null Tehnološke naprave in šport – neločljiv moderen par
Moški z zapestnico za spremljanje aktivnosti
clock image

3

Tehnološke naprave in šport – neločljiv moderen par

#wizzdravje

09 februar, 2017

Ana

Ko se ukvarjaš s športom, sta pri tem najbolj pomembni močna volja in tvoja predanost določenemu cilju. Vsaj tako je bilo v preteklosti ...

Danes se je trend malce spremenil. Pomembno je tudi, da med športom poslušaš glasbo in rušiš svoje rekorde, na katere te opozarja športna ura, zapestnica za spremljanje aktivnosti ali kar tvoj telefon. Multiopravilnost nas spremlja na vsakem koraku, tudi pri športu.


Ali tehnološki pripomočki pripomorejo k boljšim športnim rezultatom?

Postati fit je torej zaradi številnih tehnoloških pripomočkov zdaj lažje kot kadarkoli prej.

Raziskava, ki so jo izvedli lansko leto v Cambridgu, je pokazala, da so športniki, ki so pri izvajanju aktivnosti uporabljali tehnološke pripomočke, dosegali boljše rezultate kot tisti, ki so bili aktivni brez pripomočkov. Zato je priporočljivo, da si napravico, s katero bo tvoje gibanje lažje, omisliš tudi ti. Številni pripomočki namreč sledijo tvojemu ritmu in ti nudijo tudi natančen pregled telesne aktivnosti. Postati fit je torej zaradi številnih tehnoloških pripomočkov zdaj lažje kot kadarkoli prej. Športne ure, zapestnice za spremljanje aktivnosti, glasba, ki te spremlja, in razni merilci utripa so ti lahko v pomoč pri izgubljanju odvečnih kilogramov in vzdrževanju telesne pripravljenosti. Tvoje delo zaradi njih sicer ne bo nič lažje, bo pa bolj zabavno in stimulativno.

 

Kaj lahko za boljši cilj narediš sam? Izberi napravo, ki ustreza tvojemu stilu.

Na trgu obstaja široka ponudba športnih dodatkov in tvoj cilj je izbrati takšnega, ki ti bo kar najbolj ustrezal. Senzorji aktivnosti ponavadi od tebe zahtevajo, da jih za najboljše rezultate nosiš 24/7, zato je treba poskrbeti, da se pametna ura ali pametna zapestnica ujema s tvojim stilom, da je lahka in nemoteča ter jo boš z veseljem nosil. Poleg ure in zapestnice pa si lahko na telefon za začetek naložiš katero izmed številnih aplikacij, ki bo sledila tvojemu napredku.

Svojemu srcu posveti veliko pozornosti

Spremljanje srčnega utripa med vadbo je pomembno, saj je treba vedeti, kako intenziven trening potrebuješ za želene rezultate. Na svojem senzorju aktivnosti preveri, ali lahko ročno vneseš cone srčnega utripa. Če imaš več personaliziranih informacij, bodo podatki bolj točni in zato tudi rezultati boljši.

Sinhroniziraj podatke dnevno

Nekateri pametni pripomočki prenesejo podatke na tvoj mobilni telefon kar samodejno preko wi-fija ali bluetootha. V nasprotnem primeru pa priporočamo vsakodnevni prenos podatkov, saj te lahko občutek, ko zabeležiš dodatno opravljeno uro vadbe, hitro "zasvoji" in te s tem dodatno spodbudi k trdemu delu.

Glasba za pozitivno energijo in motivacijo

Poleg dodatne motivacije ti bo zaradi glasbe čas med vadbo hitreje mineval. Med poslušanjem najljubših pesmi boš bolj aktiven in imel več energije, pa tudi kasneje se boš utrudil. Edini problem pri vsem tem lahko predstavlja izbira pravih slušalk. Izbrati moraš zanesljive slušalke, ki te med vadbo ne bodo motile in izpadale iz ušes, temu namenjene so športne slušalke, ki nudijo čvrst oprijem med treningom in udobno dolgotrajno uporabo. Kaj torej še čakaš? Čas je za nove #resnicnofajn izzive!
 

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.