null V svojem življenju potrebuješ teh 6 »hobijev«
6 »hobijev«, ki jih potrebuješ v svojem življenju, WIZ e-revija Zate in Zame, članek
clock image

7

V svojem življenju potrebuješ teh 6 »hobijev«

#zateinzame

14 april, 2022

Veronika

Se tudi ti večkrat zalotiš, da v norem tempu življenja kar pozabiš nase in na svoja zanimanja?

Tokrat nekaj samo za punce :) par nasvetov, ki smo jih izluščili iz naše priljubljene e-revije Zate&Zame. Če ti je vsebina všeč, se nam lahko tudi ti pridružiš, veseli te bomo :)

Draga dama, letos se posveti sebi in vsem dejavnostim, ki ti polnijo dušo. Poskusi, vrni se h konjičkom, ki si jih zaradi pomanjkanja časa opustila ali pa se loti novih, ki si jih nikoli nisi upala. Tako boš obogatila svoje življenje in vsakdan, obenem pa imajo konjički še ogromno drugih pozitivnih učinkov.
 

1. Vzgajanje bonsajev za mirne živce

Poleg polepšanja doma s takim konjičkom krepiš svojo ustvarjalnost in empatijo, neguješ svojo samozavest ter se učiš biti potrpežljiva in ohranjati mirno kri tudi v stresnih situacijah. Najpogostejša izbira začetnikov je drobnolistni brest, ki je enostaven za obrezovanje, hitro poganja nove liste in je v toplejših mesecih lahko tudi zunaj.

2. Borilne veščine, ki prebudijo tvojo notranjo bojevnico

Kdo pravi, da borilne veščine niso primerne za ženske? Ravno takšne aktivnosti pripomorejo k zdravemu telesu, zmanjšanju stresa in izboljšanju samozavesti, ob vsem pa se še naučiš ustrezne samoobrambe, če se znajdeš v nevarnosti. Naš predlog je judo, ki se ne osredotoča na močne udarce ali hitre brce, temveč na mete in pozorno opazovanje gibov nasprotnika.

WIZ nasvet: Vzemi si dnevno 5 minut časa in ga predihaj! 

3. Kaj bi najraje zbirala

Med najbolj priljubljena, npr. zbirateljstva sodijo: zbiranje znamk, gumbov, razglednic, gramofonskih plošč ali buteljk vina. Priložnost pa lahko daš tudi tistim manj znanim, ki delujejo zanimiva, na primer: zbiranje torbic, lakov za nohte, čajev, začimb, nakita, kuharskih knjig in podobno.

4. Loti se izdelovanja domače kozmetike

Za začetek si pripravi osnovno kremo za obraz. Zmiksaj 6 žlic karitejevega masla, 2 žlici kokosovega olja in 2 žlici lešnikovega olja. Osnovi po želji dodajaj še druga olja, ki lepo dišijo in imajo zdravilne učinke na tvojo kožo (korenčkovo olje, olje pšeničnih kalčkov, konopljino olje, razna eterična olja ...). Uporabljaj preverjene sestavine!
 

5. Podari življenje staremu pohištvu

Imaš tudi ti doma kak kos starega pohištva, ki potrebuje samo nekaj ljubezni in osvežitve? Kar na spletu poišči ideje, kaj si iz njega želiš ustvariti. Pripravi si potreben material in veselo na delo! Okrepila boš svojo ustvarjalnost, končni rezultat pa boš veliko bolj cenila in v njem uživala, kot če bi kupila novo pohištvo.

6. Skrb za naravo in živali 

Pri zavarovanju WIZ temu namenjamo svojo skrb. Ker razvejano cestno omrežje seka ustaljene žabje poti, se spomladi srečujemo s povoženimi dvoživkami na slovenskih cestah. Stremimo k temu, da vsako leto še bolj zaščitimo naše žabice in da je na cestah vse manj povoženih dvoživk. Ozaveščamo voznike o žabah na cesti in spodbujamo previdno vožnjo na območjih, kjer prihaja do množične selitve.  Poglej naš projekt WIZ Žaba, kako pomagamo in se nam pridruži.

 

Zakaj pravzaprav potrebujemo konjičke?


Se pogosto znajdeš v stresnih situacijah in čutiš, da potrebuješ razvedrilo?

 • Konjički ti pomagajo, da odmisliš svoje vsakdanje življenje in se sprostiš. So odličen način, kako bolje obvladuješ stres in vse težke trenutke, ki te doletijo.
   
 • Prek dejavnosti pridobiš nova znanja in spretnosti. Ne glede na to, kakšen konjiček izbereš, si izpostavljena novim idejam in mnenjem. Ko vztrajaš dovolj časa, si vedno boljša in pridobiš širino, kar se pozna tudi v tvojem vsakdanjem življenju.
   
 • Medtem ko vztrajno pridobivaš nova znanja, se izboljšuje tudi tvoja potrpežljivost. Spoznaš, da je učenje dolgotrajen proces in da krajšnice ne obstajajo. Prav potrpežljivost je ključna za napredovanje in doseganje rezultatov.
   
 • Prek zanimivih dejavnosti spoznaš tudi nove ljudi. Vključi se v lokalna društva, poišči tematske forume ali skupine na družbenih omrežjih. Tako se približaš tistim, ki imajo podobna zanimanja in skleneš nova prijateljstva. Ne glede na to, kako nenavadna so tvoja zanimanja, zagotovo obstajajo ljudje, ki jih delijo s tabo.
   
 • S tem ko spoznaš ljudi, ki imajo podobna zanimanja, se počutiš bolj sprejeto in razumljeno. Tudi če se ti v vsakdanjem življenju pogosto zazdi, da te nihče ne razume, je skupina podobno mislečih ljudi odlična podpora in tolažba.
   
 • Morda sprva ne opaziš tako očitno, a konjički zelo pripomorejo k boljši samozavesti. S tem ko v nečem uživaš, se učiš novih veščin in opažaš svoj napredek, se krepijo tudi tvoja samopodoba, dojemanje sebe, predvsem pa zaupanje vase.
   
 • S pestrimi dejavnostmi premagaš dolgčas. Tvoj dan je prijetno zapolnjen in konjiček je nekaj, česar se veseliš. Na ta način pobegneš iz vsakdanje rutine in popestriš svoje življenje.
   
 • Se želiš znebiti slabih navad? Konjički so odličen način, kako to storiš. S pomočjo dejavnosti se zamotiš in preprečiš, da bi te zaneslo v objem k škodljivim navadam, kot so posedanje pred TV-jem, kajenje, uživanje nezdrave hrane in podobno. Bolj ko so tvoji dnevi napolnjeni z zanimivimi dejavnostmi, manj časa imaš za razmišljanje o slabih navadah.

P. S. Dober hobi je tudi branje

Klikni na sliko in se brezplačno naroči na našo e-revijo Zate&Zame. Prelistaj jo, spoznaj trende in preveri vse bonbončke, ki te čakajo znotraj revije. Pusti se presenetiti :) 
Se beremo, ekipa WIZ

PRENOS E-REVIJE >
 

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.