null Razkrivamo lokacijo ceste v obliki srca
Špičnik - cesta v obliki srca
clock image

4

Razkrivamo lokacijo ceste v obliki srca

#wizavto

15 maj, 2019

Nina

Pripravili smo 10 namigov za izlete po Sloveniji in za skok čez mejo, med njimi tudi lokacijo ceste v obliki srca. Čakajo te panoramski razgledi in super doživetja.

Dnevi, ki so pred nami, kar kličejo po norih pobegih v naravo in urbane prestolnice. Te že mika, da se tudi ti s svojim jeklenim konjičkom čim prej odpraviš kam na izlet? Samo zate smo pripravili 10 namigov za izlete po Sloveniji in za skok čez mejo. Čakajo te panoramski razgledi in super doživetja.

 

SLOVENSKI (NE)ODKRITI ZAKLADI

Grič pri Klevevžu - bazenček s termalno vodo

Ali veš, da imamo pri nas na Dolenjskem čisto pravi naravni vrelec, kjer se lahko kopaš skozi celo leto? Bazenček s termalno vodo, ki se tu zbira iz izvira Klevevška Toplica, ima stalno temperaturo okrog 22 °C in je primeren za kopanje tudi pozimi (na lastno odgovornost, seveda). Vožnja iz Ljubljane je dolga 73 kilometrov v eno smer. 

Svečinske gorice in cesta v obliki srca

Špičnik 1, iz Ljubljane oddaljen cca. 145 km, je naslov razgledne točke, s katere se ti razkrije najlepši pogled na cesto v obliki srca, ki jo med vinogradi skrivajo Svečinske gorice. Pripravi svoj avto, ta razgledna točka je vredna obiska! Ja, prav zares, kajti v Sloveniji imamo svojo »ljubezensko cesto« oziroma idealno ozadje za vajin zaljubljeni selfie. Izberita pot, ki do te nadvse romantične destinacije pelje čez Maribor, saj vaju tam čaka obvezen postanek v sladki kavarni Teta Frida. Zakaj? Ker je pocukrano življenje še slajše, če mu dodaš nekaj čokoladnega. Uživala bosta lahko v klasičnih torticah, ki jih tu pripravljajo na moderen način, finih sladoledih in najboljših pralinejih. Vse je 100% naravno, brez umetnih okusov in umetnih dodatkov. Naj živi Ljubezen! 

Medana, drugi dom za ljubitelje vin

Slikovita vinogradniška vasica se skriva v osrčju briške pokrajine, do katere najhitrejša pot iz slovenske prestolnice (1 h 40 min) pelje skozi Italijo. Poleg prvovrstnih vin priznanih slovenskih vinarjev te tu čaka še veličasten pogled, ki sega vse od Alp pa do Jadranskega morja. 

Tolminska korita - must see za fotografe

Streljaj od Tolmina (lani dobil naziv »Alpsko mesto leta 2016«) sta potoka Tolminka in Zadlaščica v skalah ustvarila globoka, slikovita in divja korita, v katerih teče kristalno čista, turkizna voda. Tolminska korita so najnižja in najbolj južna vstopna točka v Triglavski narodni park, kjer soteske, tolmuni, brzice in mostovi nedvomno pustijo vtis. Poseben čar daje tu tudi nenehna igra svetlobe in teme, ki mestoma deluje precej filmsko. Za vse, ki ste navdušeni snemalci, je video oprema obvezna.
 

DIH JEMAJOČA JEZERA PRI SOSEDIH

Italija, Belopeška jezera

Idilična destinacija se sicer nahaja v Italiji, vendar zgolj par kilometrov stran od meje s Slovenijo. Belopeška jezera so resnično čaroben kraj, skrit v objemu zelenih gozdov. To je oaza, kjer si lahko napolniš baterije in odvržeš odvečne skrbi. Če se ukvarjaš z jogo ali meditacijo, imaš tu nešteto kotičkov za njuno izvajanje. Hkrati pa se ti tu ponudi možnost, da začneš ponovno verjeti v pravljice o gozdnih vilah in zelenih škratih.

Hrvaška, Plitvička jezera

Plitvička jezera so ena največjih turističnih atrakcij v Evropi, ki je uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine. Neprecenljiv naravni dragulj sestavlja 16 večjih in malih jezer, ki so med seboj povezana s sistemom slapov. V nekaterih jezerih se je mogoče celo osvežiti. Priporočamo ti, da jo proti jugu mahneš čez Zagreb, kjer se nujno ustavi, poglej kulski muzej Museum of Broken Relationships, spij kavo v Velvet Caféju in se naužij omamnih vonjev nišnih parfumov v Institut Parfumeur Flores.

Avstrija, Weissensee

To neponovljivo delo narave sredi Alp je najčistejše jezero na tem območju. Nudi številne možnosti za vodne aktivnosti. V jezeru lahko plavaš, na njem pa se lahko preizkusiš v smučanju na vodi, wakeboardu in divji vožnji z banano. Obisk je še posebej priporočljiv za adrenalinske odvisnike.
 

DALJŠI ROAD TRIP

Bruselj in čokoladne dobrote

Mesto vafljev, stripovskega Tintina in nadrealističnega Renéja Magritta kar kliče po obisku. Ker je Bruselj multikulturno mesto, imaš tu priliko okusiti najrazličnejše kuhinje sveta. Vietnamska, indijska in afriška so le delček v mozaiku pestre kulinarične ponudbe. Iz Ljubljane ti bo vožnja vzela 11 ur, seveda pod pogojem, da je vreme lepo in ceste normalno prevozne. 

Sardinija je raj za surferje

Sardinija je otok, v katerega se zlahka zaljubiš. Sredozemska kraljica je raj za plezalce, ljubitelje neokrnjene narave in kulturne zaprisežence. Klima na otoku je tipično mediteranska, obljublja obilico sonca in mistral v laseh. Zaradi ugodnega vetra je to priljubljena točka tudi za surferje. Če izbereš cesto Benetke – Padova – Bologna – Firence – Pisa te čaka nešteto čudovitih razgledov po italijanski pokrajini in priložnost, da obiščeš vsaj enega izmed omenjenih, zgodovinsko pomembnih mest. 

Sofija - mesto kontrastov

Bolgarska prestolnica je mesto vzhodnoevropske tradicije in prijaznih ljudi. Sive ulice pričajo o tem, da jih v desetletjih komunizma ni nihče vzdrževal, a srce Sofije, bulvar Vitoša, nosi v sebi utrip mesta, ki zre v prihodnost. Če te arhitektura mesta ne bo osvojila, te bodo zagotovo njegovi prebivalci. Ti so znani po svoji prijetni energiji in umirjenem načinu življenja, ki bi se ga v današnjem času bilo še kako dobro nalesti. Z avtom boš iz našega glavnega mesta in nazaj prevozil 1846 kilometrov, zato je vsekakor priporočljivo, da ti družbo v avtu dela vsaj še ena oseba z vozniškim izpitom.

Preden se odpraviš na potep, preveri, če imaš s seboj fotoaparat, če se potepaš v tujini, pa je nujna oprema tudi zdravstveno zavarovanje za tujino WIZ Tujina.
Pa še to: razkrivamo vam, kako prihraniti pri našem WIZ Avto zavarovanju. :)

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.