Ponudba dodatnih kritij pri obnovi avto zavarovanja

Poglej video

Spoznaj vsa kritja, s katerimi lahko obogatiš svojo polico


Hvala, ker si naš zvesti WIZionar in imaš pri nas sklenjeno avto zavarovanje WIZ Avto. Na tvoj e-mail smo ti poslali predlog nove (obnove) police. Predlagamo ti, da si jo ogledaš in preveriš, če vsebuje vsa kritja, ki jih resnično potrebuješ.

V čisto novem videu smo ti predstavili tudi posebno ponudbo za dopolnitev tvoje police. Sicer si želimo, da medveda nikoli ne srečaš na cesti, ampak jih je v Sloveniji zadnje čase res veliko.

Od letos je pri WIZu na voljo tudi WIZ Delni kasko, s katerim se v primeru uveljavljanja škode izogneš podražitvi cene zavarovanja naslednje leto.

Ne spreglej tudi nepogrešljivega kritja WIZ Asistent, ki ti pomaga kjer koli na cesti, 24/h na dan, vse leto.

Za podrobnejši pregled kritij in informirano odločitev o izbiri zavarovanja se seznani s splošnimi pogoji WIZ Avto in preglej Dokument z informacijo o avtomobilskem zavarovanju. Kratek opis kritij pa predstavljamo v nadaljevanju.

Dodatna kritja WIZ Avto

Če izbereš kritje WIZ Delni kasko, so kriti stroški popravila avta za izbrane poškodbe (na steklih, svetilih, ogledalih, zaradi naleta živali in zaradi poškodbe na parkirišču), prijava škode iz tega kritja pa naslednje leto ne vpliva na povišanje cene zavarovanja.

Tvoja soudeležba ob škodi oz. odbitna franšiza je fiksna in znaša 50 €.

Na voljo sta 2 paketa: osnovni WIZ Cesta ali širši paket WIZ Parkirišče:

Paket WIZ Cesta

 • krije poškodbe na avtu, ki nastanejo zaradi razbitja ali poškodovanja v vozilo vgrajenih stekel, zunanjih svetil in vzvratnih ogledal
 • ter poškodbe, ki nastanejo v prometu zaradi naleta oziroma trka v žival.
   

Paket WIZ Parkirišče

 • vključuje vsa kritja WIZ Cesta in 
 • neposredno škodo na avtu, ki jo povzroči neznano premikajoče se motorno vozilo, medtem ko je tvoj avto parkiran na parkirišču.  

WIZ Delni kasko lahko skleneš samo v primeru, če je tvoj avto ob sklepanju police nepoškodovan oz. je poškodovan v obsegu, kot je navedeno ob sklepanju tvoje police. Zavezuješ se, da nam bo na našo zahtevo omogočen ogled tvojega avta najkasneje v 5 dneh po tem, ko ti bomo to zahtevo sporočili. Morebiten poziv za ogled ti bomo posredovali na e-poštni naslov, ki nam je bil posredovan ob sklepanju tvoje police.

POPUST: Če imaš na polici že izbrano kritje WIZ Kasko in dodaš še enega izmed paketov WIZ Delni kasko, prihraniš dodatnih 25 % na ceno kritja WIZ Delni kasko.

Dodatno kritje WIZ Asistent ti pri okvari, poškodbi ali izginotju tvojega vozila nudi:

 • kritje stroškov 24-urne nujne pomoči na cesti,
 • najem nadomestnega avta do 5 dni,
 • dostavo rezervnih delov ter vleko vozila.
 • Vključeni so tudi stroški reševanja vozila in stroški prevoza potnikov.
   
 • V primeru napotitve k serviserju je krita vleka avta do najbližjega serviserja (do 250 km v eno smer). Stroški prevzema ali dostave nadomestnega vozila so kriti, medtem ko niso kriti morebitni stroški goriva, cestnin, zavarovanj, glob ipd. Omejitev vseh stroškov po posameznem primeru znaša 2.000 €, omejitev vseh stroškov po tvoji polici v enem zavarovalnem letu pa 4.000 €.

Če na primer na cesti obstaneš, ker ti je zmanjkalo goriva, ti WIZ Asistent organizira brezplačno dostavo goriva do tvoje lokacije, a strošek goriva poravnaš sam.


Za pomoč na cesti, pokliči:

080 88 48  (pomoč v Sloveniji) ali  + 386 5 66 28 500  (klic pomoči iz tujine).

Kako dodati kritja na obnovljeno polico WIZ Avto


Za dodajanje kritij na tvojo obnovljeno polico enostavno označiš želena kritja v videu, ki smo ti ga poslali v e-sporočilu. Tvojo odločitev bomo obdelali in ti v roku 5 dni poslali novo polico z dodanimi izbranimi kritji.

Če pri obnovi police dodatnih kritij ne želiš, ne rabiš storiti ničesar. Tako bo ob poteku stare stopila v veljavo nova polica, z enakimi kritji kot so bila izbrana lani.

Če imaš pri odločitvi dodatna vprašanja, nas lahko v času uradnih ur od 8.00 - 16.00 pokličeš na brezplačno 080 11 24 ali z nami poklepetaš preko klepetalnika (na wiz.si strani, v spodnjem desnem kotu zaslona). Na voljo smo tudi na e-naslovu: info@wiz.si.