WIZ Zadnje objave

 1. Z avtom na tuje

  avtor: WIZ | jul 01. 2015

  Dokumenti osebnega avtomobila so prav tako pomembni kot dokumenti potnikov v njem. Poleg registrskih tablic, prometnega dovoljenja in urejenega zavarovanja WIZ Avto je priporočljivo ali celo nujno imeti še zeleno karto, mednarodno vozniško dovoljenje, dovoljenje za uporabo vozila, zavarovanje WIZ Kasko in vinjeto.

  Beri naprej
 2. Krožišča: triki in namigi

  avtor: WIZ | jun 24. 2015

  O vključevanju v krožišče, vožnji skozenj in pravilnem zapuščanju krožišča je bilo napisanih že veliko nasvetov in navodil, pa vendar so krožišča za mnoge še vedno nerešljiva uganka. Razlage, skice, kratki filmčki in infografike ne pomagajo, saj nekatere voznike v trenutku, ko zapeljejo v krožišče, zapustita vse vozniško znanje in logika. V krogu se zanje začne boj za preživetje.

  Beri naprej
 3. V 10 minutah do zavarovanja in ugodnosti kar prek interneta

  avtor: WIZ | jun 19. 2015

  Včasih smo za vsako figo stali v vrsti, izpolnjevali in podpisovali obrazce ter nato čakali na potrjene dokumente. Danes je na srečo vse drugače, saj lahko večino zadev uredimo prek spleta. Kot na primer dopolnilno zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje. Hitro, enostavno in z domačega balkona ali kavča. Zavarovalna polica pa prileti kar po mailu.

  Beri naprej
 4. Na sončku

  avtor: WIZ | jun 10. 2015

  Ona bi ležala na soncu, on bi raje sedel v senci. Klasična zgodba, v kateri bi še pred leti njega označili za dolgočasneža, ki ne zna uživati in izkoristiti vsega, kar ponuja dopust. No, danes je v senci precej večja gneča, na soncu pa vztrajajo le še redki.

  Beri naprej
 5. Modre utripajoče luči in sirena - 2. del

  avtor: WIZ | jun 07. 2015

  Sirena in utripajoče modre luči (ali kombinacija modre in rdeče luči) pomenijo, da je vozilo na nujni vožnji in mu moraš dati prednost. Kako to storiš, jasno določa zakon. Vsi pa vemo, da je teorija eno, praksa pa nekaj povsem drugega, zato smo zbrali nekaj navodil in nasvetov za primer, ko zaslišiš sireno in opaziš utripajoče luči.

  Beri naprej
 6. Modre utripajoče luči in sirena

  avtor: WIZ | maj 27. 2015

  Vozila z modrimi, kombinacijo rdečih in modrih ali z rumenimi lučmi zahtevajo posebno pozornost in ravnanje voznikov. Gre za vozila na nujnih vožnjah, vozila za spremstvo in druga vozila, s katerimi se opravljajo razna dela ali aktivnosti. Po modrih lučeh seveda najbolje poznamo policiste, gasilce in reševalce, utripajoče modre luči pa na cesti le redko pomenijo kaj dobrega.

  Beri naprej
 7. Spomladanski prehlad? Ne, seneni nahod.

  avtor: WIZ | maj 25. 2015

  Pomlad ima veliko pridevnikov in večina je pozitivnih. Zaljubljena, cvetoča, zelena, dehteča in preprosto čudovita! A za nekaj ljudi se s cvetenjem rastlin vsako leto spomladi začnejo neprijetni tedni ali celo meseci. Začnejo kašljati in kihati, teče jim iz nosu, oči imajo pordele in solzne. Ne, ne gre za prehlad, pač pa za alergijski rinitis oziroma seneni nahod.

  Beri naprej
 8. 0,0 je kul, varno in odgovorno

  avtor: WIZ | maj 12. 2015

  Alkohol in prevelika hitrost sta še vedno najpogostejša vzroka prometnih nesreč. Policisti in drugi odgovorni se za večjo varnost borijo tudi z akcijami, kakršna je »0,0 šofer – trezna odločitev«. Začne se 15. maja 2015, z njo pa bodo skušali pozitivno vplivati na voznike. Največ za večjo varnost na cestah pa lahko naredi vsak sam z odločitvijo, da pitje alkohola in vožnja ne gresta skupaj.

  Beri naprej
 9. Avtocesta

  avtor: WIZ | maj 10. 2015

  Hitrejše premagovanje velikih razdalj, bolj ekonomična in v mnogočem varnejša vožnja, večje hitrosti in posebna pravila so glavne značilnosti avtocest. Vozniki se vožnje po avtocestah lotevajo na različne načine, predvsem pravila in hitrost pa jim povzročajo največ težav.

  Beri naprej
 10. Vrtičkarstvo - rekreacija brez športa

  avtor: WIZ | apr 29. 2015

  Rekreacija ni vedno povezana s športom. Že res, da se telo pri športnih aktivnostih odlično razgiba, enako pa lahko dosežeš tudi z drugimi aktivnostmi. Ne, tokrat ne bo govora o jogi, pač pa o koristni in nadvse zabavni rekreaciji - vrtičkarstvu.

  Beri naprej