Vse Kategorije

Nazaj

5 NASVETOV ZA »ZELENO« ZAVIJANJE DARIL

 1. avtor: Val | 01 dec 2018

  Najpomembnejši nasvet za zeleno zavijanje daril je, da ne kupuješ novih stvari. Uporabi le tisto, kar že imaš doma ali pa naberi v naravi. Če bi se odpovedali nakupu zavijalnih pripomočkov, ki na koncu po manj kot enem dnevu pistanejo na smetiščih, bi bilo zmanjšanje odpadkov neprecenljivo. Veš, da navadno svetleči in z zlatom ali srebrom premazani papirji sploh niso iz recikliranega materiala?  Naj ti namignemo še, da zaradi trajnostno zavitega darila prav nič ne zaostajaš za drugimi, prav nasprotno. Doma zavita darilo so v trendu in šik! Očaraj svoje prijatelje in domače člane z novim načinom razmišljanja in dobre navade prenesi nanje.

   

  1. OKRASI Z ZELENIMI VEJICAMI & STORŽI

  Namesto plastičnih okraskov in pentelj uporabi naravno alternativo, ki ljubko postane najlepši detajl tvojega darila. Preden zapade snežna oddeja, naberi storže različnih velikosti in zelene vejice smrek. Prilepi jih na darilo ali zaveži z naravnim trakom. Plodovi iz gozda bodo tvojemu darilu dodali poseben čar in čudovit vonj narave.

  1. UPORABI STAR ČASOPISNI PAPIR

  Zakaj bi kupovala zavijalni daril, ko lahko darilo zaviješ v star časopisni papir, ki ti zagotovo leži doma? V kombinaciji z rdečo in zeleno ti pričara trendovsko barvno kombincijo. Ne pozabi prejemniku darila povedati, da si letos razmišljala trajnostno in darilo skrbno zavila brez nakupa nepotrebne plastike.

   

  1. ZAŠIJ DARILNO VREČKO IZ STAREGA OBLAČILA

  Enostavno lahko sama zašiješ »culo« iz oblačila, ki ga ne potrebuješ več. Še posebej lepo bo izpadlo, če uporabiš svetleč material ali zanimiv potisk. Bodi pogumna in drzna, za nalogo ne potrebuješ šivalnega stroja, dovolj sta le šivanka in cvirn.

   

  1. DOMAČE PIŠKOTE ZAVIJ KAR V »PEKI« PAPIR

  Za izvirno srčno darilo ne potrebuješ veliko denarja, dovolj je le, da si vzameš čas. Speci domače piškote in jih zavij kar v beli »peki papir«. Te zanimajo dobri recepti, ki so po večini celo vegeterijanski? Pokukaj v ekskluzivno zaprto skupino Zate&Zame, kjer WIZova zavarovanka Sandra Salihovič tedensko objavlja preverjeno dobre recepte.

  ​​


  5. KOKICE NAMESTO PLASTIČNIH DELČKOV
  Če potrebuješ zaviti predmet, ki se lahko razbije, namesto belih plastičnih ostružkov uporabi kar kokice, ki bodo zaščitile tvoje predmet v škatli in še dodatno navdušile prejemnika.
   

  P.S.: Čudovito darilo, ki ne potrebuje zavijanja, je WIZ zavarovanje. Enostavno nam piši na info@wiz.si, izberi zavarovanje za prijatelja ali družinskega člana in pomagali ti bomo organizirati presenečenje. Z WIZom tudi dostava darila rešena v hipu, zate ga bomo dostavili preko e-maila!