null Zakaj se je družini Novak splačalo imeti zavarovanje za tujino WIZ Tujina Plus
avto na portugalski plaži
clock image

1

Zakaj se je družini Novak splačalo imeti zavarovanje za tujino WIZ Tujina Plus

#wiztujina

17 oktober, 2019

Tina

Ko ti na dopustu prekriža načrt neprijeten prizor: uničena ključavnica prtljažnika in izpraznjen prtljažnik.

Družina Novak si je privoščila družinsko potovanje po Portugalski in Španiji, kjer so si ogledali tudi mesto Malago. Avto so parkirali na stranski ulici in se odpravili na potep s fotoaparatom in nahrbtnikom, ostalo prtljago pa pustili v prtljažniku.  

Ko so se vrnili k avtomobilu, jih je pričakal neprijeten prizor: uničena ključavnica prtljažnika in izpraznjen prtljažnik. K sreči vlomilci vsaj niso razbili stekla. A to je bila slaba tolažba, saj so jim ukradli precej reči, na katere so jih vezali tudi lepi spomini.

Vlom in krajo so takoj prijavili policiji, ki je o dogodku pripravila zapisnik. O dogodku so obvestili tudi asistenčni center zavarovalnice, pri kateri so imeli sklenjeno zavarovanje za tujino.

O dogodku so obvestili tudi asistenčni center zavarovalnice.

Po vrnitvi domov so pripravili seznam ukradenih predmetov iz prtljažnika in ga skupaj s policijskim zapisnikom in računi ukradenih predmetov poslali na zavarovalnico.

Sklenjeno so imeli družinsko zavarovanje za 15 dni z zavarovalno vsoto 50.000 EUR (za kar so plačali 50,35 € premije), zato jim je zavarovalnica iz naslova odškodnine za krajo prtljage povrnila 500 EUR.

Preveri ceno zavarovanja za tujino za svoje naslednje potovanje in prihrani 10 % za nakup prek spleta. 

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.