Objave 2017

Nazaj

Podaljšanje registracije iz naslonjača

 1. avtor: Tina | 10 mar 2017

  Podaljšanje registracije iz naslonjača

  Ni ga čez udobje in enostavnost. Seveda nekateri nadvse uživajo, ko lahko oziroma morajo urediti reči prav tam, na uradih. Že prej si za to predvidijo čas, naredijo načrt in so nato zelo zadovoljni, ko je stvar opravljena. S tem seveda ni nič narobe, vseeno pa se to veliko ljudem zdi popolna potrata časa, denarja in živcev. Če lahko prek spleta plačaš položnice, kupiš kruh in mleko ter rezerviraš dopust z letalskimi vozovnicami vred, čakanje v vrsti na zavarovalnici ali pred okencem za podaljšanje registracije nima nobenega smisla.

  Klik, klik, klik, to je vse

  Če si WIZovec, potem vse v zvezi z avtomobilskim zavarovanjem že urejaš prek spleta, z nekaj izpolnjenimi pogoji pa lahko obenem podaljšaš tudi veljavnost prometnega dovoljenja. Resno. To ti omogoča portal eUprava, na katerem lahko urediš vrsto zadev, ki so včasih zahtevale obisk različnih uradov in veliko tvojega časa.

  Pri tem je najbolj zanimivo to, da za podaljšanje veljavnosti prometnega dovoljenja ne potrebuješ digitalnega potrdila, ampak samo:

  •    številko prometnega dovoljenja,
  •    številko veljavne police obveznega zavarovanja,
  •    plačilno sredstvo (Eurocard, Activa, Moneta, Abanet). 

  Prednost spletnega podaljšanja prometnega dovoljenja

  Pomisli na vse, kar te je do sedaj motilo, ko je bilo treba podaljšati prometno dovoljenje. Seveda se je kakšno leto zgodilo, da pred okencem ni bilo vrste, da je bila na oni strani simpatična uslužbenka (oziroma uslužbenec) in je bilo vse urejeno skoraj mimogrede. A tako bi moralo biti pravzaprav vsakič, kajne? Edina ovira je, da je treba v rednih predpisanih intervalih avto peljati tudi na tehnični pregled, vendar to urediš dokaj hitro. Ko imaš v rokah potrdilo o brezhibnosti avta, jo namesto v dolgo sosednjo vrsto hitro mahni domov in izkoristi prednosti podaljšanja prek spleta:

  •    Portal e-Uprave je pregleden, skozi postopek te vodijo razumljiva navodila.
  •    Podaljšanje lahko urediš že 30 dni pred iztekom veljavnosti prometnega dovoljenja.
  •    Večina podatkov je že v sistemu, zato ti jih ni treba ponovno vnašati.
  •    Plačilo izvedeš s pomočjo plačilne kartice, spletne banke ali sistema Moneta.
  •    Ko je postopek zaključen in potrjen, si natisneš potrdilo, da je podaljšanje urejeno.
  •    Novo prometno dovoljenje ti prinese pismonoša, lahko celo izbereš možnost, da se oglasi v soboto, ko boš zanesljivo doma in ti ne bo treba po priporočeno pošiljko na pošto.

  Če tehnični pregled še velja, lahko oboje, zavarovanje in podaljšanje prometnega dovoljenja, urediš kar od doma med dvema serijama smučarskih skokov ali celo med oglasi sredi tvojega priljubljenega filma. Je sploh lahko še bolj enostavno in udobno?

  Kako se lotim podaljšanja?

  Vlogo za podaljšanje najdeš na tej povezavi, nato vpišeš številko prometnega dovoljenja in slediš preprostim navodilom. Če ga še nisi, je zdaj čas, da skleneš tudi avtomobilsko zavarovanje WIZ Avto, saj za podaljšanje registracije potrebuješ tudi številko veljavne police obveznega zavarovanja. Navodila za postopek podaljšanja veljavnosti prometnega dovoljenja najdeš tukaj, čas, ki ga prihraniš z urejanjem avtomobilskih dokumentov prek spleta, pa lahko uporabiš za kakšno drugo #resnicnofajn zadevo.

  Si bolj grafične narave? Povzetek podaljšanja prometnega dovoljenja preko euprave lahko preveriš tudi tukaj.