Kako prihraniti

Razkrivamo kako prihraniti pri zavarovanju avta

Zavarovanje avta je »nujno zlo« vsakega lastnika jeklenega konjička. Slovenska zakonodaja zahteva, da ima vsako vozilo urejeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO), ki mu laično rečemo obvezno zavarovanje (saj se mu ne moremo izogniti in ga mora vsakdo urediti preden poteče in sledi nova registracija vozila). Poleg AO lahko lastnik avtomobila sklene tudi zavarovanje za voznika (AO+), kasko zavarovanje, nezgodno zavarovanje potnikov, asistenco in zavarovanje za mladega voznika (mlajšega od 23 let).

Da te pri podaljševanju ali sklepanju novega zavarovanja za avto ne bi preveč »udarilo po žepu«, smo WIZovci zate pripravili in razkrili več načinov, kako pri tem prihraniti. Vsak evro se pozna, zato nikar ne spreglej, kako do prihranka pri spletnem izračunu WIZ Avto:

1. Kako lahko prihraniš do 35 %?

Varni in izkušeni vozniki, ki imate maksimalni bonus na svoji obstoječi polici, pri WIZ Avto plačate še do 35 % manj na premijo obveznega zavarovanja. Predstavljate si, da namesto 200 € za AO, plačate le 130 €! (zneski so le informativne narave, njihova višina je odvisna od vozila, ki ga vozite).

2. Odgovori na nekaj vprašanj in si znižaj ceno!

Če še nisi v maksimalnem bonitetnem razredu, lahko pridobiš dodaten popust z odgovori na nekaj vprašanj, ki se nahajajo desno spodaj na 2. koraku spletnega izračuna avto zavarovanja (glej sliko desno). Z odgovori na vprašanja o uporabi vozila in svojih navadah si ceno za AO zavarovanje lahko dodatno znižaš!*

3. Veš, da lahko prihraniš tudi do 50 %, če prevoziš manj kot 20 km/dan?

Prevoziš malo kilometrov na leto? Za vse tiste, ki letno naredite manj kot 6.000 km, je na voljo posebno avto zavarovanje WIZ Perla - manj kilometrov prevoziš, večji prihranek imaš. Tvoje avto zavarovanje je lahko do 50 % ugodnejše!

4. Ti WIZ Avto cena še vedno ni všeč?

Pri WIZu stremimo k temu, da bi izpolnili tvoja pričakovanja. Če ti prvi trije načini ne ponujajo prave cene za zavarovanje tvojega avta, ponujamo še četrto možnost!

  • Slikaj svojo obstoječo polico,
  • Pošlji nam jo na: wiz@wiz.si,
  • Tvojo obstoječo polico bomo skrbno preučili in morda nam uspe najti pravo ponudbo zate.

Poklicali te bomo v najkrajšem možnem času, zato nam ne pozabi sporočiti tudi svoje telefonske številke!

Lahko si prebereš tudi več informacij o postopku registracije vozila preko e-Uprave

* Točki 1 in 2 se izključujeta!