null Pomembno obvestilo za WIZ stranke, april 2021
clock image

10

Pomembno obvestilo za WIZ stranke, april 2021

#wiznovice

01 april, 2021

WIZ

Sklepanje avtomobilskih zavarovanj WIZ poteka nemoteno.

Kljub temu, da je Vlada RS je sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji, sklepanje avto zavarovanj WIZ poteka nemoteno.  Po omenjenem odloku Vlade RS namreč velja, da:

  • se veljavnost prometnih dovoljenj podaljša,
  • se prepoveduje opravljanje tehničnih pregledov in postopkov za registracijo vozil,
  • se prepove izvajanje usposabljanj kandidatov in vozniških izpitov za voznike motornih vozil,
  • se prepove izvajanje vseh dodatnih usposabljanja voznikov,
  • se podaljša veljavnost zavarovalnih kritij avtomobilskega zavarovanja.

Odlok Vlade RS prepoveduje ponujanje in prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil od 1. do vključno 11. aprila 2021 (t.i. »lockdown«).

Hkrati se podaljšuje čas za registracijo vozil do 9. maja 2021, kar velja za vse registracije, ki potečejo v obdobju največ 30 dni pred uveljavitvijo vladnega odloka (1.3.2021) do 11. aprila 2021. Tehnični pregledi se v času »lockdown-a« ne bodo opravljali, prav tako tudi ne registracijski postopki. 
 

WIZ Avtomobilsko zavarovanje v času »lockdown-a«


Avtomobilsko zavarovanje je kljub odloku potrebno obnoviti z datumom poteka prejšnjega zavarovanja. V tem času, ki je namenjen za obnovo zavarovanja, je zagotovljeno začasno podaljšanje kritja. Ker bo po zaključku veljavnosti odloka na upravnih enotah in ostalih točkah za podaljšanje registracije povečana gneča, svetujemo, da zavarovanje urediš pravočasno. 
Zavarovanje avta WIZ ves čas omogoča ureditev zavarovanja na daljavo s sklenitvijo preko spleta.

Kljub »lockdown-u«, še vedno lahko nemoteno sklepaš oziroma podaljšaš avtomobilsko zavarovanje z vsemi želenimi kritji.
 

Tokrat lahko pri sklenitvi zavarovanja tudi prihraniš: s kodo LOCKDOWN5 prihraniš 5 % na celotno premijo, če ta znaša vsaj 150 €. Kodo se vpiše po izbiri vseh želenih kritij na koncu drugega koraka, samo preko te povezave do sklepalnika WIZ Avto.

 

Obnova zavarovanja 

Kaj storiti, če se zgodi škodni primer, zavarovanje za avto je poteklo po 1. 3. 2021, novo zavarovanje pa še ni urejeno?


Za vsa avtomobilska zavarovanja, ki potečejo v času med 1. 3. 2021 in 11. 4. 2021, se uporabljajo pravila  t.i. respiro roka. Pravila respiro roka pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti (AO) določajo, da se škodo, ki se zgodi v tem času, obravnava po novi zavarovalni polici, ki jo je zavarovanec dolžan skleniti za obdobje naslednjega zavarovalnega leta. 

To pravilo se v času veljavnosti Odloka Vlade o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil razširi na vsa sklenjena zavarovanja, ki so vsebovana na konkretni zavarovalni polici (AK, AO+, nezgoda, asistenca itd.) ter tudi na kratkoročna zavarovanja. Pred prijavo škode je tako potrebno skleniti novo avtomobilsko zavarovanje, ki prične veljati z datumom poteka starega zavarovanja. V času vladnega odloka lahko zavarovanje skleneš na daljavo - pri WIZ to storiš preko spleta.
 

Spremenjen urnik WIZ klicnega centra

Informacije prek telefona 080 11 24, klepeta na strani in elektronske pošte so ti v času »lockdown-a« na voljo vsak dan med 8. in 16. uro.  

Vsi člani ekipe WIZ se trudimo, da poslovanje poteka kar se da nemoteno. Zato te prosimo za razumevanje, če bo treba kakšno minuto več počakati na prosto telefonsko linijo ali odgovor preko elektronskega sporočila.  

 

Registracija vozil za katere ni potreben tehnični pregled 


Spletno podaljšanje prometnega dovoljenja na portalu eUprava je na voljo tudi v času »lockdown-a«. Za podaljšanje od 19. 4. 2020 ni več potrebna uporaba digitalnega potrdila, zato registracijo lahko podaljšate le z vnosom številke prometnega dovoljenja, številke veljavne police obveznega zavarovanja ter plačilnim sredstvom.
Za plačilo so na voljo: kartice (Activa, Diners, Maestro, Mastercard, Visa), mBills, VALU Moneta ali spletna banka (Abanet, NLB Klik). 

Če za tvoj avto letos ni potrebno opraviti tehničnega pregleda, lahko podaljšanje prometnega dovoljenja urediš že danes enostavno prek spleta. Pred tem pa moraš imeti urejeno tudi avto zavarovanje
 

 


ASISTENCA NA CESTI


V času veljave Odloka se nemoteno izvajajo storitve avtomobilske asistence WIZ Asistent. Če potrebuješ pomoč na cesti, se lahko kot običajno obrneš na našo brezplačno telefonsko številko 080 88 48, za klice iz tujine na +386 5 662 85 00. 


Hvala za zaupanje. 
WIZ ekipa

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.