slika projekta Pazi, žaba na cesti!, WIZ Žaba

Pazi, žaba na cesti!

WIZ Žaba, projekt ozaveščanja voznikov.

Spoznaj fantastične žabje nasvete ter se izobrazi o zaščiti in prometnih znakih na cestah.

Preberi več

Ali veš, da je WIZova maskota ravno žaba?
V naši ekipi stremimo k temu, da vsako leto še bolj zaščitimo naše žabice in da je na cestah vse manj povoženih dvoživk. Zato smo se zaobljubili, da bomo ozaveščali voznike o žabah na cesti in spodbujali še posebej previdno vožnjo na območjih, kjer prihaja do množične selitve. 

Razvejano cestno omrežje seka ustaljene žabje poti, zato se spomladi srečujemo s povoženimi dvoživkami na slovenskih cestah. Pri zavarovanju WIZ temu namenjamo svojo skrb. Stremimo k temu, da vsako leto še bolj zaščitimo naše žabice in da je na cestah vse manj povoženih dvoživk. Ozaveščamo voznike o žabah na cesti in spodbujamo previdno vožnjo na območjih, kjer prihaja do množične selitve. 

Na tej strani spoznaj fantastične žabje nasvete ter se izobrazi o zaščiti in prometnih znakih na cestah.

Bonus: z nakupom majice z motivom WIZ Žabe pomagaš Društvu Žverca in njihovemu projektu »Pomagaj žabicam!«

ŽABA MAJICE >

Podpri projekt, pomagaj žabicam

ikona žabe, zelena

Selitev

Selitev žab se pojavi v začetku pomladi, ko se pojavijo višje temperature in se zemlja dovolj ogreje. Največ žab se odpravi na pot v toplih, deževnih večerih, pri tem pa prečkajo tudi ceste. V takih vremenskih pogojih še posebej pazi, da ne povoziš nobene živali.

ikona žabe, zelena

Spolzko cestišče

Na cestah, ki jih žabe redno množično prečkajo, so postavljeni znaki, ki opozarjajo voznike na dvoživke na cestišču. Vozi zbrano in previdno, prilagodi svojo hitrost ter dobro opazuj tudi bližnjo okolico ceste. Pozor: povožene žabe pa pomenijo bolj spolzko vozišče.

ikona žabe, zelena

Pomagaj

Ob tej priložnosti smo izdelali tudi hude WIZ majčke z motivom žabe. Doniraj 10€ Društvu Žverca, ki vodi projekt »Pomagajmo žabicam« in prejmi majico! Celoten znesek je torej namenjen društvu za zaščito žab »Pomagajmo žabicam«. Z nakupom majice z motivom WIZ Žabe pomagaš Društvu za zaščito dvoživk. Naroči svojo tukaj

Aktualne vsebine

wiz žaba

Posvojena žaba

WIZ-ovci smo navdušeni nad temi majhnimi, a nadvse potrebnimi »reševalnimi« akcijami, saj nam je mar za žabe in ravnovesje v naravi. Zgodba o WIZ Žabi ...

Preberi zgodbo
žaba na cesti, wiz žaba

Pazi voznik, žabe na cesti!

Ali veš, da imajo žabe svoj prometni znak? Kdaj so žabice najbolj aktivne? Poznaš varstvene ukrepe za zaščito dvoživk?

Preberi zapis