turist

Zdravstveno zavarovanje za tujino

WIZ Tujina

Nudi 24-urno asistenco, če v tujini zboliš ali se poškoduješ. Ne spreglej ugodno ceno za družino in celoletno zavarovanje. Kritja zagotavljajo hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja, tudi v primeru bolezni COVID-19.

Skleni online

Zakaj izbrati WIZ Tujina?

Kritje prevoznih stroškov

Stroške prevoza ti krijemo do višine zavarovalne vsote, do 100.000 €.

do 50 % popust

Skleni preko spleta in prihrani. Ugodna cena za celoletno in družinsko zavarovanje.

Pomoč 24/7

Asistenčni center ti zagotavlja pomoč v slovenskem jeziku, 24 ur na dan vse dni v letu.

ilustracija z gospodicno s kovckom in pasaportom v roki

Izogni se visokim stroškom
zdravljenja v tujini

Kaj, če v tujini zboliš ali se poškoduješ? WIZ Tujina ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja, tudi za primer bolezni COVID. Ne spreglej ugodne cene za družine in celoletnega zavarovanja. Brezskrbno do roba sveta. Stroške, ki si jih v primeru nezgode ali bolezni plačal sam, ti povrnemo ob vrnitvi v domovino.

SKLENI CELOLETNO s 50% POPUSTOM

Pregled kritij zavarovanja WIZ Tujina

Izbiraš lahko med tremi zavarovalnimi vsotami. Upravičeni stroški so kriti v celoti, ne glede na razliko v ceni zdravstvenih storitev v Sloveniji in državi, kjer poteka zdravljenje.

 

Skupna zavarovalna vsota za vsa kritja (na osebo)*  25.000€ 50.000€ 100.000€
Medicinska oskrba in obisk zdravnika da da da
Zdravljenje da da da
Zdravila in zdravniški pripomočki da da da
Nujne zobozdravstvene storitve 100€ 200€ 300€

Prevozi:

 • - prevoz do najbližje bolnišnice in nazaj
 • - prevoz in prebivanje za osebo, ki ostane v spremstvu zavarovanca
 • - spremstvo in prevoz mladoletnega otroka
 • - prevoz posmrtnih ostankov v domovino zavarovanca
 • - prevoz in stroški vrnitve v domovino
da da da
Prevoz družinskega člana vozovnica vozovnica vozovnica

* V primeru akutnega poslabšanja kronične bolezni so vsa zavarovalna kritja ne glede na izbrano zavarovalno vsoto skupaj omejena do 1.000 €, 2.000 € oz. 3.000 €.
Paket WIZ Tujina NE vključuje: preklica leta, izgube/kraje prtljage, zamude prtljage/leta, izgube/kraje osebnih dokumentov, predujem varščine, nujnega nakazila denarja, organizacijo storitev ob spremembi bivanja v tujini. Za našteta kritja izberi širši paket Tujina Plus >

Kritje COVID

Če na potovanju v tujini zboliš za COVIDom, so z WIZ Tujina kriti stroški: 

 • nujnega obiska zdravnika in zdravljenje zaradi bolezni, skupaj z zdravili,
 • prevoza do najbližje zdravstvene ustanove in nazaj (in ostali prevozi v skladu s pogoji),
 • podaljšanje nastanitve v primeru napotitve v samoizolacijo/karanteno, če prvotno urejena in plačana nastanitev ne more biti več koriščena. Pomembno: pri družinskem zavarovanju kritje velja za vse zavarovance na polici, če potujejo skupaj z okuženim zavarovancem!
 • Vrnitve v domovino v primeru samoizolacije/karantene, če se ne moreš vrniti v domovino na način kot načrtovano. V primeru družinske police kritje velja tudi za ostale zavarovance, če potujejo skupaj z okuženim zavarovancem.
 • Asistenčne storitve 24/7 – storitve organizacije nujne zdravstvene pomoči in prevozov ter obveščanje svojcev.

Vsa zgoraj našteta kritja v primeru obolenja s koronavirusom SARS-CoV-2 nimajo posebnih omejitev, upošteva se višino zavarovalne vsote izbranega paketa zavarovanja WIZ Tujina ali WIZ Tujina Plus

Operacija slepiča na Maldivih


Mojca in Miha sta za poletne počitnice odpotovala na eksotične Maldive. Mojco je drugi dan začelo zvijati v spodnjem delu trebuha. Po telefonskem posvetu z asistenčnim centrom sta se nemudoma opravila na pregled k zdravniku, ki ju je takoj napotil v bolnišnico na glavni otok Mali.

 • - Mojca je bila hospitalizirana 6 dni zaradi operacije slepiča.
 • - Poskrbeti je bilo potrebno tudi za predčasni letalski prevoz v Slovenijo.


Pri tem so nastali stroški v višini 13.636 €.

Ker je imela Mojca urejeno družinsko zdravstveno zavarovanje WIZ Tujina, je vse stroške zdravljenja in prevoza v Slovenijo krilo zavarovanje za tujino.

Mojca je pred potovanjem uredila WIZ Tujina za 8 dni, s kritjem do 25.000 € in velja po celem svetu. Cena izbranega zavarovanja znaša 17,99 €.

Pregled stroškov operacije

Zdravniški pregled

Prvi pregled

120 €

Prevoz z rešilcem do bolnišnice

Pregled in sprejem v bolnišnico (586 €)

798 €

6 dni bivanja v bolnišnici in nujna operacija

11.067 €

Letalski prevoz domov

za 2 osebi (spremstvo partnerja)

1.650 €

PLAČANO

13.635 €

Skupaj: 13.635 €

Povezane vsebine

Beri članke, infografike in edinstvene popotniške izkušnje v tujini. Ne spreglej WIZ nasvetov za zavarovanja v tujini.

Večkrat potuješ? Prihrani 50%!

Izkoristi akcijo do 30. 6. 2021 in nujno vrzi celoletno WIZ zavarovanje v svoj potovalni kovček! Vključeno COVID kritje.

Skleni celoletno >

Preden se odpraviš na potovanje

Katere države so varne za potovanje? Kako je s prehajanjem med mejami? Kje, kako in zakaj narediti samoplačniški PCR test? ...

Koristne informacije
bel jeep na peščeni plaži

Dogodivščina družine Novak

Nujno zavarovanje WIZ Tujina Plus, ki ga urediš pred odhodom v tujino. Kamorkoli že greš ...

Preberi zapis

Evropska kartica ni dovolj

Krije namreč le stroške v primeru zdravljenja v javnih bolnišnicah, ne pa tudi v privatnih klinikah, prevozov domov. Dodaj WIZ Tujina.

Preveri razlike

Pogosta vprašanja

Zavarovanje za tujino potrebuje vsakdo, ki gre na izlet ali pot v tujino. Evropska kartica žal ni dovolj. Tudi, če potuješ le čez mejo v bližnje države. In ja, tudi, če greš tja le za en dan ali manj. Nikoli ne veš, kdaj boš potreboval zdravstveno pomoč. Skleni ga, če si turist, popotnik ali izletnik. Zavaruj se vedno, ko potuješ v tujino! Zavarovanje uredi ne glede na vrsto potovanja, tudi poslovneži, delavci ali študentje/dijaki za čas študija, ga potrebujete. Če imaš otroke, ti priporočamo sklenitev družinskega zavarovanja za tujino.

Zavarovanje je potrebno skleniti v času, ko se nahajaš v Republiki Sloveniji. Če se ob sklenitvi nahajaš v tujini, zavarovalno kritje prične veljati šele po preteku 5 dni od dneva sklenitve zavarovanja. 

Pri izbiri kritja je pomembno predvsem kam potuješ, kako pogosto in namen tvojega potovanja.

Če v tujino potuješ več kot dvakrat letno, ti vsekakor priporočamo celoletno zavarovanje za tujino. Višina premije pa je odvisna tudi od izbranega zavarovalnega kritja (25.000 €, 50.000 € ali 100.000 €), trajanja potovanja in vrste sklenitve (posamezno ali družinsko).  In če se boš med dopustovanjem v tujini ukvarjal s športnimi aktivnostmi, jih je potrebno dodati na polico, hkrati pa dodatni športi predstavljajo dodatne nevarnosti* in je bolje, da imaš višjo zavarovalno vsoto.

Če potuješ na primer v ZDA, ti nujno priporočamo, da izbereš najvišje kritje. Če pa sklepaš posamično zavarovanje le za bližnjo Hrvaško, ti lahko zadostuje kritje do 20.000 €. Zakaj? V primeru, da do nezgode ali bolezni pride v ZDA, se težje vrneš v domovino kot iz Hrvaške. Zato nastanejo višji stroški (tudi zdravljenje je v ZDA dražje kot na Hrvaškem), posledično v ZDA potrebuješ višje zavarovalno kritje.

*Med rekreativne športe, ki v osnovnem zavarovanju niso kriti in je za njih potrebno doplačilo so: športno ali prosto plezanje, planinarjenje ali treking nad 3000 mnv, potapljanje, podvodni ribolov, spust s kolesi (downhill), kajtanje, kitesufring, kiteboarding, heliski, smučanje in deskanje izven urejenih prog. Za več info pokličite 080 11 24!

Podrobno preglej in preberi enotne pogoje zavarovanja za WIZ Tujina in WIZ Tujina Plus: 

WIZ Tujina je zavarovanje za tujino, ki krije več kot Evropska kartica. Vključuje tudi 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, pomoč pri organizaciji zdravljenja ter stroške prevoza do zdravstvene ustanove. Pri evropski kartici gre le za kritje nujnih zdravstvenih storitev do višine, ki jih v tisti državi krije obvezno zdravstveno zavarovanje. 

WIZ Tujina Plus pa krije še več – turistično zavarovanje te zavaruje tudi v primerih, na katere nisi pripravljen, a se ti kaj hitro lahko pripetijo na potovanju. To so: izguba prtljage ali osebnih dokumentov, zamuda ali preklic leta, nujno nakazilo denarja ipd. 
 

Zavarovanje WIZ Tujina in WIZ Tujina Plus po novem, od 7. 6. 2021 obsega tudi kritje COVID 19. Kritje je enako kot pri drugih boleznih, ki so že krite znotraj obstoječega produkta TUJINA. Zavarovalna vsota za COVID kritje ni omejena, stroški so kriti do višine zavarovalne vsote navedene na polici. 

Poleg vsakokratnih veljavnih splošnih pogojev dodatno velja še Klavzula, ki dodatno določa naslednja kritja in izključitve:

 • Za čas samoizolacije / karantene so kriti stroški podaljšanja nastanitve v primeru, ko se zavarovanec okuži s koronavirusom SARS-CoV-2, je napoten v samoizolacijo / karanteno ter prvotno urejena in plačana nastanitev ne more biti več koriščena. V primeru družinske police kritje velja tudi za ostale zavarovance, če potujejo skupaj z okuženim zavarovancem.
 • Kriti so stroški vrnitve v domovino, če se zavarovanec okuži s koronavirusom SARS-CoV-2 in je napoten v samoizolacijo / karanteno ter se posledično ne more vrniti v domovino na način kot je to prvotno nameraval. V primeru družinske police kritje velja tudi za ostale zavarovance, če potujejo skupaj z okuženim zavarovancem.
   

Zavarovanje ne krije:

 • stroškov preventivnega testiranja na bolezen COVID-19,
 • stroškov podaljšanja nastanitve v času samoizolacije / karantene, če je bil zavarovanec, ki potuje sam, v stiku z okuženo osebo, sam pa ni okužen,
 • stroškov podaljšanja nastanitve v času karantene, če je celotno letovišče v karanteni,
 • stroškov povezanih z zaprtjem meja v državi stalnega bivanja ali namembnega kraja, zaprtja letališča ali odpovedi letov ali drugih prevoznih sredstev kot posledica koronavirusa SARS-CoV-2, stroškov prekinitve potovanja in vrnitve v domovino, če je kraj nastanitve (država, regija, mesto ali kraj, letovišče) v izrednem stanju zaradi koronavirusa SARS-CoV-2.
   

Še vedno je potrebno upoštevati navodila za varnost, ki jih imajo predpisane posamezne države.