Kako prihraniti pri zavarovanju za avto

Razkrivamo, kako prihraniti pri zavarovanju avta

Zavarovanje avta je »nujno zlo« vsakega lastnika jeklenega konjička. Slovenska zakonodaja zahteva, da ima vsako vozilo urejeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO), ki mu laično rečemo obvezno zavarovanje (saj se mu ne moremo izogniti in ga mora vsakdo urediti preden poteče in sledi nova registracija vozila). Poleg AO lahko lastnik avtomobila sklene tudi zavarovanje za voznika (AO+), kasko zavarovanje, nezgodno zavarovanje potnikov, asistenco in zavarovanje za mladega voznika (mlajšega od 23 let).

Da te pri podaljševanju ali sklepanju novega zavarovanja za avto ne bi preveč »udarilo po žepu«, smo WIZovci zate pripravili in razkrili več načinov, kako pri tem prihraniti. Vsak evro se pozna, zato nikar ne spreglej, kako do prihranka pri spletnem izračunu WIZ Avto:
 

1. Kako lahko prihraniš do 40 %?

Varni in izkušeni vozniki, ki imate maksimalni bonus na svoji obstoječi polici, pri WIZ Avto plačate še do 40 % manj na premijo obveznega zavarovanja. Predstavljate si, da namesto 200 € za AO, plačate le 120 €! (zneski so le informativne narave, njihova višina je odvisna od vozila, ki ga vozite).

Preveri svojo ceno >
 

2. Odgovori na nekaj vprašanj in si znižaj ceno!

Če še nisi v maksimalnem bonitetnem razredu, lahko pridobiš dodaten popust z odgovori na nekaj vprašanj, ki se nahajajo desno spodaj na 2. koraku spletnega izračuna avto zavarovanja (glej sliko desno). Z odgovori na vprašanja o uporabi vozila in svojih navadah si ceno za AO zavarovanje lahko dodatno znižaš!*  Znižaj si svojo ceno >

 

 

 

 

 

 

3. Veš, da lahko prihraniš 30 %, če prevoziš manj kot 20 km/dan?

Prevoziš malo kilometrov na leto? Za vse tiste, ki letno naredite manj kot 6.000 km, je na voljo posebno avto zavarovanje WIZ Perla - manj kilometrov prevoziš, večji prihranek imaš. Tvoje avto zavarovanje je zato 30 % ugodnejšePreveri >

 

4. Pridobi 70 € popusta na avto zavarovanje!

70 € za avto zavarovanje je ena izmed ugodnosti ob sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja WIZ Zdravje. Vse kar moraš storiti je to, da ob enostavni spletni sklenitvi WIZ Zdravje izbereš svojo ugodnost in skupaj s polico na svoj e-naslov prejmeš še bon za popust za avto zavarovanje v višini 70 € ter navodila za njegovo koriščenje. Vse to v samo nekaj minutah! Zanima me >

popust za wiz avto
 

5. WIZ Kasko in WIZ Delni kasko skupaj prinašata 20 % prihranek

Dodatno lahko prihraniš, če izbereš WIZ Kasko in WIZ Delni kasko skupaj – v tem primeru prihraniš 20 % na WIZ Delni kasko ceno. Pa ne le to: Z WIZ Delni kasko se hkrati izogneš tudi doplačilu na kasko zavarovanje v naslednjem letu v primeru uveljavljanja škode iz tega kritja. Od 14. do 28.2.2019 poteka akcija, v kateri lahko pridobiš 14 % popust na novo kritje WIZ Delni kasko. 

Preveri svojo ceno


P.S. Ti naša WIZ Avto cena še vedno ni všeč?

Pri WIZu stremimo k temu, da bi izpolnili tvoja pričakovanja. Če ti noben od zgornjih načinov za prihranek ne ponudi optimalne cene za zavarovanje tvojega avta, ti predelagamo še to opcijo:

  • Slikaj svojo obstoječo polico,
  • Pošlji nam jo na: wiz@wiz.si,
  • Tvojo obstoječo polico bomo skrbno preučili in morda nam uspe najti pravo ponudbo zate.

Poklicali te bomo v najkrajšem možnem času, zato nam ne pozabi sporočiti tudi svoje telefonske številke!

Lahko si prebereš tudi več informacij o postopku registracije vozila preko e-Uprave

* Točki 1 in 2 ter 3 in 4 se med seboj izključujejo!