WIZ Zadnje objave

 1. Z avtom na tuje

  avtor: WIZ | jul 01. 2015

  Dokumenti osebnega avtomobila so prav tako pomembni kot dokumenti potnikov v njem. Poleg registrskih tablic, prometnega dovoljenja in urejenega zavarovanja WIZ Avto je priporočljivo ali celo nujno imeti še zeleno karto, mednarodno vozniško dovoljenje, dovoljenje za uporabo vozila, zavarovanje WIZ Kasko in vinjeto.

  Beri naprej
 2. Krožišča: triki in namigi

  avtor: WIZ | jun 24. 2015

  O vključevanju v krožišče, vožnji skozenj in pravilnem zapuščanju krožišča je bilo napisanih že veliko nasvetov in navodil, pa vendar so krožišča za mnoge še vedno nerešljiva uganka. Razlage, skice, kratki filmčki in infografike ne pomagajo, saj nekatere voznike v trenutku, ko zapeljejo v krožišče, zapustita vse vozniško znanje in logika. V krogu se zanje začne boj za preživetje.

  Beri naprej
 3. V 10 minutah do zavarovanja in ugodnosti kar prek interneta

  avtor: WIZ | jun 19. 2015

  Včasih smo za vsako figo stali v vrsti, izpolnjevali in podpisovali obrazce ter nato čakali na potrjene dokumente. Danes je na srečo vse drugače, saj lahko večino zadev uredimo prek spleta. Kot na primer dopolnilno zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje. Hitro, enostavno in z domačega balkona ali kavča. Zavarovalna polica pa prileti kar po mailu.

  Beri naprej
 4. Modre utripajoče luči in sirena - 2. del

  avtor: WIZ | jun 07. 2015

  Sirena in utripajoče modre luči (ali kombinacija modre in rdeče luči) pomenijo, da je vozilo na nujni vožnji in mu moraš dati prednost. Kako to storiš, jasno določa zakon. Vsi pa vemo, da je teorija eno, praksa pa nekaj povsem drugega, zato smo zbrali nekaj navodil in nasvetov za primer, ko zaslišiš sireno in opaziš utripajoče luči.

  Beri naprej
 5. Modre utripajoče luči in sirena

  avtor: WIZ | maj 27. 2015

  Vozila z modrimi, kombinacijo rdečih in modrih ali z rumenimi lučmi zahtevajo posebno pozornost in ravnanje voznikov. Gre za vozila na nujnih vožnjah, vozila za spremstvo in druga vozila, s katerimi se opravljajo razna dela ali aktivnosti. Po modrih lučeh seveda najbolje poznamo policiste, gasilce in reševalce, utripajoče modre luči pa na cesti le redko pomenijo kaj dobrega.

  Beri naprej
 6. Spomladanski prehlad? Ne, seneni nahod.

  avtor: WIZ | maj 25. 2015

  Pomlad ima veliko pridevnikov in večina je pozitivnih. Zaljubljena, cvetoča, zelena, dehteča in preprosto čudovita! A za nekaj ljudi se s cvetenjem rastlin vsako leto spomladi začnejo neprijetni tedni ali celo meseci. Začnejo kašljati in kihati, teče jim iz nosu, oči imajo pordele in solzne. Ne, ne gre za prehlad, pač pa za alergijski rinitis oziroma seneni nahod.

  Beri naprej
 7. Vrtičkarstvo - rekreacija brez športa

  avtor: WIZ | apr 29. 2015

  Rekreacija ni vedno povezana s športom. Že res, da se telo pri športnih aktivnostih odlično razgiba, enako pa lahko dosežeš tudi z drugimi aktivnostmi. Ne, tokrat ne bo govora o jogi, pač pa o koristni in nadvse zabavni rekreaciji - vrtičkarstvu.

  Beri naprej
 8. Hitrost ne spada na cesto!

  avtor: WIZ | apr 12. 2015

  Hitrost je tisti del prometa, ob katerem se lomi največ kopij. Dejstvo je, da neprimerna hitrost vpliva na število in posledice prometnih nesreč, še vedno pa se najdejo le redki, ki se zavedajo svojih zmožnosti in sposobnosti za volanom.

  Beri naprej
 9. Kako dobro poznate svoj avto?

  avtor: WIZ | mar 28. 2015

  Kupovanje rabljenega vozila je lahko prava pustolovščina. Iskanje najugodnejšega razmerja med starostjo, kakovostjo in ceno, kompromisi pri barvi, dodatni opremi in še sprejemljivem stanju na števcu prevoženih kilometrov. Ves čas pa visi v zraku dvom, ali je kupljeno vozilo res tako, kot nam ga je predstavil prodajalec.

  Beri naprej
 10. Naravni antibiotiki

  avtor: WIZ | mar 13. 2015

  V poplavi oglasov velikih farmacevtskih gigantov pogosto pozabimo na to, da si lahko pri krepitvi imunskega sistema in preprečevanju bolezni pomagamo z naravnimi antibiotiki. Veliko jih lahko pridelamo sami na domačem vrtu, dobimo jih pri čebelarjih ali v specializiranih trgovinah z zdravo prehrano. Le poznati jih je treba.

  Beri naprej