Objave 2018

 1. Ko gre kolo po svoje

  avtor: Ana Vita | mar 30. 2018

  Kolesarjenje je čudovita oblika rekreacije, ki lahko tudi rekreativnim kolesarjem ponudi velik odmerek adrenalina, hitrosti ali težavnostnih izzivov. OK, nekateri imajo kolo le za pot do službe in sobotni obisk tržnice, drugi pa s kolesom premagujejo vzpone, nabirajo kilometre ali se spuščajo po ozkih blatnih stezah in preskakujejo različne ovire.

  Beri naprej
 2. Najlepši kolesarski izleti po Sloveniji in čez mejo

  avtor: Ana | mar 20. 2018

  Kolesarska doživetja po znanih poteh in okolici domačega kraja so v sončnih dneh vsekakor super ideja za aktivno preživljanje prostega časa. Nič pa se ne more primerjati s kolesarsko avanturo po nepoznanem terenu, ki poleg idilične vožnje ponuja še kup naravnih in kulturnih znamenitosti ter idej za postanek. Že razmišljaš, kam se nameniti naslednji sončni vikend?

  Beri naprej
 3. Shranjevanje gum doma ali pri vulkanizerju?

  avtor: Nina | mar 13. 2018

  Vedno, ko je čas za menjavo gum, se zastavlja tudi vprašanje, kje bodo za čas neuporabe gume shranjene. Ideja, da jih pospraviš v en kot na vrtu ni najboljša, saj lahko gume hitreje izgubijo svoje pozitivne lastnosti zaradi izpostavljenosti vremenskim razmeram. Najbolje je, da zanje poiščeš prostor v kleti ali v kotu garaže, kjer bodo shranjene na najbolj enakomerni temperaturi in ne bodo izpostavljene sončnim žarkom.

  Beri naprej
 4. Zavarovanje za tujino - za vsak potep do roba sveta

  avtor: Nina | feb 24. 2018

  Če se odpravite na pot v tujino brez zavarovanja, vas lahko že majhna nezgoda (ureznina, zvin, zobobol…) spravi iz tira. Zavarovanje za tujino ti lahko prihrani veliko sivih las in visokih stroškov za zdravljenje, vendar le, če na to misliš preden odideš iz Slovenije. Skleniti ga je potrebno pred odhodom v tujino. Zavarovanje WIZ Tujina je nastalo na podlagi več kot 20-letnih izkušenj iz sodelovanja z Assistance CORIS.

  Beri naprej
 5. Vaje za ogrevanje na smučišču (za deskarje in smučarje)

  avtor: Ana Vita | jan 01. 2018

  Smučarska sezona tu! Sneg že beli vrhove gora, zagreti smučarji in deskarji pa že pripravljate svojo opremo za osvajanje domačih in tujih smučišč. Preden se odpraviš na športno zimsko dogodivščino poskrbi, da se pravilno fizično ogreješ, saj ti bo to prihranilo precej neugodnih posledic. Zate smo pripravili 5 hitrih vaj, ki bodo poskrbele za tvojo boljšo pripravljenost na smučišču.

  Beri naprej