null Fantastični poletni triki in darilo!
sladoled vanilija, poletni triki, darilo, wiz blog
clock image

6

Fantastični poletni triki in darilo!

#trikiprosticas

27 julij, 2022

Margi

Poleti dobi življenje popolnoma svoj ritem. Drveč tempo skozi tisoče opravkov, neštetih seznamov opravil, prenapolnjenih urnikov in e-nabiralnikov se umiri. Končno imamo čas za lenarjenje na plaži in piknik v parku.

Z veseljem pripravimo domače dobrote z žara in se podamo na večerno druženje v mesto. Ampak (ja, vedno sledi ampak!) ima tudi poletje svojo šibko stran. Lepljivi prsti zaradi stopljenega sladoleda, topla pijača, pogostejše tuširanje, telo potrebuje več hidracije ... Preveri naše poletne trike, ki ti bodo olajšali življenje v vročih dneh.

7 KORISTNIH NASVETOV PRI VROČEM POLETJU:

 

Grozdje - nove ledene kocke 

Oh, le kaj je lahko bolj grozno kot topel kozarec pijače sredi poletja? Ohlajen kozarec ne ostane dolgo hladen, ledene kocke pa se hitro spremenijo v vodo, zato imamo zate boljšo rešitev - grozdne kocke! V zamrzovalniku preprosto zamrzni grozdne jagode, ki ne spremenijo agregatnega stanja, na koncu pa jih lahko še poješ. Saj veš, sadje za zdravje.


Telo hidriraj tudi s hrano

Ja, poleti je priporočljivo, da spijemo več vode oz. tekočine. A ta ni edina, ki osveži telo! Veliko vode se skriva v hrani. Priporočamo, da v svoj jedilnik vključiš tisto, ki je obogatena z vodo. Priporočamo ti: kumare, lubenico, paradižnik, tuno, jogurt, rjavi fižol in krompir.

Darilo zate: 
V sodelovanju z »Runda sekunda« smo zate do 31. 8. pripravili 7 % popust za nakup vode oz. pijače – koda: WIZ → vpiši jo na njihovi blagajni. Poskrbi za svoje zdravje, hidriraj se!

Prihrani z “WIZ” na RUNDASEKUNDA.si >


Vročina: Nad neprijetne vonjave s časopisnim papirjem

Zaradi visokih poletnih temperatur dobijo škatle in zabojniki za smeti bolj izrazit in močan vonj. To lahko enostavno rešiš tako, da jih napolniš s časopisnim papirjem ter jih pustiš zaprte 3 - 4 dni. Enako rešitev lahko uporabiš za osvežitev potovalnih kovčkov.


Pahljačo v roke pri raziskovanju mest 

Marsikdo poletni dopust raje kot na priljubljeni Sredozemski obali preživi v eni izmed evropskih prestolnic. Naj te vročina ne odvrne od raziskovanja mest: pahljačo v roke! Ta priljubljeni poletni pripomoček so izumili na Japonskem, v Evropo pa je prišla v 16. stoletju. Kupiš jo lahko v lokalni trgovini s spominki in tako te bo tudi ob prihodu domov spomnila na čudovit dopust. 

Sicer pa v najbolj vročih urah dneva lenari. "Siesta" … in telo ti bo hvaležno. 


Težko spiš v vročini – triki za “refreš”

Če pri roki nimaš klime ali pa enostavno ne maraš, da te ta hladi med spanjem, uporabi raje ventilator! Za hladnejši občutek pred njim postavi zmrznjeno plastenko vode. 
Če te vročina ponoči zbudi, vzemi kozarec hladne vode in naredi par požirkov. Če je res hudo pa si namesti hladne obhladke na zapestja in gležnje. Pri tuširanju pa raje uporabi mlačno kot ledeno vodo. Če živiš v hiši in imaš to možnost, se premesti v spodnje prostore, kjer je načeloma nekoliko hladneje, saj se visok zrak dviguje.   

Doma narejen sladoled

Pozabi na neprestano kupovanje lučk ali sladoleda: zalogo priljubljene poletne sladice si naredi kar doma. Če nimaš aparata ali pa želiš manj sladko različico, ga naredi iz pol litra grškega jogurta, pesti jagodičevja in žlice medu. Zmešaj vse tri sestavine in jih zamrzni v modelu za lučke ali manjših jogurtovih lončkih. 

Če Imaš aparat za sladoled, naredi mlečnega s sadnim dodatkom:

  • 3 decilitre smetane za stepanje + 2 decilitra mleka 
    Stepaj toliko časa, dokler ne dobiš gladke in penaste teksture. 
     
  • Dodaj 300 g sladkorja (ja, brez sladkorja tukaj ne gre) in skodelico narezanega sezonskega sadja po okusu. 
    Skledo postavi v zamrzovalnik za vsaj 10 ur in uživaj v domači sladici.

Poleti, še posebno, če se veliko potiš, se izogni začimbam in hrani, ki vsebuje kapsicin. Začimbe kot so poper, kajenski poper, čiliji, imajo termogenični učinek, kar pomeni, da se tvoje telo pri prebavi dodatno segreva. :)


V poletni vročini nujna zavarovanja urejaj kar online, iz domačega kavča!

Med uživanjem pod borovci, na domačem ležalniku ali kavču, pa lahko urediš tudi ta-nujna zavarovanja! Torej ... udobno, hitro in enostavno vse urediš online: zase, za svojo družino, svoj avto, kužka, plovilo ... Skleneš, plačaš in polica te  takoj počaka na tvojem mailu. (Opozarjamo pa te, da če sklepaš zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco, ga nujno skleni pred samim odhodom ;) Preveri vse ugodnosti in podrobneje spoznaj vsa WIZ zavarovanja online. 

Spoznaj WIZ zavarovanja >
 

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.