WIZ Zadnje objave

 1. 0,0 je kul, varno in odgovorno

  avtor: WIZ | maj 12. 2015

  Alkohol in prevelika hitrost sta še vedno najpogostejša vzroka prometnih nesreč. Policisti in drugi odgovorni se za večjo varnost borijo tudi z akcijami, kakršna je »0,0 šofer – trezna odločitev«. Začne se 15. maja 2015, z njo pa bodo skušali pozitivno vplivati na voznike. Največ za večjo varnost na cestah pa lahko naredi vsak sam z odločitvijo, da pitje alkohola in vožnja ne gresta skupaj.

  Beri naprej
 2. Avtocesta

  avtor: WIZ | maj 10. 2015

  Hitrejše premagovanje velikih razdalj, bolj ekonomična in v mnogočem varnejša vožnja, večje hitrosti in posebna pravila so glavne značilnosti avtocest. Vozniki se vožnje po avtocestah lotevajo na različne načine, predvsem pravila in hitrost pa jim povzročajo največ težav.

  Beri naprej
 3. Vrtičkarstvo - rekreacija brez športa

  avtor: WIZ | apr 29. 2015

  Rekreacija ni vedno povezana s športom. Že res, da se telo pri športnih aktivnostih odlično razgiba, enako pa lahko dosežeš tudi z drugimi aktivnostmi. Ne, tokrat ne bo govora o jogi, pač pa o koristni in nadvse zabavni rekreaciji - vrtičkarstvu.

  Beri naprej
 4. Hitrost ne spada na cesto!

  avtor: WIZ | apr 12. 2015

  Hitrost je tisti del prometa, ob katerem se lomi največ kopij. Dejstvo je, da neprimerna hitrost vpliva na število in posledice prometnih nesreč, še vedno pa se najdejo le redki, ki se zavedajo svojih zmožnosti in sposobnosti za volanom.

  Beri naprej
 5. Kako dobro poznate svoj avto?

  avtor: WIZ | mar 28. 2015

  Kupovanje rabljenega vozila je lahko prava pustolovščina. Iskanje najugodnejšega razmerja med starostjo, kakovostjo in ceno, kompromisi pri barvi, dodatni opremi in še sprejemljivem stanju na števcu prevoženih kilometrov. Ves čas pa visi v zraku dvom, ali je kupljeno vozilo res tako, kot nam ga je predstavil prodajalec.

  Beri naprej
 6. Naravni antibiotiki

  avtor: WIZ | mar 13. 2015

  V poplavi oglasov velikih farmacevtskih gigantov pogosto pozabimo na to, da si lahko pri krepitvi imunskega sistema in preprečevanju bolezni pomagamo z naravnimi antibiotiki. Veliko jih lahko pridelamo sami na domačem vrtu, dobimo jih pri čebelarjih ali v specializiranih trgovinah z zdravo prehrano. Le poznati jih je treba.

  Beri naprej
 7. Kabli za zagon motorja

  avtor: Wiz | feb 23. 2015

  Katera beseda na »k« vam pride na misel, ko se ob obratu zagonskega ključa pod motornim pokrovom ne zgodi prav nič? Odgovor je jasen: kabli! Kabli za zagon motorja ali premostitveni kabli so hitra in enostavna rešitev, kadar se motor ne zažene in je razlog za to zgolj prazen akumulator. 

  Beri naprej
 8. Pravilna in redna nega zob

  avtor: WIZ | jan 31. 2015

  Nega zob in ustne votline se začne že v rani mladosti. Za zdrave in lepe zobe pa niso dovolj le redna in pravilna nega ter obiski pri zobozdravniku, belina in trdnost sklenine sta odvisni tudi od genov. Na gene ne moremo vplivati, lahko pa poskrbimo za pravilno čiščenje zob.

  Beri naprej
 9. Vidljivost izza volana

  avtor: WIZ | jan 29. 2015

  V mrzlih zimskih jutrih nas pogosto pričakajo zaledenela ali celo s snegom prekrita stekla avtomobilov. Rešitve so lahko precej različne in časovno ugodne, le ena pa je prava. Preberi, kako je treba poskrbeti za stekla, še preden se odpelješ s parkirišča. 

  Beri naprej
 10. Avtomobilski ključ: zagate in težave

  avtor: WIZ | jan 22. 2015

  Avtomobilski ključ se ne glede na svoje zmogljivosti in napredno tehnologijo še vedno (pre)rad izgubi ali kam založi, poleg tega pa je njegovo elektronike polno telo občutljivo na vodo in druge poškodbe. Na srečo pa se za vsako težavo s ključem najde tudi ustrezna rešitev.

  Beri naprej