null Električni skiro, hoverboard in segway – mikromobilnost ima zavarovanje!
električni skiro v roki, WIZ Blog, mikromobilnost ima zavarovanje
clock image

6

Električni skiro, hoverboard in segway – mikromobilnost ima zavarovanje!

#wizblog

18 september, 2023

Ana

Električni skiroji in druga sodobna prevozna sredstva, kot so rolka, segway, hoverboard in električno kolo, so že na izposojo v vseh večjih krajih in mestih - doma in po svetu.

Obenem pa z vedno bolj privlačnimi cenami na voljo tudi za nakup. A če smo se vožnje s kolesom čisto vsi učili postopoma in smo celo naredili izpit za vožnjo po glavnih cestah, je mikro mobilnost zdaj varnost prehitela po desni.

Vsako leto je dvakrat več nesreč z električnimi skiroji, pri prekrških pa prednjači nepravilna stran oz. smer vožnje (vir: Policija). Kako poskrbeti zase in družino, da ne pride do nesreče ali neljuba poškodbe, ki lahko družini povzroči veliko finančno breme?

Si tudi ti navdušenec nad mikro prevoznimi sredstvi in se pogosto prevažaš z njimi na delo, k sosedu, v trgrovino? Ne odlašaj in poskrbi tudi za svoje zavarovanje, WIZ MikroGo.


Zavaruj se
 

Kolesarska čelada je prvi pogoj za tvojo varnost


Policijska statistika je zgovorna sama zase. Lani je bilo skoraj 1.500 kolesarskih nesreč z udeležbo kolesarjev, število prometnih nesreč pa se v obdobju enega leta povečalo za 9%. V obdobju zadnjih petih let je delež hudo telesno poškodovanih med vsemi udeleženci v prometu najvišji prav med kolesarji in znaša 27 %. V tem enakem obdobju pa 63 % poškodovanih kolesarjev s smrtnim izidom ni uporabljalo kolesarske čelade. Kljub temu, da je uporaba zaščitne kolesarske čelade obvezna le do 18. leta, se svetuje uporabo čelade vsem kolesarjem.


Električni skiro: ponovi pravila za varnejšo vožnjo 
 

1.    Čelada je tudi na električnem skiroju nujna. Po zakonu je sicer obvezna le do 18. leta, a ti priporočamo, da si jo omisliš tudi kot odrasla ženska. Nesreča ne počiva, pazi na svoje telo. 

2.    Skiroji in kolesarji vozijo na označenih kolesarskih pasovih, stezah ali poteh. Kjer jih ni, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča ceste v naselju, kjer je najvišja dovoljena hitrost 50 km/h. 

3.    Z električnim skirojem lahko voziš na območjih za pešce, a moraš upočasniti in voziti tako, da le teh ne ogrožaš. 

4.    Nočna vožnja z električnim skirojem le z ustrezno osvetlitvijo: spredaj žaromet z belo svetlobo, zadaj z rdečo svetlobo in rdeč odsevnik, na obeh straneh pa rumene ali oranžne bočne odsevnike. 

5.    Vozi #breztelefona in nikar hitreje od 25 km/h

6.    Prevoz drugih ni dovoljen, osebe pod 12 let pa naj jih ne vozijo.  

 

Najem električnega skiroja - zavarovanje WIZ MikroGo krije tudi to


Zaščita in previdnost sta nujna, poskrbi pa še za ustrezno zavarovanje. WIZ MikroGO je bil razvit za vse, ki uporabljate več sodobnih, mikro prevoznih sredstev, tudi za tiste, ki si jih izposojate. Na kolo ali mikro prevozno sredstvo vedno s čelado na glavi.

Mobilnost je varnost prehitela po desni.

Namreč, če pri padcu ne uporabljaš predpisane čelade, mi izplačamo le 75 % zavarovalnine, pa še kazen plačaš (mlajši od 18 let). Uredi zavarovanje WIZ MikroGO, ki ti krije primere za nezgode in tvojo odgovornost.

✔️ Velja pri uporabi prevoznih sredstev: kolo ali kolo s prikolico ali električno kolo, skiro in električni skiro, rolka in električna rolka, segway in hoverboard na električni pogon. Sem sodijo tudi invalidski voziček in invalidski voziček na električni pogon.
✔️ Lahko se sklene posamično ali za družino.
✔️ Velja tudi za izposojena kolesa. Pa ne le to: tudi za vsa zgoraj našteta mikro e-vozila.

 

Trije razlogi, zakaj urediti zavarovanje WIZ MikroGO:
 

  • 1. NEZGODNO IN ODGOVORNO ZAVAROVANA

Ob nezgodi krijemo zlome, izpahe, potrebo po prehodni oskrbi, morebitno invalidnost in smrt. WIZ MikroGo vključuje tudi nujno zavarovalno zaščito pred odškodninskimi zahtevki s strani tretjih oseb, za povzročeno materialno škodo ali telesno poškodbo.

  • 2.    ASISTENCA, KO JO POTREBUJEŠ - TUDI V TUJINI

Asistenca ti zagotavlja pomoč pri padcu, ob okvari, poškodbi ali tatvini kolesa/mikro prevoznega sredstva. Če se z njim voziš tudi v tujini, ti paket XL v primeru nezgode, zagotavlja Dodatno zaščito v tujini, saj krije nujno zdravljenje z asistenco ter dodatne stroške, v primeru padca z mikro prevoznim sredstvom.

  • 3.    UGODNA, SPLETNA SKLENITEV 

Izbiraš med 3 super paketi, zase ali za vso družino. Zavarovanje urediš v celoti preko spleta, plačaš lahko s kreditno kartico. Ne skrbi, ob poteku zavarovanja te obvestimo 30 dni prej. Preveri še vse ponujene ugodnosti in ob sklenitvi izberi najljubšo. 


Zavarovanje WIZ MikroGO za e-skiro, ... 

 

 

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.