null 20 #resnicnofajn nasvetov za bolj zdravo, srečnejše in uspešnejše življenje
clock image

3

20 #resnicnofajn nasvetov za bolj zdravo, srečnejše in uspešnejše življenje

#trikizdravje

14 december, 2018

Katarina

WIZ s svojo ponudbo, nasveti in triki poskrbi, da je vse v življenju bolj enostavno in ...rešeno v hipu!

Čeprav ljudje mislimo, da delujemo bolje, ko zaužijemo dnevno dozo kofeina, to ni res.

1. Pij manj kave (ali jo celo opusti)

Ker popijemo preveč kave, smo od nje postali preveč odvisni in jo pijemo samo zato, da ohranjamo naš status-quo. Če smo brez kave, pogosto postanemo neefektivni. Ali ni to absurdno? Z zdravim prehranjevanjem, spanjem in telesno vadbo naše telo proizvede veliko več energije, kot bi je dobili s kofeinom. Zato kavo zamenjaj s športom. Ali matcha latte. In počutil se boš neverjetno!

2. Preberi eno knjigo na teden (ali vsaj na mesec)

Ali veš, da judje, ki so zelo uspešni v življenju, preberejo vsaj eno knjigo na teden in so tako nenehno v procesu učenja? Pravijo, da navadni ljudje iščejo zabavo, izredni pa iščejo izobraževanje in učenje. Če si vzameš vsak dan samo od 15 do 30 minut za nabiranje novega znanja, boš v življenju prebral na stotine knjig! Beri takrat, ko ti to ustreza. In svet boš videl drugače. Tvoj način razmišljanja se bo na ta način tudi spremenil. Dobil boš sposobnost, da boš videl več povezav med različnimi tematikami in področji, ki jih prej morda nisi.

3. Piši (digitalni ali tiskani) dnevnik pet minut na dan

Ta navada ti bo spremenila življenje. Tvoj dnevnik bo:

  • vseboval podrobnosti vaše osebne zgodovine; izboljšal vašo kreativnost; poglobil vaš proces učenja; pospešil vašo sposobnost sledenja cilju; izboljšal vaše sposobnosti pisanja ...
  • Pet minut na dan je dovolj. 

4. Naredi seznam #resnicnofajn želja in si jih izpolni

Seznam želja ljudje ponavadi naredijo takrat, ko je že prepozno. Zato ga začni delati takoj. Kaj vse bi radi storil? Vprašaj se in začni pisati seznam. In kar je najboljše: če le lahko, začni uresničevati svoje želje s seznama čim prej!

5. Ne uživaj (toliko) rafiniranega sladkorja

Če prenehamo uživati rafiniran sladkor, se možgani korenito spremenijo (baje). Pravzaprav so študije pokazale, da je sladkor strup za naše možgane. Po mnenju dr. Williama Coda Martina, je namreč rafiniran sladkor strup, saj gre za sladkor, ki je oropan življenjske energije, vitaminov in mineralov. In še več – dokazano je, da nas rafinirani sladkor poneumlja (baje).

6. Privošči si dnevni post (ne mislimo na Facebook post)

Iz svojega jedilnika enkrat na teden za en dan črtaj kalorične pijače in vso hrano. Dokazano je namreč, da postenje pomaga pri regeneraciji in samozdravljenju človeškega telesa. Tako bo post enkrat tedensko izboljšal tvojo psiho-fizično kondicijo, odstranil toksine iz tvojega telesa, z njim pa si boš lahko celo izboljšal vid.

7. Odklopi se od interneta za en dan (ali vsaj 6 ur)

Vsak teden si privošči odklop od spleta za en dan. To pomeni, da izklopi tudi svoj mobilni telefon oziroma prenos podatkov. Namen internetnega odklopa za en dan je, da se znova povežeš s seboj in svojimi najdražjimi. Vzemi si čas zanje. 

8. Naredi nekaj dobrega (za svet)

Si danes že naredil kaj dobrega za svet? Si pomagal komu, ko je pomoč potreboval? Osreči nekoga.  Naredi svet malce lepši. Če boš nekomu polepšali dan, ti bo to pomagalo, da boš spoznal bolje tudi sebe. To ti bo pomagalo odgovoriti na vprašanje, kaj je v življenju resnično pomembno.

9. Odpravi se prej spat – in prej vstani!

Če gre verjeti študijam, ki so bile opravljene, so ljudje, ki gredo spat prej in tudi prej vstajajo, uspešnejši. Dokazano je, da boš boljši pri načrtovanju stvari, bolj zdrav, tvoj spanec pa bo kakovosten. Zaradi tega se boš zbudil optimističen, zadovoljen in bolj zdrav.

10. Privošči si vsaj sedem ur spanja

Spanje je prav tako pomembno kot hrana in voda. Pa kljub temu večina ljudi spi premalo. Tako pade delovna učinkovitost in krajši spanec lahko vpliva tudi na tvoje zdravje. Zato spi dlje in si s tem povečaj možnost pomnjenja in zbranosti. Na tak način boš tudi zmanjšal stres in možnosti, da bi zbolel za depresijo. 

11. Vroče prhe zamenjaj za hladne!

Zakaj? Hladna voda pomaga do boljšega počutja, tako telesnega kot tudi duševnega. Hladen tuš redno skrbi za tvoj imunski sistem, krvni obtok in prebavni trakt ter na ta način izboljša kakovost tvojega življenja. Poleg tega lahko pozitivno vpliva na izgubljanje telesne teže, saj pospešuje tvoj metabolizem.

12. Vsakemu se zahvali 

Zelo lepa lastnost, ki bo pozitivno vplivala na tvoje življenje, je tudi, da se zahvališ vsakemu, ki ti je v življenju stregel. Pa naj si gre za natakarja, čistilko, hišnika, vratarja ali koga drugega. Bodi hvaležen za ljudi, ki te obkrožajo in za tiste, ki tvoje življenje naredijo lažje in znosnejše. 

13. Reci »Ljubim te« vsaj trikrat na dan!

Ljubim te, rad/-a te imam! Vseeno, katero frazo uporabiš, samo, da boš resno mislil. To povej najpomembnejšim ljudem v svojem življenju. Vsak dan, lahko tudi večkrat na dan! To te bo obogatilo in spomnilo na to, kaj v življenju resnično šteje. 

14. Odgovori si na vprašanje, kje želiš biti čez pet let

Kaj si želiš delati čez pet let? Kje želiš biti? Postavi si cilj za naslednjih pet let in ga uresniči čez dve leti. Dokazano je namreč, da ljudje, ki imajo jasno vizijo, cilj dosežejo veliko hitreje od tistih, ki vizije nimajo. Zato je pomembno, da si zastaviš majhne, pa tudi malce večje cilje in jih uresničiš – čim prej.

15. Odstrani vse nepotrebne stvari iz svojega življenja. Vse.

To je zagotovo še eden od receptov za boljše in uspešnejše življenje. Strokovnjaki predlagajo, da začneš pri svoji omari. Znebi se stvari, ki jih ne potrebuješ in ti jemljejo odvečno energijo. Tako boš lažje v življenje sprejel nove, lepše in boljše stvari.

16. Privošči si sveže stisnjen sok iz sadja in zelenjave

Kupi sokovnik in si vsaj nekajkrat na teden privošči svež naravni sadni ali zelenjavni sok. Na tak način se okrepi imunski sistem in tako dodatno poskrbiš za svoje zdravje. 

17. Privošči si uro počitka na dan

Brez slabe vesti si vzemi vsaj eno uro na dan za počitek! To pomeni uro, ki jo lahko nameniš rekreaciji ali svojemu hobiju, skratka tisti stvari, ki jo zelo rad počneš. Raziskave so namreč pokazale, da majhni odmori pozitivno vplivajo na delovno storilnost. 

18. Spoprijatelji se z ljudmi, ki te navdihujejo

Prav je, da slediš svojim vzornikom. In če je v tvojem življenju kdo, ki ti je za vzor, si vzemi več časa za druženje z njim. Na ta način bo druženje pozitivno vplivalo nate, saj se boš na ta način tudi učil določenih veščin, ki jih pri tem človeku občuduješ.

19. Popij dovolj vode! 

Moraš piti. Ker je voda pomembna za tvoje zdravje, vpliva na tvoj izgled, izboljša počutje in ima odlične učinke tudi na tvoje možgane. Voda namreč zdravilno vpliva nate! Zato si namesto prehranskih dopolnil raje natoči dodaten kozarec vode. 

20. V svojem življenju vsako leto naredi nekaj #resnicnofajn sprememb

To je namreč protistrup za monotonost. Poskusi nekaj novega. Tvegaj, zabavaj se. Naredi nekaj zase. Nekaj takšnega, s čimer ste odlašali vsa ta leta. Začni početi tisto, kar te zares veseli. Določene spremembe, ki si si jih vedno želel in ji boš vpeljal v svoje življenje, bodo namreč pozitivno vplivale nate, na ta način pa pozitivno energijo na okolico prenašaš tudi sam.

Star slovenski pregovor pravi, da je vsak svoje sreče kovač. Res je, zagotovo za svoje zadovoljstvo in dobro voljo lahko veliko naredimo sami. A tu smo tudi WIZovci, ki z nagradnimi igrami, ugodnostmi, nasveti in dobrimi cenami zavarovanj poskrbimo, da si še bolj »happy«. :)


Morda še ne poznaš WIZ Perla? To je avto zavarovanje, ki je prilagojeno samo za tiste voznike, ki prevozijo manj kot 6.000 km v enem letu - zato pa prinese 30 % nižjo ceno. Spoznaj WIZ Perla>

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.