null 10 fantastičnih jesenskih izletov čez mejo in doma
Gardaland, 10 fantastičnih jesenskih izletov čez mejo in doma, WIZ Blog
clock image

6

10 fantastičnih jesenskih izletov čez mejo in doma

#wiztujina

27 oktober, 2022

Ana

Poglej in izkoristi fantastične predloge destinacij za krompirjeve počitnice ali kratek vikend oddih. Doma in tudi v tujini. 

Jesen prinaša hladnejše temperature, kar sprva zveni precej slabo, a ravno ta čas je idealen za raziskovanje zanimivih destinacij v Sloveniji in čez mejo. Med potepanjem v tem priljubljenem letnem času te ne bo spremljala neznosna vročina, še vedno pa je v veliko bližnjih destinacijah dovolj toplo, da se brez težav tudi kopaš in tako poskrbiš za podaljšano poletje.

Z raziskovanjem okolice nabiramo nove izkušnje, spoznavamo tuje kulture in se naučimo veliko novega tudi o sebi. Ob tem pa se med popotniki pogosto poraja vprašanje: kam potovati? Zavarovanje WIZ je tukaj, da ti pomaga. Zate smo izbrskali najlepše izlete, primerne za ljudi z vseh vetrov. Naj ti pomagajo tudi nasveti, kakšne vrste zavarovanje za tujino potrebuješ na poti. 
 

Obožujemo zabavo 


1.    Gardaland, Italija

Zabaviščni park, ki nam je zelo blizu, ima nemalo atrakcij. Ena najbolj priljubljenih je zagotovo vlakec smrti Raptor. Enodnevni izlet? Predlagamo ti dnevno zdravstveno zavarovanje, ki ga dobiš na e-mail takoj. 

2.    Rainbow Magic Land, Italija

Nekoliko manj znan italijanski zabaviščni park, ki ponuja veliko atrakcij in je dežela mavrične čarobnosti. Med številnimi vlakci smrti se ustavi še v hiši strahov Hounted Hotel, ki ti bo pognala strah v kosti.
 

Zgodovina je naša učiteljica
 

3.    Ptuj, Slovenija

Najstarejše slovensko mesto je bilo v 3. stoletju največje rimsko mesto na slovenskem in je bilo celo večje od takratnega Londona in Dunaja. Moraš ga obiskati!

4.    Salzburg, Avstrija 

Ali veš, da je v tem mestu bil rojen priznani skladatelj Mozart? Oglej si njegovo rojstno hišo, za piko na i pa se odpravi na koncert klasične glasbe v dvorec Mirabell. Načrtuješ, da boš v Avstriji dva dni? Potuješ na tak način večkrat na leto in si tudi privoščiš daljše počitnice? Potem uredi kar celoletno zavarovanje in izkoristi 10% spletni popust.
 

Sprehodi v živalskih vrtovih 
 

5.     Schönbrunn Zoo, Avstrija

Zgoraj smo odkrili najstarejše slovensko mesto, to pa je najstarejši živalski vrt na svetu, ki ima pestro zgodovino in zanimive predstavnike živalskih vrst.

6.    Živalski vrt v Ljubljani 

Okoli noči čarovnic je vstopnica za ljubljanski živalski vrt izrezana buča, ki jo prineseš od doma. Kako izvirno!  
 

Termalno kopanje in ogled mesta
 

7.    Bad Ischl, Avstrija

Privošči si sproščanje v termalni vodi. Mesto je bilo izbrano za Evropsko prestolnico kulture za leto 2024, zato je takrat pričakovati več dogajanja.

8.    Budimpešta, Madžarska

Privošči si sproščanje v termalnih vodah v zdravilišču Széchenyi, ki se ponaša tudi z zunanjim bazenom. Odpravi se tudi na potep po mestnih ulicah, ki očarajo. Več dni čez mejo? S seboj vzemi zavarovanje WIZ Tujina. 

9.    Terme Olimia, Podčetrtek 

Prenovljeni bazeni čakajo celo družino, na voljo so tudi dnevne vstopnice. Združite pester dan še z ogledom jelenov na domačiji Jelenov greben.
 

Nakupovanje in kavica kličeta prijateljice
 

10.    Udine, Italija 

Atraktivno italijansko mesto nudi izkušnjo stika s svetovnimi blagovnimi znamkami z butiki v centru mesta, okoliški večji nakupovalni centri pa poskrbijo, da bodo vrečke polne z avsako priložnost in dogodek, ki vas čaka. Mimogrede, tudi za dnevni izlet je dobro biti zavarovan. 

 

Za konec še nekaj o zavarovanju WIZ Tujina

Zdravstveno zavarovanje za tujino nudi 24-urno asistenco za primer bolezni ali poškodbe na tujem. Kritja zavarovanja zagotavljajo hitro zdravniško pomoč in plačilo nujnih stroškov zdravljenja, tudi v primeru bolezni COVID-19 .

ZAVARUJ SE PREKO SPLETA
 

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.