null 5 nasvetov za zeleno zavijanje daril
darilo belo zeleno
clock image

4

5 nasvetov za zeleno zavijanje daril

#trikidom

01 december, 2018

Ana

Najpomembnejši nasvet za zeleno zavijanje daril je, da ne kupuješ novih stvari. Uporabi le tisto, kar že imaš doma ali pa naberi v naravi.

Če bi se odpovedali nakupu zavijalnih pripomočkov, ki na koncu po manj kot enem dnevu pristanejo na smetiščih, bi bilo zmanjšanje odpadkov neprecenljivo. Veš, da navadno svetleči in z zlatom ali srebrom premazani papirji sploh niso iz recikliranega materiala?

Doma zavita darila so v trendu in šik!

Naj ti namignemo še, da zaradi trajnostno zavitega darila prav nič ne zaostajaš za drugimi, prav nasprotno. Očaraj svoje prijatelje in domače člane z novim načinom razmišljanja in dobre navade prenesi nanje.

Okrasi z zelenimi vejicami in storži

Namesto plastičnih okraskov in pentelj uporabi naravno alternativo, ki ljubko postane najlepši detajl tvojega darila. Preden zapade snežna odeja, naberi storže različnih velikosti in zelene vejice smrek. Prilepi jih na darilo ali zaveži z naravnim trakom. Plodovi iz gozda bodo tvojemu darilu dodali poseben čar in čudovit vonj narave.
 

 

Uporabi star časopisni papir

Zakaj bi kupovala zavijalni daril, ko lahko darilo zaviješ v star časopisni papir, ki ti zagotovo leži doma? V kombinaciji z rdečo in zeleno ti pričara trendovsko barvno kombinacijo. Ne pozabi prejemniku darila povedati, da si letos razmišljala trajnostno in darilo skrbno zavila brez nakupa nepotrebne plastike.

 

Zašij darilno vrečko iz starega oblačila

Enostavno lahko sama zašiješ »culo« iz oblačila, ki ga ne potrebuješ več. Še posebej lepo bo izpadlo, če uporabiš svetleč material ali zanimiv potisk. Bodi pogumna in drzna, za nalogo ne potrebuješ šivalnega stroja, dovolj sta le šivanka in cvirn.

 

Domače piškote zavij kar v "peki" papir

Za izvirno srčno darilo ne potrebuješ veliko denarja, dovolj je le, da si vzameš čas. Speci domače piškote in jih zavij kar v beli »peki papir«. Te zanimajo dobri recepti, ki so po večini celo vegetarijanski? Pokukaj v ekskluzivno zaprto skupino Zate&Zame, kjer WIZova zavarovanka Sandra Salihovič tedensko objavlja preverjeno dobre recepte.

​​


5. Kokice namesto plastičnih delčkov

Če potrebuješ zaviti predmet, ki se lahko razbije, namesto belih plastičnih ostružkov uporabi kar kokice, ki bodo zaščitile tvoje predmet v škatli in še dodatno navdušile prejemnika.
 

P.S.: Čudovito darilo, ki ne potrebuje zavijanja, je WIZ zavarovanje. Enostavno nam piši na info@wiz.si, izberi zavarovanje za prijatelja ali družinskega člana in pomagali ti bomo organizirati presenečenje. Z WIZom tudi dostava darila rešena v hipu, zate ga bomo dostavili preko e-maila!

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.