null Top 3 tuje smučarske destinacije za počitnice
visokogorsko smucisce
clock image

7

Top 3 tuje smučarske destinacije za počitnice

#wiz tujina

31 december, 2019

Ana

Oddaljenost večjih in bolj urejenih smučarskih centrov je v kombinaciji z visokimi cenami smučarskih kart in nastanitve razlog, zakaj Slovenci raje smučamo na nam bližjih strminah. Zato smo v lovu na nepozabne smučarske počitnice zate izbrskali tri predloge, ki tvoje denarnice ne bodo izpraznili za naslednjih nekaj mesecev.

Vseeno pa te ne bodo prikrajšali za nobeno radost, ki je v večjih ski resortih del železnega repertoarja. Pa poglejmo naš predlog za Italijo, Avstrijo in malenkost bolj oddaljeno Švico. Že na začetku pa dobronameren nasvet: za smučarski oddih ti priporočamo dve vrsti zavarovanja.

Prvo je zdravstveno zavarovanje za tujino, ki ti krije morebitne stroške obiska zdravnika zaradi bolezni in nezgode. WIZ Tujina ti krije tudi stroške prevoza, tudi helikopterja! Drugo je nezgodno zavarovanje WIZ Smučar, ki ti pokrije tudi odgovornost. Kaj pa pomeni ta odgovornost? To pomeni, da v primeru naleta na smučišču krijemo morebitno tožbo, ki jo proti tebi lahko uveljavlja drugi smučar. Pozor, take tožbe so vedno bolj pogoste, tudi naletov je zaradi razvoja smučarske opreme in večje hitrosti več kot v preteklosti.

Odslej pa lahko imaš vsa kritja na eni polici - spoznaj prenovljeno zavarovanje WIZ Tujina, kjer lahko poleg kritja vseh nujnih zdravstvenih storitev, prevozov in asistence, priključiš še Nezgodno zavarovanje, zavarovanje Odgovornosti (od 1.1. 2022 je to nujno na italijanskih smučiščih), Kritje izgube/kraje bančnih kartic, kritje Odpoved in Prekinitve potovanja. 

Spoznaj novo - celovito zavarovanje WIZ Tujina >  

 

Nepozabna Cortina d'Ampezzo v Italiji
Cortina že dolgo velja za raj med smučarji in v navezi »Dolomiti Superski area« tvorijo največji smučarski center na svetu. Res imamo srečo, da je od slovensko-italijanske meje oddaljena le 200 km. Četudi ni zares daleč, pa je s 120 km strmin zagotovo primerna za večnevno iskanje tvoje idealne proge. Cene nastanitev so primerne za vsak žep, največ pa je odvisno od tega, koliko luksuza si želiš med »zimovanjem«.

Zmernost pri izbiri nastanitve in mnogih opcijah žuranja ti bo prinesla nešteto užitkov na snegu v enem najbolj priznanih »ski resortov« na svetu - brez pregloboke luknje v denarnici.

Odličen za družine je avstrijski Katschberg 
Avstrijski »Katsch« je najbolj priljubljeno smučišče med družinami. Če iščeš destinacijo za zimske počitnice z družino, kjer bo kvalitetno poskrbljeno tudi za otroke, je Katschberg top izbira! Poznaš situacijo, kjer se zimske družinske počitnice sprevržejo v otroški vrtec na snegu, za smučanje pa ostane ura dopoldne in v najboljšem primeru še »zadnja fura«, tik preden ugasnejo žičnice ... V Katschbergu se to verjetno ni zgodilo še nobeni družini. Animacije za otroke, varstvo, šole smučanja, testi opreme, otroški »snow park« in »snow park« za profesionalce, 10 črnih prog (samo za RES pogumne), enostaven dostop, zares ugodne cene nastanitev... To je le drobček dejstev, zaradi katerih bo obisk Katschberga postal tema tvojih pogovorov še tedne po prihodu domov.

Mondeni St. Moritz v Švici 
Zate pa smo pokukali tudi v eno najbolj znanih alpskih vasic na svetu, St. Moritz! Za samo smučišče in dobrih 160 km perfektno urejenih prog presežniki niso dovolj. Proge se spuščajo iz več kot 3000 metrov nad morjem,  znane pa so po tem, da dosegajo FIS standarde tudi kadar na smučišču ni tekem svetovnega pokala. Enako razkošne kot proge so tudi restavracije in nastanitve, impresiven pa je tudi seznam znanih gostov, ki vsako leto obiščejo čarobno smučišče. Zaradi vseh naštetih dejstev je dopust tam več kot le »zimovanje« ali pa »smučarija v Švici«. Gre za ekstravagantno izkušnjo ... Podobno, kot pri obisku Dubaja, le v malce drugačnih vremenskih razmerah. :)

Čeprav so cene nastanitev v večjih ski centrih (in njihovi neposredni bližini) vsako leto višje, pa se vedno znova odpirajo tudi nove nastanitve, ki največkrat zaradi promocijskih razlogov ponujajo prijetne nastanitve po izjemno konkurenčnih cenah. Z malce iznajdljivosti in sreče z datumi, so tudi počitnice v najbolj zasedenih centrih še vedno mogoče! Verjetno pa nobena od zgornjih destinacij ne more nadomestiti tistega najpomembnejšega elementa počitnic, to je dobra družba. Saj veš kako pravijo: »Ni važno kam, važno je s kom«. A pozor, nikar na sneg brez zavarovanja!

V prvem odstavku omenjena zavarovanja WIZ Tujina in WIZ Smučar sta idealna sopotnika za tvoj smučarski dopust. Bonus: enostavno jih skleneš preko spleta.
 

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.