null Top 5 destinacij za krompirjeve počitnice
Plaža na otoku Mavricij
clock image

4

Top 5 destinacij za krompirjeve počitnice

#wiztujina

22 oktober, 2018

Martina

Krompirjeve počitnice vsako leto konec oktobra potrkajo na vrata, zato so ob omembi počitnic misli vedno bolj v iskanju idej o pobegu na kakšno od zanimivih destinacij.

V sodelovanju z Izlet na dlani je za vas pripravil seznam 5 destinacij na katere se lahko odpravite že konec tega tedna:

 • na Mavricij (z letalom),
 • na Sejšele(z letalom),
 • na jug Italije (z letalom),
 • do Budimpešte (s svojim jeklenim konjičkom) ali
 • v Rovinja (s svojim jeklenim konjičkom).

A vedno, preden se odpravite na pot, ne pozabite na zdravstveno zavarovanje za tujino za primer morebitnih zdravstvenih težav.

 

Odkrij top 5 destinacij za potovanje


1. MAVRICIUS 

Mavricius (ali slovensko Mavricij - na naslovni fotografiji zgoraj) je otok ob obali Afrike v Indijskem oceanu, kjer je uradni jezik angleščina. Slovenci za vstop v državo ne potrebujejo vizuma. Tam lahko najdete najrazličnejše tipe namestitev, od bolj preprostih privatnih, pa do visoko luksuznih resortov. Najboljši čas za obisk otoka je med majem in decembrom, ker je takrat najlepše vreme - krompirjeve počitnice so tako zelo primeren čas.

 • Kako do Mavricija: Za čas okrog prvega novembra (31.10.- 8.11.) so na voljo povratne letalske povezave iz Münchna za 429 eur/osebo.
 •  Kaj tam početi: snorklanje, raziskovanje številnih plaž in manjših otočkov, obisk želv, vaških tržnic (npr. Flacq), botaničnega vrta, Casela Wildlife Park/Yemen Reserve, Black Rive Gorges National Park…

 

2. SEJŠELI

Sejšeli so otočje v Indijskem oceanu v bližini Madagaskarja, kjer sta uradna jezika angleščina in francoščina. Slovenci za vstop v državo ne potrebujejo vizuma. Največji otoki so Mahe, Praslin in La Digue.  Na Sejšelih se temperature skozi vse leto gibljejo med 24°C in 30 °C, tako je primeren čas za obisk vse leto. Za potapljanje so najbolj primerni meseci spomladi (april in maj) ter jeseni (oktober in november), torej tudi v času krompirjevih počitnic.
Podobno kot Mavricij, tudi Sejšeli ponujajo veliko zanimivosti - poleg dolgih peščenih plaž lahko raziskujete tudi številne otočke, parke itd. Na voljo so najrazličnejši tipi namestitev, od bolj preprostih privatnih, pa do visoko luksuznih resortov.

 • Kako do Sejšelov: Za čas krompirjevih počitnic (28.10-05.11) so na voljo povratne letalske povezave iz Benetk za 446 eur/osebo.
 • Kje prespati: Na voljo so tudi številne nastanitve na ostalih otokih (La Digue/Praslin), vendar se boste do tja morali podati z ladjo.
 • Kaj tam početi: snorklanje, raziskovanje številnih plaž in manjših otočkov, obisk slapov, Vallée De Mai, botanični vrt…


3. ALBEROBELLO (JUŽNA ITALIJA)

Na jugu Italije v predelu Apulja najdete manjše mesto Alberobello, ki je poznano predvsem po svojih tipičnih kamnitih stožčastih stavbah bele barve imenovanih Trulli. Od leta 1996 je pod Unescovo zaščito. Od letališča v Bariju je Alberobello oddaljeno dobro uro vožnje. Mesto je primerno za obisk kadarkoli v letu, zagotovo pa je eden od bolj primernih časov tudi jesen, oziroma krompirjeve počitnice. Za nastanitev si lahko izberete tudi v samih stožčastih hiškah, pestro ponudbo lahko najdete v ponudbi Airbnb.

 • Kako do mesta Alberobello: Za čas krompirjevih počitnic (29.10. - 2.11.) so na voljo povratne letalske povezave iz Benetk v Bari za 80 eur/osebo.
 • Od letališča do mesta Alberobello je najbolje, da se podate z najetim avtomobilom,
 • Kaj tam početi: sprehodi med znamenitimi kamnitimi hiškami Trulli v širšem območju Alberabella, ogled cerkva,  Acqua Splash, pokušina tipičnih apulijskih jedi…

 
 

4. BUDIMPEŠTA

Budimpešta je prestolnica Madžarske, ki ponuja predvsem osupljivo arhitekturo, hkrati pa tudi edinstveno kulinariko. Ugoden čas za obisk Budimpešte je zagotovo tudi jesen. Tukaj lahko najamete najrazličnejše tipe namestitev, od bolj preprostih hostlov in privatnih namestitev, pa tudi bolj razkošne hotele za bolj zahtevne goste.

 • Kako do Budimpešte: do Budimpešte se lahko zapeljete s svojim avtomobilom.
 • Kaj tam početi: se sprehodite ob reki in si ogledate mogočne stavbe, mostove, grajski hrib, terme, muzeje, z najmlajšimi obiščete živalski vrt in akvarij Tropicarium, privoščite si madžarski gulaž in in sladki kurtoš (slaščico v obliki dimnika)…

 

5. ROVINJ

Rovinj je tudi med Slovenci precej priljubljeno hrvaško obmorsko letovišče v Istri. A Rovinj ni zgolj 5. kopalna destinacija, saj vam prikupno mesto ponuja odlično kulinariko, zanimivo staro mestno središče z ozkimi uličicami in majhnimi trgovinicami, dolge sprehajalne poti ob morju in hkrati tudi odlične kolesarske poti. Za izbirčne športne navdušence so na voljo tudi plezalne stene na idilični lokaciji tik ob morju in še bi lahko naštevali. Najdete lahko številne privatne namestitve, nekaj pa je na voljo tudi bolj razkošnih hotelskih namestitev.
 

 • Kako do Rovinja: do Rovinja se lahko zapeljete s svojim avtomobilom.
 • Kaj tam početi: sprehod po starem delu mesta ali skozi park Zlatni rt,  pokušina jedi v gostilnici Kantinon...


 
In še mnoge druge destinacije...

Poleg teh 5 predlogov je zagotovo še mnogo drugih destinacij, ki komaj čakajo na tvoj obisk. A ne pozabi – da greš varno do roba sveta, poskrbi WIZ Tujina. Ne spreglej ugodne cene za družine (od 2 do 8 članov za isto ceno!) in celoletnega zavarovanja. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu novost WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (območje Svet). Preko spleta prihraniš 10 % :)

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.