null Čas je za spomladansko čiščenje!
spomladansko čiščenje
clock image

5

Čas je za spomladansko čiščenje!

#trikidoma

06 marec, 2019

Ana

3 triki za lažje spomladansko čiščenje

 

1. Pospravljanje stanovanja

Preden zavihaš rokave in se lotiš dela, zberi vse potrebne pripomočke, ki jih potrebuješ za čiščenje. Če ne želiš zapravljati za čistila in so ti blizu eko stvari, preveri, kako lahko univerzalno naravno čistilo izdelaš doma. Naredi načrt čiščenja prostorov, kot si bodo sledili od prvega do zadnjega.

Najprej se loti pospravljanja omar. V njih se zagotovo skriva ogromno stvari, ki jih že lep čas ne uporabljaš, ali pa si že pozabil, da jih sploh imaš. Pri tem ti zna biti v veliko pomoč metoda čiščenja KonMari, po kateri so za stran vse stvari, ki te v življenju ne radostijo več. S čiščenjem prostora začni vedno pri vrhu. Vedno najprej pobriši prah z najvišjih polic, omar, šele na koncu posesaj in pomij tla. Vedno, ampak res vedno, začni s pospravljanjem v kotu, ki je najbolj oddaljen od vhoda v tisti prostor. Saj ne želiš hoditi po mokrih tleh, kajne?

 

2. Čiščenje notranjosti jeklenega konjička

Preden zares začneš z delom, pospravi iz avta vso prtljago, predpražnike in večje smeti. S tem si prihraniš čas in skrbi med samim pospravljanjem. 

Ne, sesanje ni na prvem mestu. Najprej je potrebno z antistatičnimi robčki pobrisati prah z vseh plastičnih, kovinskih in lesenih delov v avtu. Nato očisti notranjo stran šip in vzvratno ogledalo. Pri tem nikar ne uporabljaj drugih čistil kot tistega za okna, le tako se lahko izogneš lisastim madežem. Zdaj se lahko pripraviš sesalec. Če imaš na sedežih prevleke, jih še pred sesanjem odstrani in daj v pranje. Sesati začneš od vrha proti tlom avtomobila.

 

3. Spomladanska budnica za telo

  • Privošči si glineno kopel. Ja, verjamemo ti, da prvič slišiš za tovrstno stvar, toda prav ta ti bo pomagala sprostiti mišice, odprla pore in očistila kožo. Vse, kar moraš storiti je, da v kadi s toplo vodo raztopiš dve skodelici gline v prahu. 
  • Za telo je tako kot čiščenje kože, pomembno tudi njegovo čiščenje odznotraj. Priporočamo ti enotedenski post. Pri tem ne mislimo na rigorozno odrekanje hrani, ampak, da z jedilnika črtaš: industrijsko predelano hrano, hitro prehrano in sladice (tudi presne!).
  • Če želiš telo in kožo očistiti globinsko, pojdi v savno. Savnanje krepi imunski sistem, sprošča vsakršno napetost, pospeši cirkulacijo in izločitev strupenih ter odpadnih snovi.
  • Ena od super metod za razstrupljanje telesa je tudi aromaterapija. Uporabo naravnih eteričnih olj in njihove blagodejne učinke so poznali že stari Rimljani. Poskusi z vdihovanjem limoninega eteričnega olja. Ta ugodno vpliva na limfni sistem, prebavo ter raven sladkorja v krvi.
  • Še zadnji, vendar zagotovo eden najtežjih korakov čiščenja - čiščenje nepotrebne umske prtljage. Poskusi odvreči stare skrbi, zamere in nesoglasja. Življenje je veliko lepše, če imaš v glavi dovolj prostora za nove ideje, znanja in veščine.

Pa uspešno čiščenje in še lepšo pomlad!

P.S.: Kaj praviš, če to pomlad "prevetriš" še svojo ponudbo za avto zavarovanje? Vsak evro se pozna, zato nikar ne spreglej, kako do prihranka pri spletnem izračunu WIZ Avto.

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.