null Grčija 2022 in kateri grški otok izbrati za dopust?
grčija 2022, wiz blog, kateri otok izbrati za dopust
clock image

7

Grčija 2022 in kateri grški otok izbrati za dopust?

#wiztujina

12 avgust, 2022

Ana

Ali veš, da ima Grčija poleg celinskega dela še okoli 6.000 otokov? Od tega jih je poseljenih 107, ti pa so vsako leto priljubljena izbira svetovnih popotnikov. Grške otoke odlikujejo fantastične plaže,

Ali veš, da ima Grčija poleg celinskega dela še okoli 6.000 otokov? Od tega jih je poseljenih 107, ti pa so vsako leto priljubljena izbira svetovnih popotnikov. Grške otoke odlikujejo fantastične plaže, kristalno morje, okusna kulinarika, čudovita mesta, bogata zgodovina in prijazni domačini. Nobeno presenečenje ni, da Grčijo letno obišče preko 30 milijonov turistov – od tega se večina odloči ravno za obisk otokov.

Se sprašuješ, na kateri grški otok skočiti? Izbrali smo najboljše destinacije za vsak okus.


Najbolj romantičen grški otok je?

Če iščeš otok, ki je poln romantike, je prava izbira Santorini. Gre za eno najbolj priljubljenih destinacij za pare na svetu; številni ravno ta otok izberejo kot destinacijo za medene tedne. Santorini očara z nepozabnimi razgledi, mogočnimi vulkani, edinstveno arhitekturo in romantičnimi restavracijami.
Nastanitve so cenovno precej dostopne, zato je otok super izbira tudi v primeru, da imata z boljšo polovico omejen budget. Ne pozabi: zavarovanje WIZ Tujina ti omogoča dobro ceno za sklenitev zavarovanja, nikar ne varčuj pri zavarovanju za tujino, ker nesreča na počitnicah nikoli ne počiva. 
Ikonični sončni zahodi nedvomno delajo destinacijo še tako bolj posebno. Edinstvene bele stavbe z modrimi strehami, ki se lesketajo v zlati svetlobi so nedvomno nekaj, kar si bosta z ljubljeno osebo zapomnila za vse življenje.


Otoki z najbolj pestrim nočnim življenjem

V kolikor si želiš nekam, kjer te čaka živahno nočno življenje, skoči na Mikonos. Ta slovi po številnih nočnih klubih in zabavah na prostem. Otok je pogosta izbira prijateljev, mladih in vseh ljubiteljev razkošnih zabav. Čez dan se sprosti na čudovitih plažah in se odkrivaj edinstvena mesteca, zvečer pa se odpravi na žur, ki ti bo ostal v spominu vse življenje.
Sploh na rajski plaži oziroma Paradise Beach te čaka cela vrsta klubov in barov. Vsak od njih ima svojo atmosfero in zvrst glasbe, zato se najde nekaj za vsakogar. Eden najbolj priljubljenih je klub Tropicana, ki prireja ikonične poletne zabave in pričara pravo tropsko vzdušje.


Kam na aktiven dopust?

Če se na dopustu z veseljem odpravljaš na aktivne dogodivščine, obišči Sifnos. Očaral te bo z zeleno naravo ter divjimi in urejenimi plažami, na katerih s potapljanjem odkriješ morski svet. Obišči plažo Platys Gialos, ki ponuja številne vodne športe, kot so smučanje na vodi, SUPanje, veslanje in vožnja vodnega skuterja.
Obenem ima otok veliko pohodniških poti različnih težavnosti. Ena najbolj znanih in priljubljenih je Sifnos Trail. V dobrih dveh urah na poti vidiš čudovito naravo, si ogledaš znamenito Cerkev sedmih mučenikov in občuduješ prekrasne razglede. 

Ne glede na to, kaj v svojem oddihu iščeš, smo prepričani, da te bodo izbrani otoki povsem navdušili. Pred odhodom na potovanje ne pozabi urediti zavarovanja za tujino. Izberi WIZ Tujina, ki ti omogoča enostavno spletno sklenitev in 10% popust.

ZAVAROVANJE WIZ TUJINA >

 

Grški otoki za družine z malimi otroki?

Grški otoki so v splošnem precej prijazni družinam. Dinamična destinacija, ki je kot nalašč za družine, je Naxos. Celo Zevs je v grški mitologiji svoje otroštvo preživel ravno na tem otoku. Destinacija ponuja številne plaže, ki so dostopne in primerne tudi za mlajše otroke. Ena takih je Agios Georgios, ki je zaradi mirne vode in enostavnega dostopa super izbira tudi za malčke, ki se še učijo plavanja. 
Naxos navdušuje tudi z bogato zgodovino in okusno kulinariko.

  • Z otroki odkrijte tudi majhna, stara mesta, obvezno pa obiščite še arheološki muzej, kjer boste začutili, kako so Grki živeli nekoč.
  • Čaka vas tudi veliko pohodniških poti, ki so enostavne in tako primerne tudi za mlajše otroke.

S svojo raznolikostjo in posebno energijo so Grški otoki vzbudili pozornost znanih režiserjev. Na otoku Skopelos je denimo bilo posneto osrednje dogajanje v znanem filmu Mamma Mia, kjer je poleg izjemnih plaž prikazan tudi del grške kulture. Slednjo pa še bolje spoznaš v romantični komediji Moja obilna grška poroka, ki na zabaven način prikazuje stereotipno grško družino. Pred skokom na dopust si oba filma oglej, da grški utrip začutiš še pred odhodom na lepše.


V Grčijo vzemi zavarovanje WIZ Tujina 

Dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja, tudi za primer bolezni COVID. Ne spreglej ugodne cene za družine in celoletnega zavarovanja. Brezskrbno do roba sveta. Stroške, ki si jih v primeru nezgode ali bolezni plačal sam, ti povrnemo ob vrnitvi v domovino.

SKLENI ONLINE -10% >


Vir statistik:
statista.com 
greecehighdefinition.com 

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.