WIZ Zadnje objave

 1. Z dvignjenim palcem po svetu

  avtor: WIZ | sep 25. 2015

  Ne, knjiga z naslovom Štoparski vodnik po galaksiji s cestnim avtoštopom nima veliko skupnega. »Na štop« se da prepotovati praktično ves svet, le nekaj potrpljenja in pozitivnega razmišljanja zahteva. Vedeti pa moraš tudi to, da so zlati časi avtoštopa žal že minili. Sodoben svet je štopanju veliko manj naklonjen, kot mu je bil tisti pred desetletjem ali več. 

  Beri naprej
 2. Stres

  avtor: WIZ | sep 21. 2015

  Poznaš občutek, ko ti je vse odveč, ko te vse moti, vse se kopiči nad tvojo glavo in se ti zdi, da nimaš prav nobenega nadzora nad dogajanjem okrog sebe? Simptomov stresa je ogromno, med najbolj pogostimi pa so prav čustveni in duševni. Ti vplivajo na tvoje telo in vedenje, zato se da stres zelo dobro prepoznati. Poleg prepoznavanja znakov stresa pa je veliko bolj pomembno najti vzroke zanj in načine, kako ga preprečiti in nadzirati. Povzroča namreč vrsto težav, ki lahko resno ogrozijo tvoje zdravje.

  Beri naprej
 3. Ejga, Filip tekoče govori gorenjščino?

  avtor: WIZ | sep 13. 2015

  Tukaj je - prvi del video pustolovščin s Filipom Flisarjem! Ta je obiskal priljubljeno ekipo Pr' Hostar in dokazal, da mu gre gorenjščina skoraj bolje od jezika kot štajerščina. 

  Beri naprej
 4. Študentski lajf na tri načine

  avtor: WIZ | sep 16. 2015

  ​»Študent naj bo,« je napisal Fran Saleški Finžgar in opisal svoje prvo študentsko leto v Ljubljani. Današnje študentsko življenje je v grobem še vedno precej podobno, le žurov je več in veliko boljši so. J Ko greš študirat, moraš najprej poskrbeti za bivališče. Izbiraš lahko med tremi vrstami bivališč: študentski dom, najeta soba ali udobno in toplo zavetje domačega doma. Vsaka vrsta ima svoje prednosti in slabosti, svoj način življenja in urbane legende, ki krožijo o njih. Ostale sestavine študentskega življenja so novo mesto, prehrana, pranje, prevozi, zabave in romance. Ah, seveda, pa na predavanja, študiranje, kolokvije in izpite ne smemo pozabiti!

  Beri naprej
 5. Deseti šolski dan. Si še vedno pozoren in previden?

  avtor: WIZ | sep 07. 2015

  Ljudje nekatere dni v letu namenimo aktivnostim, ki bi se jim morali pravzaprav posvečati vse leto. Prvi šolski dan sicer ni namenjen izključno prometni varnosti, vseeno pa so ta dan ulice v okolici šol bolj varne od hodnikov v nakupovalnih centrih. Kot bi moral svoji izbranki rožo ali kakšno drugo presenečenje nameniti vsak teden in ne le za valentinovo, moraš tudi mimo šole voziti previdno in zbrano vsak dan, ne le 1. septembra. Se strinjaš?

  Beri naprej
 6. S ponavljanjem do znanja

  avtor: WIZ | sep 03. 2015 Mlajši vozniki se večkrat zgražajo, ko se »ata« ne znajde v krožišču, še posebej, če ima to več pasov. A stvar je dokaj logična. Takrat, ko je »ata« opravljal vozniški izpit, krožišč pri nas praktično ni bilo. Kasneje mu tega, kako se vozi skozi njih, ni nihče razložil in pokazal. To pa je le eden od razlogov, zakaj je treba teoretično in praktično znanje CPP ter vožnje redno obnavljati in osveževati. Beri naprej
 7. Kickstarter, Slovenci in Goat mug

  avtor: WIZ | avg 24. 2015

  Poznaš tisti legendarni intervju z milijarderjem o tem, kako je na začetku kariere zbiral denar za prve investicije in posle? Menda je na deželi kupil jabolko za dva centa in ga v mestu prodal za štiri cente. Nato je za ta denar na deželi kupil dve jabolki in ju prodal za osem centov in tako naprej. Potem pa mu je umrla teta, mu zapustila dva milijona in začel se je biznis. Danes se je treba za začetni kapital presneto potruditi, a če je ideja dobra in še bolje predstavljena, ima projekt veliko možnosti na različnih platformah za množično financiranje.

  Beri naprej
 8. Redni servisni pregledi

  avtor: WIZ | avg 14. 2015

  Za brezhibno delovanje avtomobila je pomembno, da zanj lepo skrbiš in ga redno voziš na pregled k mehaniku. V času trajanja garancije je najboljša izbira pooblaščeni servis, kasneje pa ga lahko voziš tudi k nepooblaščenim, a usposobljenim mojstrom. Ker je redni servis kar precejšen strošek, se moraš nanj dobro pripraviti. Te kmalu čaka servis? Potem beri naprej.

  Beri naprej
 9. Spakiraj, pa na pot!

  avtor: WIZ | avg 04. 2015

  Avto mora biti opremljen z obvezno opremo, ki jo zahtevajo zakon in drugi pravilniki: varnostni trikotnik, komplet ustreznih žarnic, prva pomoč, odsevni varnostni telovnik, rezervno kolo z orodjem in dvigalko ter pozimi tudi snežne verige. Vsi pa dobro vemo, da na poti pride prav še toliko drugih reči, o katerih pa zakon ne govori. Tu je zbranih nekaj nujnih reči, brez katerih skoraj ne smeš na pot.

  Beri naprej
 10. Preračunavam …

  avtor: WIZ | jul 26. 2015

  Z navigacijo je največkrat povezan izraz »dži-pi-es« (GPS). To je kratica za Global Positioning System, pri nas ga imenujemo tudi satelitski navigacijski sistem. Bistvo sistema so sateliti, ki krožijo okoli Zemlje, ter sprejemniki z ustrezno programsko opremo, ki jih nosimo s seboj. Če sprejemniku dodamo še zaslon, nekaj programske opreme in digitalnih kart ter ga podpremo z očarljivim ženskim glasom, se spremeni v odličen pripomoček za potovanja in iskanje cilja poti. Kam torej gremo?

  Beri naprej