null Vsak cvet zase pripoveduje svojo zgodbo
šopek sončnic
clock image

6

Vsak cvet zase pripoveduje svojo zgodbo

#prostičas

02 marec, 2020

Ana

Ali veš, da ima cvetje, ki ga daš ali prejmeš v dar poleg izkazane pozornosti tudi skrit pomen? Simbolika posamezne rože je povezana z njeno barvo, obliko, vonjem in imenom, prav tako pa se za določenim cvetom navadno skriva še prekrasna mitološka zgodba. Razišči misteriozno govorico cvetov in se nauči njihovega jezika!

Vrtnica - kraljica rož


Vrtnica je zaradi svojega čudovitega pomena zagotovo največkrat podarjena roža na svetu. Že v antiki so jo povezovali z Afrodito in Venero, boginjama lepote in ljubezni, zato ni čudno, da še danes predstavlja tradicionalni simbol lepote in ljubezni.
 

Lilija - izbranost


Na Kreti so našli podobe lilij, ki segajo v čas 1580 pred našim štetjem! Že takrat so visokoraslo cvetico omamnega vonja častili kot znamenje kraljevskosti, izbranosti in najrazkošnejše lepote, tak pomen pa ima še danes.
 

Marjetica - prerokinja


Kar spomni se, kolikokrat ti je marjetica napovedala srečo ali nesrečo v ljubezni. Poleg odgovora na vprašanje ljubi - ne ljubi pa marjetica nosi še sporočilo ljubezni, zvestobe, pomladi in čistosti.

Hortenzija - hvaležnost


Veliki, bogati cvetovi hortenzije simbolizirajo hvaležnost, velikodušnost, obilje in lepoto. Prava izbira torej, če se želiš nekomu zahvaliti. So pa nekoč veljale tudi kot rešitev pri ljubezenskih razprtijah in verjamemo, da bi imele enak učinek še danes.
 

Nagelj - raznovrstnost sporočil


Nagelj ima več kot 2000 let dolgo zgodovino, zato ni čudno, da je skozi toliko stoletij okoli njega spletno nešteto zgodb in različnih sporočil. Danes vsaka barva nosi svoj pomen. Bel nagelj simbolizira milino in ljubkost. Z roza nageljnom sporočaš, da osebe nikoli ne pozabiš. Rdeč pa je naš nacionalni simbol, ki označuje 8. marec in pomeni izkaz spoštovanja do žensk.
 

Ranunkule - očarljivost


Če prejmeš v dar čudovite ranunkule, to pomeni, da so tvoji čari nekoga prevzeli, očarali in omamili. Izbira ranunkul je alternativa klasičnim vrtnicam, kar pomeni, da se je nekdo pri nakupovanju cvetja zelo potrudil.
 

Sončnica - rumeno zlato


Sončnica je v Evropo prišla iz Srednje Amerike pred približno 500 leti. Španci so ob odkritju velikih rumenih cvetov najprej mislili, da so naleteli na velike cvetove iz zlata, zato še dandanes sončnica simbolizira lažno bogastvo ali lažno upanje. 
 

Narcisa - ponovno rojstvo, prebujenje


Ker narcisa začne cveteti že v marcu, velja za eno prvih znanilk pomladi, prebujenja in ponovnega rojstva. V starem Egiptu so čebulice narcis celo polagali v grob pokojnika, da bi mu s tem zagotovili ponovno rojstvo v onostranstvu.
 

Gladiola - moč in moralna integriteta


Gladiola je dobila svoje ime po obliki njenih listov. Njeno latinsko ime je namreč “glasius”, kar pomeni meč. Prav zato gladiola simbolizira moč in moralno integriteto.
 

Tulipan - pripadnost


S tulipanom lahko nekomu sporočiš, da ti ni vseeno zanj. Tulipan nosi sporočilo naklonjenosti in pripadnosti. Poklon belega tulipana pa simbolizira tudi spravo.


Ko vidiš, vsak cvet zase pripoveduje svojo zgodbo. Za poklonom ali prejetjem cvetja se torej skriva cela mavrica fascinantnih razlag. Morda ti ravno ob naslednjem šopku pride prav ena izmed njih. 


Poleg cvetja pa zate še namig za malo drugačno razvajanje - z ugodnostjo ob sklenitvi WIZ Zdravje! Ob sklenitvi dopolnilnega zavarovanja izbereš svojo. To vrsto zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji potrebuješ po dopolnjenem 26. letu, ali če pred tem ostaneš brez statusa / se zaposliš. WIZ Zdravje ni obvezno, je pa nujno, z njim se izogneš doplačilu storitev. 

 

PREVERI UGODNOSTI OB SKLENITVI WIZ ZDRAVJE >
 

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.