WIZ Zadnje objave

 1. Zajtrk

  avtor: WIZ | nov 12. 2015

  Večerje so romantične, kosila so lahko tudi poslovna, zajtrk pa je kralj, ker je najpomembnejši obrok dneva. No, vsaj moral bi biti. Zajtrk ima to smolo, da v borbi za našo pozornost in čas izgublja proti jutranjemu poležavanju, urejanju v kopalnici, iskanju ključev, oblačenju otrok, nervozi pred odhodom v službo in naši malomarnosti. Prav malomarnost in pomanjkanje odgovornosti do samih sebe sta kriva, da si zjutraj ne vzamemo dovolj časa in ne poskrbimo za svoje telo. Je vstati 20 minut prej in v miru pojesti zajtrk res tako težko?

  Beri naprej
 2. Pravilen položaj za volanom

  avtor: WIZ | nov 03. 2015

  Pravilna nastavitev sedeža in volana bi morala biti prvo opravilo vsakega voznika, ko se usede v avto. No, saj večina si res nekoliko primakne ali odmakne sedež od volana, ampak to na žalost ni dovolj. Udobno sedenje je namreč namenjeno potnikom in sovozniku, pri vozniku pa se udobja ne sme zamenjati s pravilnim položajem. Ta mora sedeti sproščeno, vendar biti obenem vedno pripravljen na hiter in pravilen odziv.

  Beri naprej
 3. 4 x 4

  avtor: WIZ | okt 26. 2015

  S štirikolesnim pogonom so bili včasih opremljeni zgolj terenski avtomobili, o katerih smo pisali v enem od prejšnjih zapisov, danes pa se tehnologija prenosa pogona na vsa štiri kolesa pojavlja v vseh avtomobilskih razredih. Tovrstna rešitev ima vrsto dobrih, a tudi nekaj slabih lastnosti, inženirji pa so razvili več načinov delovanja sistema, čigar glavna naloga je zagotavljati najboljši možen oprijem in stabilnost vozila v danih voznih razmerah.

  Beri naprej
 4. Čas pojedin

  avtor: WIZ | okt 13. 2015

  Ljudje smo vedno radi dobro jedli. Menda še iz pradavnine v podzavesti nosimo strah pred pomanjkanjem, zato nam obložene mize in obilje jedi pomenijo srečo, varnost in zadovoljstvo. Preveč dobrot pa ni nujno vedno dobro. Prihajajoči prazniki in druge priložnosti za pogostitev z okusno hrano običajno ne ponujajo uravnoteženega menija z jedmi, polnimi vlaknin in polnozrnatih žitaric, zato se lahko že v kratkem času pokažejo negativne posledice. Žal se premalo zavedamo, da je nekaj dodatnih kilogramov pri vsem skupaj še najmanjši problem.

  Beri naprej
 5. Kaj bi bilo, če bi Filip Flisar izgubil pozitivizem?

  avtor: WIZ | okt 05. 2015

  Si že videl drugi video pustolovščin s Filipom Flisarjem? Ta je na tiskovni konferenci fural toti safr in na novinarska vprašanja odgovarjal zelo nenavadno. ;)

  Beri naprej
 6. O džipih, terencih in SUV-ih

  avtor: WIZ | okt 12. 2015

  Včasih je bilo vsem terenskim vozilom, ki jim danes rečemo tudi terenci, skupno ime džip (angl. Jeep), v letih razvoja avtomobilske industrije pa so klasične oblike prvotnih terenskih vozil po vzoru ameriškega Jeepa izpodrinile novejše različice. Tem s kratico rečemo SUV (Sport Utility Vehicle), bolj kot vožnji po blatnih kolovozih pa so namenjeni lepo asfaltiranim cestam. 

  Beri naprej
 7. Načrt in disciplina

  avtor: WIZ | sep 26. 2015

  Odločitev, da boš nekaj spremenil ali dosegel, zahteva veliko truda. Trud kar tako, na slepo, pa vedno ne prinese uspeha, zato je treba prej sestaviti načrt, si zadati cilj in predvsem ostati ves čas discipliniran. V primeru, da je trenutno stanje posledica preteklih napak, pa te najprej čaka še temeljita in kritična analiza.

  Beri naprej
 8. Z dvignjenim palcem po svetu

  avtor: WIZ | sep 25. 2015

  Ne, knjiga z naslovom Štoparski vodnik po galaksiji s cestnim avtoštopom nima veliko skupnega. »Na štop« se da prepotovati praktično ves svet, le nekaj potrpljenja in pozitivnega razmišljanja zahteva. Vedeti pa moraš tudi to, da so zlati časi avtoštopa žal že minili. Sodoben svet je štopanju veliko manj naklonjen, kot mu je bil tisti pred desetletjem ali več. 

  Beri naprej
 9. Stres

  avtor: WIZ | sep 21. 2015

  Poznaš občutek, ko ti je vse odveč, ko te vse moti, vse se kopiči nad tvojo glavo in se ti zdi, da nimaš prav nobenega nadzora nad dogajanjem okrog sebe? Simptomov stresa je ogromno, med najbolj pogostimi pa so prav čustveni in duševni. Ti vplivajo na tvoje telo in vedenje, zato se da stres zelo dobro prepoznati. Poleg prepoznavanja znakov stresa pa je veliko bolj pomembno najti vzroke zanj in načine, kako ga preprečiti in nadzirati. Povzroča namreč vrsto težav, ki lahko resno ogrozijo tvoje zdravje.

  Beri naprej
 10. Ejga, Filip tekoče govori gorenjščino?

  avtor: WIZ | sep 13. 2015

  Tukaj je - prvi del video pustolovščin s Filipom Flisarjem! Ta je obiskal priljubljeno ekipo Pr' Hostar in dokazal, da mu gre gorenjščina skoraj bolje od jezika kot štajerščina. 

  Beri naprej