null 5 najpogostejših vprašanj o sklenitvi avtomobilskega zavarovanja preko spleta
moder avto, WIZ blog, sklenitev zavarovanja prek spleta
clock image

8

5 najpogostejših vprašanj o sklenitvi avtomobilskega zavarovanja preko spleta

#wizavto

28 september, 2021

Igor

Sklenitev avtomobilskega zavarovanja je nujna, a je lahko preprosta in zanesljiva ne glede na to, ali želimo zavarovati svoje prvo vozilo ali obnoviti veljavno avtomobilsko zavarovanje. WIZ Avto zavarovanje lahko enostavno urediš kar online!

Informativni izračun avtomobilskega zavarovanja
 

Postopek za informativni izračun cene je zelo enostaven, v le nekaj korakih preko spletnega sklepalnika vpišeš podatke svojega avtomobila in osebne podatke. Po novem lahko izračun cene še dodatno pohitriš, kako? Enostavno, le z vpisom registrske številke vašega avtomobila!

Poglejmo najpogostejša vprašanja. 
 

1.    Ali je sklenitev preko spleta varna? 

Odgovor je da. Avtomobilsko zavarovanje WIZ besedo "varno" pravzaprav skriva že v svojih kraticah: varno, varčno, inovativno, zaupanja vredno! WIZ je zaupanja vredna spletna prodajna točka zavarovanj v Sloveniji, ki je svoja digitalna vrata odprla leta 2012. Plačilo avto police urediš s kreditno kartico ali preko UPN in celo na obroke. Na voljo so vsa sodobna avto kritja, odzivna pomoč in hitro reševanje morebitnega škodnega dogodka.

 

2.    Kako spletno sklenitev ocenjujejo uporabniki?

Zelo dobro! Naše stranke ocenjujejo svoje izkušnje z WIZ spletno sklenitvijo z visokimi ocenami, poglej si jih na naši vstopni WIZ strani, kjer se izpisujejo vsi aktualni komentarji. Oceno in komentar lahko stranka odda takoj po opravljenem nakupu online zavarovanja. Povprečna ocena po oddanih več kot 3.200 glasovih pa je visoka, kar 4,7


3.    Kako se sklene avto zavarovanje preko spleta?

Zavarovanje lahko sklepaš vsak dan 24/7, zavarovalno polico pa pridobiš takoj po plačilu premije!

Opis po korakih: 
Prvi korak: na tem obrazcu vpišite podatke o svojem avtomobilu, svojo letnico rojstva in premijski razred. Ta korak je lahko še hitrejši, če se odločite za vpis svoje registrske tablice.

Drugi korak: izbereš kritja, ki jih potrebuješ za svoj avto! Na tem koraku lahko tudi shraniš izračun cene avto zavarovanja. 

 • WIZ Obvezno (zavarovanje avtomobilske odgovornosti – AO)
 • WIZ Voznik (zavarovanje voznika za telesne poškodbe – AO+),
 • WIZ Kasko,
 • WIZ Delni kasko,
 • WIZ Nezgoda (zavarovanje potnikov),
 • WIZ Asistent (asistenca na cesti),
 • WIZ pravna zaščita in odkup prve škode,
 • urediš doplačilo, če tvoj avto vozi mladi voznik,
 • naročiš »zeleno karto«.

Zavarovanje WIZ Avto ima torej vsa kritja, ki jih potrebuješ poleg obveznega avtomobilskega zavarovanja. Popolno kombinacijo izbereš sam, glede na potrebe in zahteve ter specifiko uporabe tvojega vozila. 

INFORMATIVNI IZRAČUN CENE AVTOMOBILSKEGA ZAVAROVANJA

 

»Pomembno: kritje WIZ Voznik (AO+) izbere 61% strank! Zelo ti ga priporočamo.«

WIZ Kasko je super izbira, saj zagotavlja možnost, da zavarovalnica plača popravilo avta tudi, ko smo sami odgovorni za poškodbo na njem.

WIZ Delni kasko pa krije stroške popravila avta za izbrane poškodbe (na steklih, svetilih, ogledalih, zaradi naleta živali in zaradi poškodbe na parkirišču), brez vpliva na boniteto in s tem na povišanje cene zavarovanja zaradi škode. Franšiza pri delnem kasku, je ob škodi fiksna in znaša 50 evrov. Izbereš lahko osnovni paket WIZ Cesta ali širši paket WIZ Parkirišče.

WIZ Asistent ponuja v primeru okvare, poškodbe ali izginotja avta 24-urno organizacijo in kritje stroškov asistence. 

Tretji korak: tukaj potrebujemo nekaj tvojih podatkov za pripravo uradne avto police. Med drugimi tudi tvoj veljaven e-poštni naslov, do katerega redno dostopaš, saj ti bomo nanj poslali elektronsko WIZ Avto polico. Prejmeš jo takoj po sklenitvi avto zavarovanja.

Zavarovalno polico, ki jo prejmeš na e-poštni naslov, lahko natisneš in z njo podaljšaš prometno dovoljenje! V tem koraku pa moraš dopisati tudi dodatne podatke o avtomobilu (npr. registrska številka in številka šasije). Pomembno je, da vse to lahko v miru urediš kar iz domačega kavča, pri tem pa te nihče ne moti. ;)  

Četrti korak: enostavno in pregledno preveriš vse oddane podatke. 

Peti korak: izbereš način plačila – s kreditno kartico ali preko UPN, tudi na obroke.

 


4.    Ali me dodatno čaka še kakšna ugodnost?

Pri WIZu lahko hitro, enostavno in ugodno urediš zavarovanje za svoj avtomobil. Veliko je možnosti, zato ne spreglej namigov za prihranke pri avto zavarovanju, kot so:

 • Zavarovanje WIZ Perla - avto zavarovanje prilagojeno za vse, ki prevozite manj kot 6.000 km na leto, zato prihranite 30 % pri WIZ Obvezno.
 • Vsakdo, ki sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje izberejo ugodnost za avto zavarovanje - 50 € za WIZ Avto.
 • Dodatna ugodnost za varne voznike – prisega, da voziš #breztelefona, ti prinese 5% popust.
 • Če se ne znajdete najbolje glede prihrankov ali želiš kakršnokoli pomoč pa preprosto pokliči ali nam piši.

Kaj pa naslednje leto, ko mi poteče polica?

Enostavna rešitev: novo avto polico z enakimi kritji prejmeš na e-mail 30 dni pred potekom! Preberi si še več informacij glede obnove avto zavarovanja pri WIZu.

 

5.    Kako se pri WIZu rešuje škodni dogodek?

Hitro in udobno! Ena izmed ključnih prednosti WIZ Avto zavarovanja je tudi hitro reševanje škodnega dogodka, ki ga uredimo v najkrajšem mogočem času.

Se ti je pripetila škoda? O zavarovalnem primeru lahko WIZ preprosto obvestiš na enega izmed spodnjih načinov:

 • HITRA PRIJAVA - prenovljena aplikacija za enostavno e-prijavo škode prek spleta 
 • prijava prek portala Moj WIZ
 • izpolnitev obrazca Obvestilo o škodi (po prejemu tvojega obvestila o škodi, ti bomo pomagali in skupaj uredili še prijavo škode),

Po prijavi avto enostavno odpeljete do enega izmed 100 pooblaščenih serviserjev. 

 

AVTOMOBILSKO ZAVAROVANJE REŠENO V HIPU PREKO SPLETA