null Triki, ki ti olajšajo skrb za tvoj avto
WIZ Blog, Triki, ki ti olajšajo skrb za tvoj avto, punca za volanom v avtu
clock image

6

Triki, ki ti olajšajo skrb za tvoj avto

#trikidoma

22 marec, 2023

Igor

Pomlad je tu in čas je, da prah obrišemo tudi s svojega avtomobila, ki se bo zbudil iz zimskega spanja in nas zapeljal na čudovite izlete.

Najprej poskrbimo za temeljito spomladansko čiščenje notranjosti in zunanjosti, ki prepreči kopičenje umazanije. To zmanjša korozijo in obrabo avtomobila na dolgi rok.

Nekoč bo šel naš avtomobil zagotovo v prodajo in seveda si želimo, da je takrat dobro ocenjen. Pazimo nanj!

Začnimo lepo po vrsti, kateri triki pomagajo pri skrbi za avtomobil? 
 

1. Najpomembnejše je redno vzdrževanje, ki je ključno za ohranjanje tvojega avtomobila v dobrem stanju:

  • Redno menjavanje olja, zračnih filtrov, filtrov goriva, zavorne tekočine in drugih ključnih delov lahko prepreči morebitne težave, ki lahko povzročijo večjo škodo.
  • Predlagamo, da si redni termin za servis in morebitne preventivne preglede označiš kar v svojem koledarju, da na njih ne pozabiš. Povprašaj svojega mehanika, kaj ti priporoča za vzdrževanje, zaupaj mnenju strokovnjakov. 
  • Pravočasno popravljanje težav, kot so razpoke v vetrobranskem steklu ali zračnih pnevmatikah, lahko prepreči nadaljnje poškodbe in poveča varnost na cesti.
  • Pravočasna menjava pnevmatik lahko izboljša vodljivost avtomobila, zmanjša obrabo pnevmatik in izboljša varnost na cesti.
  • Redno preverjanje ravni tekočin, kot so olje, hladilna tekočina, zavorna tekočina, lahko prepreči poškodbe motorja in drugega dela avtomobila ter izboljša učinkovitost.

2. Parkiranje avta na primernem mestu lahko zmanjša možnost poškodb avtomobila, kot so praske ali udrtine. Poskusi parkirati na varnem in dobro osvetljenem območju, kjer je manj verjetno, da bo avto poškodovan.

Nasvet WIZa: Če je pri vas doma voznik začetnik ali voznik kandidat in vas pogosto skrbi, da se avtomobil ne vrne poškodovan, spoznajte kritje za mlade voznike. Prva avto polica za mlade, s katero prihrani cela družina, mladi voznik pa pridobiva svoj bonus! 

3. Uporaba avtomobilskih prevlek in zaščite pred soncem: zaščitijo notranjost avtomobila pred umazanijo, obrabo in pregrevanjem, kar lahko zmanjša potrebo po čiščenju in zamenjavi notranjih delov avtomobila. 

4. Varna vožnja: zmanjša tveganje za nesreče in poškodbe avtomobila ter drugih vozil na cesti. Ta se še posebej poudarja pri voznikih začetnikih, a nasvet velja za vse voznike. Bodimo strpni, vozimo po omejitvah in predvsem brez telefona. 

5. Pomoč asistence, ko jo potrebuješ, je ključna. Zato ti ob urejenem avtomobilskem obveznem zavarovanju priporočamo še dve WIZ kritji: 

  • WIZ Asistent: omogoči varno pot do serviserja in mehanika, ko se ti pripeti neljuba situacija na cesti. Pravočasno popravilo je ključno!
  • WIZ Delni kasko (ima fiksno soudeležbo in znaša 50 € pri vsaki škodi). Omogoča ti redno, brezhibno popravilo ob nesrečah na cesti in/ali parkirišču.

Omenjena kritja še posebej priporočamo tistim, katerim avto veliko stoji in ga ne vozimo veliko. Zavarovanje WIZ ima na voljo WIZ Avto Perla za vse, ki prevozite manj kot 6.000 km na leto in s tem prihranek - 30% na AO. 

Zavarovanje WIZ Avto nagrajuje odgovorne voznike s 5% popustom pri avtomobilskem zavarovanju. Preveri več! 

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe?