikdo pomisli ob pogledu na hitro spreminjajoče se številke iztočenih litrov in zneska pri natakanju goriva. Po nedavnih razkritjih, da so tovarne pri testih in objavah podatkov o porabi goriva lagale, smo na porabo še bolj občutljivi. Razen tistih seveda, ki vedno natočijo za 50 EUR goriva. Tistim je pa precej vseeno. :)

  Beri naprej
 4. Bolezni pisalne mize

  avtor: WIZ | dec 04. 2015

  Mnenja o zahtevnosti dela v pisarni so deljena, dejstvo pa je, da ima lahko tudi dolgotrajno sedenje za pisalno mizo vrsto negativnih posledic in škodljivih vplivov na telo. Nekaj jih gre na račun nepravilnega sedenja in premalo gibanja, nekaj pa na račun neustreznega delovnega okolja oziroma pisalne mize. Pogostost težav se v zadnjih desetletjih povečuje, predvsem zaradi vedno večje odvisnosti od računalnikov in časa, preživetega za mizo in računalnikom.

  Beri naprej
 5. Vitamin C

  avtor: WIZ | nov 26. 2015

  Vitamin C je ena tistih reči, za katero bi lahko rekli: »Preveč je ravno dovolj.« Pomembnost vitamina C so ljudje prvič spoznali že davnega leta 1479, ko je raziskovalec in morjeplovec Vasco de Gama opisal težave svoje posadke med plovbo iz Evrope v Indijo. Skorbut je povzročil otekanje dlesni in izpadanje zob med posadko, ki ni imela dovolj sveže zelenjave in sadja, zato jih je več kot polovica med plovbo umrla. Vitamin C pa ni koristen le proti skorbutu, ampak je pomemben za celo telo.

  Beri naprej
 6. Predvidevanje v prometu

  avtor: WIZ | nov 29. 2015

  Pogosti stavki iz ust sopotnikov, ko sedijo na sovozniškem sedežu, se glasijo: »Pazi tega, zavil bo! Pazi! Bremzaj!!!« Komentarji se od sopotnika do sopotnika sicer razlikujejo, a bistvo je enako – nekaj se bo zgodilo in mi to že vnaprej vemo. Gre za jasnovidnost? Se to res lahko »na vodi začuti«, je predvidevanje v prometu nagonsko ali pa z izkušnjami razvita sposobnost, ki nam pomaga preživeti ter se izogniti nesrečam v prometu?

  Beri naprej
 7. #resnicnofajn sprememba za Filipa Flisarja?

  avtor: Ana | nov 10. 2015 Se spomniš, kako smo polepili Flisarjev avtomobil in mu ga napolnili z baloni? Tokrat smo mu pripravili še en »štos«. Peljali smo ga k frizerju. Ne boš verjel, ampak Filip je celo izbiral nov barvni odtenek za svoje brke. Na koncu je celo predlagal, naj ga obrijejo.

   

  Beri naprej
 8. Mala šola avto zavarovanj

  avtor: WIZ | jun 11. 2018

  Najpogostejši stavek pri obnovitvi zavarovanja je: »Kar tako narediva, kot sem imel lani.« Vse lepo in prav, pa najhitreje in najenostavneje tudi, vseeno pa se na tem mestu malo ustavi. Kaj pa, če se je kaj v zvezi s teboj in tvojim avtom glede na lani spremenilo? Nov mladi voznik v družini ali dodatna oprema v vozilu? Se zaradi nove službe zdaj voziš več ali pa je postal avto nujna stvar za opravljanje vsakodnevnih opravkov, ker ste se z družino preselili? Je avto morda že prestar, da bi se ga še vedno splačalo kasko zavarovati? Zavarovanje je pomembna reč, ki ti lahko prihrani veliko stroškov ter nevšečnosti, zato ga moraš dobro razumeti.

  Beri naprej
 9. Zajtrk

  avtor: WIZ | nov 12. 2015

  Večerje so romantične, kosila so lahko tudi poslovna, zajtrk pa je kralj, ker je najpomembnejši obrok dneva. No, vsaj moral bi biti. Zajtrk ima to smolo, da v borbi za našo pozornost in čas izgublja proti jutranjemu poležavanju, urejanju v kopalnici, iskanju ključev, oblačenju otrok, nervozi pred odhodom v službo in naši malomarnosti. Prav malomarnost in pomanjkanje odgovornosti do samih sebe sta kriva, da si zjutraj ne vzamemo dovolj časa in ne poskrbimo za svoje telo. Je vstati 20 minut prej in v miru pojesti zajtrk res tako težko?

  Beri naprej
 10. Pravilen položaj za volanom

  avtor: WIZ | nov 03. 2015

  Pravilna nastavitev sedeža in volana bi morala biti prvo opravilo vsakega voznika, ko se usede v avto. No, saj večina si res nekoliko primakne ali odmakne sedež od volana, ampak to na žalost ni dovolj. Udobno sedenje je namreč namenjeno potnikom in sovozniku, pri vozniku pa se udobja ne sme zamenjati s pravilnim položajem. Ta mora sedeti sproščeno, vendar biti obenem vedno pripravljen na hiter in pravilen odziv.

  Beri naprej