null 3 razlogi, zakaj izbrati kritje WIZ Mladi voznik
mladi voznik s ključi v roki
clock image

4

3 razlogi, zakaj izbrati kritje WIZ Mladi voznik

#wiz avto

29 oktober, 2019

Ana

Zagotovo je prvi in najpomembnejši razlog ta, da ob škodi ali nesreči ni doplačila. Ne pozabi, da je strošek avtomobilske nesreče lahko zares neprijetno visok.

Drugi plus je ta, da tvoj bonus raste! Seveda pa je razlog za sklenitev tudi ugodna cena: že od 7,26 € mesečno. 

Kritje WIZ Mladi voznik je vezano na osebo, to pomeni, da velja za prav vse avtomobile, ki jih ta vozi. Ker je kritje WIZ Mladi voznik vezano na osebo, cela družina prihrani. To kritje namreč nadomešča posamezna doplačila za mladega voznika, ki bi jih sicer morali plačevati najbližji, ki mlademu vozniku posojajo avte. 

Pojdimo lepo po vrsti: najprej beseda o tem, zakaj sploh potrebujemo kritje za mlade voznike, potem pa, kako se ga sklene in koliko stane pri zavarovanju WIZ. 
 

Obstaja povečana nevarnost, če vozi mladi voznik


Ko ima mladi voznik pod 23 let ali je v prometu manj kot 3 leta, je zaželeno, da se uredi dodatno kritje za primer škode ali nesreče. Če npr. avto vozi oseba, mlajša od 23 let, je to potrebno po pravilih sporočiti ob sklepanju avto police, sicer lahko nastanejo določene posledice v primeru prometne nesreče.

Ko ima mladi voznik pod 23 let ali je v prometu manj kot 3 leta, je zaželeno, da se uredi dodatno kritje za primer škode ali nesreče.

Zavarovanje za mladega voznika je v bistvu doplačilo k zavarovanju avtomobilske odgovornosti, saj so vozniki v prvih letih po opravljenem vozniškem izpitu še neizkušeni in je zato število povzročenih prometnih nesreč statistično višje, kar posledično predstavlja večje tveganje. Primer: če je tvoj avto vozila oseba, mlajša od 23 let (zavarovanje WIZ pa ob sklepanju o tem ni bilo obveščeno), ki je povzročila škodo, se od lastnika avtomobila pri WIZ Obvezno uveljavi povračilo v višini 20 % plačane škode, pri WIZ Kasko pa izplačilo škode pred upoštevanjem soudeležbe zmanjša še za navedeni odstotek. Pri WIZ Voznik bo v tem primeru zavarovalnina zmanjšana za kar 20 %. 
 

Koliko stane zavarovanje za mladega voznika?


Pri določanju cene, je pomembno, da se najprej preveri, kje je urejeno AO zavarovanje avtomobilov, ki jih mladi voznik največkrat vozi. Ta podatek ima namreč vpliv na ceno WIZ Mladi voznik. Če je AO urejeno pri WIZu, Adriaticu Slovenici ali Generali zavarovalnici, se plača le 87,10 € na leto. Če pa je zavarovanje AO urejeno pri drugi zavarovalnici, je cena malenkost višja - 144,65 €. Obstaja možnost obročnega plačila na 12 mesecev, enkratno plačilo pa prinese 10% popust. 

Dobra novica je ta, da celoten proces sklenitve WIZ Mladi voznik poteka preko spleta. Vse urejaš na daljavo, ves čas sklenitve in obdobje zavarovanja pa so ti na voljo WIZovci preko telefonske številke, e-maila ali spletnega klepeta. 
 

Preveri svojo ceno