null Zanimivo o barvah avtomobila – katere prevladujejo na svetovni lestvici?
clock image

5

Zanimivo o barvah avtomobila – katere prevladujejo na svetovni lestvici?

#trikiavto

13 december, 2022

Igor

Če sodiš med tiste, ki novi avtomobil kupijo na način, da starega dajo v ceno, potem pomisli na dolgi rok: rumenega je prodati najtežje.


Ni važno, kakšne barve avto voziš. Prav vse barve se ujamejo z WIZ Avto zavarovanjem! Najprej preberi ta zanimiv članek, potem pa preveri kako lahko prihraniš z našim "viola avto zavarovanjem". Zavarovalno avto polico dobiš v hipu na e-mail, na voljo vsa varna kritja, ki jih potrebuješ, plačilo pa lahko opraviš tudi na obroke. Zdaj pa nazaj k barvam ...
 

Bela je prevladujoča barva vozil skoraj po vsem svetu

Bela že vrsto let kraljuje na vrhu lestvice, v Evropi pa je bila, zanimivo, v letu 2021 prva izbira kupcev avtomobilov siva barva. Za belo sta se po svetovni popularnosti zvrstili črna in siva barva, sledi srebrna.

  • Mimogrede: srebrni avtomobili kraljuje na lestvici največkrat ukradenih avtomobilov.

Lestvica priljubljenih barv avtomobilskih lakov torej ni barvita, zagotovo bodo enake rezultate pokazale tudi ankete za leto 2022. Kakšne barve pa je tvoj avtomobil?


Bela barva najboljše skrije umazanijo

Beli avtomobili so manj zahtevni za vzdrževanje zunanjega videza, medtem ko se na sivem in črnem takoj pozna vse – od prask, prahu, blata, kapljic vode ... Temno modra naj bi bila manj zahtevna za čiščenje kot črna. Svetle barve avtomobilskega laka tudi odbijajo neposredne sončne žarke, zato se avtomobili manj segrejejo. 


Rumeni avtomobili se najtežje prodajo

Sledijo kremna barva, oranžna in zelena. Če sodiš med tiste, ki novi avtomobil kupijo na način, da starega dajo v ceno, potem pomisli na dolgi rok: rumenega je prodati najtežje. In nameni nekaj pozornosti pregledu barv na cesti: koliko rumenih opaziš? Rumena barva sodi še na eno lestvico: poleg vijolične je najmanj priljubljena barva avtomobila. 

  • Beli avtomobili imajo v primerjavi s črnimi 12% manj možnosti za prometno nesrečo

Narejena študija dokazuje, da so beli avtomobili na cesti bolj vidni in statistično dokazano vpleteni v manj prometnih nesreč – ne glede na čas dneva. Tukaj pa pozitivno presenti tudi rumena: je visoko na seznamu barv, ki so dobro vidne na cesti.

  • Po statistikah imajo največ nesreč črni avtomobili – previdno na cesti!

No, ni vse v barvi, pa tudi ne v modelu in znamki tvojega vozila. Da sploh lahko greš na cesto moraš imeti nujno urejeno obvezno zavarovanje za avto. Ugodno zavarovanje WIZ Avto lahko skleneš kar preko spleta v nekaj preprostih korakih. Preizkusi online sklenitev in izračun, stranke so z nami zelo zadovoljne, že 10 leto nas ocenjujejo z visoko oceno :) 

Vir: Žurnal24, i See Cars, rd.com

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe?