WIZ Zadnje objave

 1. S pijačo nad vročino

  avtor: WIZ | jul 24. 2018

  »Na zdravje!« bi moral reči vsakič, ko se spomniš na žejo in si privoščiš nekaj osvežilnih požirkov pijače. Osvežilna pijača je v prvi vrsti hladna in čista voda, ki ji lahko dodaš kaj zdravega za okus, kot je »twist« oziroma svež sok limone. Tekočina je namreč nadvse pomembna za telo in um, njeno pomanjkanje pa hitro povzroči take in drugačne težave. Dehidracija je strokovni termin za pomanjkanje vode v telesu in zdravilo zanjo je, da izgubljeno tekočino nadomestiš z novo - s hrano ali pijačo.

  Beri naprej
 2. Siesta

  avtor: WIZ | jul 14. 2015

  Siesta. Nikar ne verjemi zgrešenim prepričanjem in stereotipom, na katere pomisliš ob besedi siesta. Ne gre za lene Špance, Portugalce in Mehičane, saj je siesta (oziroma riposso v južni Italiji) do potankosti premišljen krepčilni zgodnjepopoldanski spanec, ki ima veliko nadvse dobrih lastnosti.

  Beri naprej
 3. Vožnja v tujini

  avtor: WIZ | jul 11. 2015

  O vsaki državi in njenih prebivalcih kroži veliko stereotipov, nekateri celo držijo. Enako velja tudi za promet, kjer se stereotipom pridružijo še nacionalni zakoni in pravila. Na kaj vse moraš biti pozoren pred potjo v tujino in med vožnjo, ko si tam, smo strnili v kratkem zapisu na blogu.

  Beri naprej
 4. Z avtom na tuje

  avtor: WIZ | jul 01. 2015

  Dokumenti osebnega avtomobila so prav tako pomembni kot dokumenti potnikov v njem. Poleg registrskih tablic, prometnega dovoljenja in urejenega zavarovanja WIZ Avto je priporočljivo ali celo nujno imeti še zeleno karto, mednarodno vozniško dovoljenje, dovoljenje za uporabo vozila, zavarovanje WIZ Kasko in vinjeto.

  Beri naprej
 5. Krožišča: triki in namigi

  avtor: WIZ | jun 24. 2015

  O vključevanju v krožišče, vožnji skozenj in pravilnem zapuščanju krožišča je bilo napisanih že veliko nasvetov in navodil, pa vendar so krožišča za mnoge še vedno nerešljiva uganka. Razlage, skice, kratki filmčki in infografike ne pomagajo, saj nekatere voznike v trenutku, ko zapeljejo v krožišče, zapustita vse vozniško znanje in logika. V krogu se zanje začne boj za preživetje.

  Beri naprej
 6. V 10 minutah do zavarovanja in ugodnosti kar prek interneta

  avtor: WIZ | jun 19. 2015

  Včasih smo za vsako figo stali v vrsti, izpolnjevali in podpisovali obrazce ter nato čakali na potrjene dokumente. Danes je na srečo vse drugače, saj lahko večino zadev uredimo prek spleta. Kot na primer dopolnilno zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje. Hitro, enostavno in z domačega balkona ali kavča. Zavarovalna polica pa prileti kar po mailu.

  Beri naprej
 7. Na sončku

  avtor: WIZ | jun 10. 2015

  Ona bi ležala na soncu, on bi raje sedel v senci. Klasična zgodba, v kateri bi še pred leti njega označili za dolgočasneža, ki ne zna uživati in izkoristiti vsega, kar ponuja dopust. No, danes je v senci precej večja gneča, na soncu pa vztrajajo le še redki.

  Beri naprej
 8. Modre utripajoče luči in sirena - 2. del

  avtor: WIZ | jun 07. 2015

  Sirena in utripajoče modre luči (ali kombinacija modre in rdeče luči) pomenijo, da je vozilo na nujni vožnji in mu moraš dati prednost. Kako to storiš, jasno določa zakon. Vsi pa vemo, da je teorija eno, praksa pa nekaj povsem drugega, zato smo zbrali nekaj navodil in nasvetov za primer, ko zaslišiš sireno in opaziš utripajoče luči.

  Beri naprej
 9. Modre utripajoče luči in sirena

  avtor: WIZ | maj 27. 2015

  Vozila z modrimi, kombinacijo rdečih in modrih ali z rumenimi lučmi zahtevajo posebno pozornost in ravnanje voznikov. Gre za vozila na nujnih vožnjah, vozila za spremstvo in druga vozila, s katerimi se opravljajo razna dela ali aktivnosti. Po modrih lučeh seveda najbolje poznamo policiste, gasilce in reševalce, utripajoče modre luči pa na cesti le redko pomenijo kaj dobrega.

  Beri naprej
 10. Spomladanski prehlad? Ne, seneni nahod.

  avtor: WIZ | maj 25. 2015

  Pomlad ima veliko pridevnikov in večina je pozitivnih. Zaljubljena, cvetoča, zelena, dehteča in preprosto čudovita! A za nekaj ljudi se s cvetenjem rastlin vsako leto spomladi začnejo neprijetni tedni ali celo meseci. Začnejo kašljati in kihati, teče jim iz nosu, oči imajo pordele in solzne. Ne, ne gre za prehlad, pač pa za alergijski rinitis oziroma seneni nahod.

  Beri naprej