null 3 razlogi, zakaj izbrati kritje WIZ Mladi voznik
mladi voznik s ključi v roki
clock image

4

3 razlogi, zakaj izbrati kritje WIZ Mladi voznik

#wiz avto

28 oktober, 2021

Ana

Zagotovo je prvi in najpomembnejši razlog ta, da ob škodi ali nesreči ni doplačila. Ne pozabi, da je strošek avtomobilske nesreče lahko zares neprijetno visok.

Drugi plus je ta, da tvoj bonus raste! Seveda pa je razlog za sklenitev tudi ugodna cena: že od 4,35 € mesečno. 

Kritje WIZ Mladi voznik je vezano na osebo, to pomeni, da velja za prav vse avtomobile, ki jih ta oseba (mladi voznik) vozi. Ker je kritje WIZ Mladi voznik vezano na osebo, cela družina prihrani. To kritje namreč nadomešča posamezna doplačila za mladega voznika, ki bi jih sicer morali plačevati najbližji, ki mlademu vozniku posojajo avte. 

Pojdimo lepo po vrsti: najprej beseda o tem, zakaj sploh potrebujemo kritje za mlade voznike, potem pa, kako se ga sklene in koliko stane pri zavarovanju WIZ. 
 

Obstaja povečana nevarnost, če vozi mladi voznik


Ko ima mladi voznik manj kot 3 leta vozniških izkušenj, je zaželeno, da se uredi dodatno kritje za primer škode ali nesreče. Če npr. avto vozi oseba mlajša oseba, je to potrebno sporočiti ob sklepanju avto police, sicer lahko nastanejo določene posledice v primeru prometne nesreče.

WIZ Mladi voznik koristno za vse mlade z manj kot 3 leti vozniških izkušenj in voznike kandidate.

Zavarovanje za mladega voznika je v bistvu doplačilo k zavarovanju avtomobilske odgovornosti, saj so vozniki v prvih letih po prvič opravljenem vozniškem izpitu še neizkušeni in je zato število povzročenih prometnih nesreč statistično višje, kar posledično predstavlja večje tveganje.
Primer: če je tvoj avto vozila mlajša oseba, z manj kot 3 leti vozniških izkušenj (zavarovanje WIZ pa ob sklepanju o tem ni bilo obveščeno) in je povzročila škodo, se od lastnika avtomobila pri WIZ Obvezno uveljavi povračilo v višini 20 % plačane škode, pri WIZ Kasko pa izplačilo škode pred upoštevanjem soudeležbe zmanjša še za navedeni odstotek. Pri WIZ Voznik bo v tem primeru zavarovalnina zmanjšana za kar 20 %. 
 

Koliko stane zavarovanje za mladega voznika?


Pri določanju cene, je pomembno, da se najprej preveri, kje je urejeno AO zavarovanje in AK zavarovanje avtomobilov, ki jih mladi voznik največkrat vozi. Ta podatek ima namreč vpliv na ceno WIZ Mladi voznik.

Če je AO zavarovanje urejeno pri WIZu/Generali zavarovalnici, se plača le 52,26 € na leto. Če pa je zavarovanje AO urejeno pri drugih zavarovalnicah, je cena malenkost višja - 81,01 €. Če je za avto poleg AO zavarovanja sklenjeno tudi širše, kasko zavarovanje AK, pa je cena pri WIZu/Generali zavarovalnici 81,01 €, če pa je za avto AO in AK zavarovanje urejeno pri drugih zavarovalnicah pa znaša cena za kritje WIZ Mladi voznik 137,89 €. 
Obstaja možnost obročnega plačila na 12 mesecev, enkratno plačilo pa prinese 5% popust

Prikaz pravilne izbire kritja WIZ Mladi voznik:

Izbira kritja:    Za katere primere velja: Cena z davkom
WIZ Mladi voznik 1 Izbereš, če si izposojaš avte, ki imajo urejeno AO zavarovanje pri zavarovalnici GENERALI. 52,26 €

WIZ Mladi voznik 2

  • Izbereš, če si izposojaš avte, ki imajo AO zavarovanje pri zavarovalnici GENERALI ali drugi zavarovalnici.
  • Izbereš, če voziš svoj avto in na polici AO zavarovanja pri zavarovalnici GENERALI ali drugi zavarovalnici in nimaš doplačila za povečano nevarnost
  • Izbereš, če si izposojaš avte ali/in voziš svoj avto, ki imajo urejeno AO zavarovanje pri zavarovalnici GENERALI ali drugi zavarovalnici in AK zavarovanje pri zavarovalnici GENERALI
81,01 €
WIZ Mladi voznik 3 Izbereš, če si izposojaš avte ali/in voziš svoj avto, ki imajo urejeno AO zavarovanje in AK zavarovanje pri zavarovalnici GENERALI ali drugi zavarovalnici. 137,89 €

 

Dobra novica je ta, da celoten proces sklenitve WIZ Mladi voznik poteka preko spleta. Vse urejaš na daljavo, ves čas sklenitve in obdobje zavarovanja pa so ti na voljo WIZovci preko telefonske številke, e-maila ali spletnega klepeta. 
 

Preveri svojo ceno

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.