Objave 2018

Nazaj

Top 5 destinacij za krompirjeve počitnice

 1. avtor: Martina | 17 okt 2018

  Krompirjeve počitnice bodo konec tedna potrkale na vrata, zato so misli vedno bolj v iskanju idej o pobegu na kakšno od zanimivih destinacij. V sodelovanju z Izlet na dlani je za vas pripravil seznam 5 destinacij na katere se lahko odpravite že konec tega tedna:
  • na Mavricij (z letalom),
  • na Sejšele(z letalom),
  • na jug Italije (z letalom),
  • do Budimpešte (s svojim jeklenim konjičkom) ali
  • v Rovinja (s svojim jeklenim konjičkom).

  Preden se odpravite na pot, ne pozabite na zavarovanje za tujino za primer morebitnih zdravstvenih težav.

  WIZOV BONBONČEK: Prvih 5, ki boste v času od 23.10.2018 do 30.10.2018 pohiteli s sklenitvijo celoletnega WIZ zavarovanja za tujino, bo Izlet na dlani svetoval pri iskanju ugodnih letalskih kart* in prenočišč in podelil z vami še kakšen namig o želeni destinaciji. Sodeluješ tako, da na mail, ki ga prejmeš po plačilu police, odgovoriš s ključno besedo IZLET NA DLANI.  


  1. MAVRICIJ

  Mavricius (ali slovensko Mavricij) je otok ob obali Afrike v Indijskem oceanu, kjer je uradni jezik angleščina. Slovenci za vstop v državo ne potrebujejo vizuma. Tam lahko najdete najrazličnejše tipe namestitev, od bolj preprostih privatnih, pa do visoko luksuznih resortov. Najboljši čas za obisk otoka je med majem in decembrom, ker je takrat najlepše vreme - krompirjeve počitnice so tako zelo primeren čas.

  • Kako do Mavricija: Za čas okrog prvega novembra (31.10.- 8.11.) so na voljo povratne letalske povezave iz Münchna za 429 eur/osebo.
  • Primer letalske karte tukaj
   (*cene se lahko dnevno spreminjajo!)
  • Kje prespati: Primer nastanitve na Mavriciju >
  • Kaj tam početi: snorklanje, raziskovanje številnih plaž in manjših otočkov, obisk želv, vaških tržnic (npr.Flacq), botaničnega vrta, Casela Wildlife Park/Yemen Reserve, Black Rive Gorges National Park….

  2. SEJŠELI

  Sejšeli so otočje v Indijskem oceanu v bližini Madagaskarja, kjer sta uradna jezika angleščina in francoščina. Slovenci za vstop v državo ne potrebujejo vizuma. Največji otoki so Mahe, Praslin in La Digue.  Na Sejšelih se temperature skozi vse leto gibljejo med 24°C in 30 °C, tako je primeren čas za obisk vse leto. Za potapljanje so najbolj primerni meseci spomladi (april in maj) ter jeseni (oktober in november), torej tudi v času krompirjevih počitnic.
  Podobno kot Mavricij, tudi Sejšeli ponujajo veliko zanimivosti - poleg dolgih peščenih plaž lahko raziskujete tudi številne otočke, parke itd. Na voljo so najrazličnejši tipi namestitev, od bolj preprostih privatnih, pa do visoko luksuznih resortov.

  • Kako do Sejšelov: Za čas krompirjevih počitnic (28.10-05.11) so na voljo povratne letalske povezave iz Benetk za 446 eur/osebo.
  • Primer letalske karte > 
   ​(*cene se lahko dnevno spreminjajo!)
  • Kje prespati: Primer nastanitve na Sejšelih (Mahe) tukaj >, na voljo so tudi številne nastanitve na ostalih otokih (La Digue/Praslin), vendar se boste do tja morali podati z ladjo.
  • Kaj tam početi: snorklanje, raziskovanje številnih plaž in manjših otočkov, obisk slapov, Vallée De Mai, botanični vrt…

  3. ALBEROBELLO (JUŽNA ITALIJA)

  Na jugu Italije v predelu Apulja najdete manjše mesto Alberobello, ki je poznano predvsem po svojih tipičnih kamnitih stožčastih stavbah bele barve imenovanih Trulli. Od leta 1996 je pod Unescovo zaščito. Od letališča v Bariju je Alberobello oddaljeno dobro uro vožnje. Mesto je primerno za obisk kadarkoli v letu, zagotovo pa je eden od bolj primernih časov tudi jesen, oziroma krompirjeve počitnice. Za nastanitev si lahko izberete tudi v samih stožčastih hiškah, pestro ponudbo lahko najdete v ponudbi Airbnb.

  • Kako do mesta Alberobello: Za čas krompirjevih počitnic (29.10. - 2.11.) so na voljo povratne letalske povezave iz Benetk v Bari za 80 eur/osebo.
  • Primer letalske karte tukaj > 
   (*cene se lahko dnevno spreminjajo!),
  • Od letališča do mesta Alberobello je najbolje, da se podate z najetim avtomobilom, primeri najema tukaj
  • Kje prespati: Primer nastanitve v mestu Alberobello,
  • Kaj tam početi: sprehodi med znamenitimi kamnitimi hiškami Trulli v širšem območju Alberabella, ogled cerkva,  Acqua Splash, pokušina tipičnih apulijskih jedi…

   

  4. BUDIMPEŠTA

  Budimpešta je prestolnica Madžarske, ki ponuja predvsem osupljivo arhitekturo, hkrati pa tudi edinstveno kulinariko. Ugoden čas za obisk Budimpešte je zagotovo tudi jesen. Tukaj lahko najamete najrazličnejše tipe namestitev, od bolj preprostih hostlov in privatnih namestitev, pa tudi bolj razkošne hotele za bolj zahtevne goste.

  Kako do Budimpešte: do Budimpešte se lahko zapeljete s svojim avtomobilom.

  Kje prespati: Primer nastanitve v Budimpešti (29.10.- 2.11.),

  Kaj tam početi: se sprehodite ob reki in si ogledate mogočne stavbe, mostove, grajski hrib, terme, muzeje, z najmlajšimi obiščete živalski vrt in akvarij Tropicarium, privoščite si madžarski gulaž in in sladki kurtoš (slaščico v obliki dimnika)…

  5. ROVINJ

  Rovinj je tudi med Slovenci precej priljubljeno hrvaško obmorsko letovišče v Istri. A Rovinj ni zgolj 5. rkopalna destinacija, saj vam prikupno mesto ponuja odlično kulinariko, zanimivo staro mestno središče z ozkimi uličicami in majhnimi trgovinicami, dolge sprehajalne poti ob morju in hkrati tudi odlične kolesarske poti. Za izbirčne športne navdušence so na voljo tudi plezalne stene na idilični lokaciji tik ob morju in še bi lahko naštevali. Najdete lahko številne privatne namestitve, nekaj pa je na voljo tudi bolj razkošnih hotelskih namestitev.

  • Kako do Rovinja: do Rovinja se lahko zapeljete s svojim avtomobilom.
  • Kje prespati: Primer nastanitve v Rovinju tukaj (29.10.-02.11.),
  • Kaj tam početi: sprehod po starem delu mesta ali skozi park Zlatni rt,  pokušina jedi v gostilnici Kantinon...

   

  Poleg teh 5 predlogov je zagotovo še mnogo drugih destinacij, ki komaj čakajo na tvoj obisk. A ne pozabi – da greš varno do roba sveta, poskrbi WIZ Tujina. Ne spreglej ugodne cene za družine (od 2 do 8 članov za isto ceno!) in celoletnega zavarovanja. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu novost WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (območje Svet). Preko spleta prihraniš 10 % :). 

  *Članek je nastal 22.10.2018, zato se lahko cene letalskih kart v času branja večkrat spreminjajo. Srečnežem, ki bodo prejeli WIZov bonbonček, pa bo vsekakor svetovana najbolj ugodna kombinacija letalske karte :).