null Novi avtomobilski modeli v letu 2020
zadek rdečega avtomobila
clock image

5

Novi avtomobilski modeli v letu 2020

#wizavto

20 december, 2019

Ana

V letu, ki se počasi zaključuje, so avtomobilistični trg zaznamovali predvsem manjši športni terenci SUV, zelo veliko zanimanje pa je bilo tudi za električne in hibridne avtomobile. Zagotovo se trend športnih terencev ne bo ustavil, prav tako pa se bodo povečali nakupi vozil na električni in hibridni pogon.

Samo vprašanje tednov ali mesecev je, kdaj bodo določeni električni avtomobili prihodnosti prišli na naše ceste, saj že s polno paro doživljajo svoje premiere na mednarodnih predstavitvah v tujini. Seveda je veliko odvisno od omejenih proizvodnih kapacitet, uspeha dobaviteljev in oblikovanja cen. 

Za vse, ki vas zanima kateri novi modeli avtomobilov bodo zapeljali na slovenske ceste v letu 2020, smo pripravili kratek pregled novosti, predvsem pa se jih boste razveselili tisti, ki vas zanima nakup okolju prijaznega vozila.

Kateri novi (električni) avtomobili so že (skoraj) na našem trgu?


Volkswagen bo tudi v letu 2020 poskrbel za obilico novosti in svežine. Tako lahko na slovenskem trgu pričakujemo prihod novih modelov: novi VW Golf 8, novi VW Golf 8 Variant – karavan, novi VW Arteon Shooting Brake - športna karavanska različica, novi Volkswagen T-Roc R in Cabriolet, novi Volkswagen ID.3, novi Volkswagen ID.4 ter novi Volkswagen Tiguan. Zagotovo si največ uspeha obeta novi VW Golf 8, ki je trenutno najbolje prodajan avtomobil v Evropi. Zaznamujejo ga drzni zunanji dizajn, popolnima digitalizirana notranjost, najrazličnejši pogonski sklopi (priključni hibridi TSI e, Car-2-X komunikacija med avtomobili in infrastrukturo, polni LED žarometi serijsko,..). Največja električna novost na tujem in slovenskem trgu bo zagotovo Volkswagen ID.3. Kombilimuzina segmenta C bo prvi predstavnik njegove družine električnih avtomobilov ID ter začetnik sprememb koncerna, ki v naslednjih letih načrtuje predstavitev več kot desetih novih avtomobilov na električni pogon. Najcenejša izvedba modela ID.3 bo pri nas s subvencijo Eko-sklada stala približno 23.000 evrov. 

Škoda. V novem letu lahko pričakujemo nov model Škoda Octavia, ki jo zaznamujejo najnovejša tehnologija, digitalna notranjost ter izpopolnjena zunanjost. Prav tako bo znamka Škoda v letu 2020 uspešno nadaljevala razvoj športnih terencev Kamiq, Karoq in Kodiaq. V prihodnjem letu bodo predstavili in na ceste postavili še električni avtomobil, izdelan na osnovi obstoječe Škode Citigo.

Audi. V letu 2020 prihaja na slovenski trg nova generacija Audi A3, ki je še prestižnejša od prejšnje. Ponašala se bo z izrazitim sprednjim delom, kot ga ima tudi novi Audi A4. Ne smemo pa pozabiti tudi na novi Audi Q4 e-tron (električni športni terenec) ter štirivratni električni kupe e-tron GT, ki je narejen v slogu modela A7 in bo ponujal veliko športnih užitkov.


Mimogrede, kje imaš ti zavarovan svoj avtomobil? Preveri WIZ Avto zavarovanje, naredi hitri izračun cene v minuti. >


Seat. V letu 2020 bo Seat naredil prvi korak v električno prihodnost s kompaktnim modelom Seat el-Born. Ta model bo idealen družinski avto, osnovan na Volkswagnovi platformi za električne avtomobile MEB. Ne smemo pa pozabiti niti na ostale modele, ki bodo prvič zapeljali po slovenskih cestah: novi Seat Leon 2020, novi Tarraco FR-e ter nova Seat Ateca. 

BMW. V naslednjem letu ali letu kasneje bosta luč sveta uzrla dva modela BMW-ja, BMW i4 z električnim pogonom eDrive, s katerim bo možno prepotovati do 600 kilometrov z enim polnjenjem ter model ix3. 

Mercedez-Benz. Kot eden izmed zadnjih med premijskimi avtomobilskimi proizvajalci bo tudi Mercedez-Benz poslal na naš trg svoj električni avtomobil EQC 400. 

Porsche bo na trg poslal težko pričakovan električni model Taycan, športen štirivratni kupe, kateremu se bo kmalu pridružil tudi električni križanec Macan.

Kia bo k nam pripeljala dva težko pričakovana električna novinca, Kio Niro EV ter drugo generacijo modela Soul, ki ga boste pri nas lahko kupili izključno v električni izvedbi. 

Nissan bo zgolj obnovil baterijski sklop pri modelu Nissan Leaf ter ga poslal na trg kot Leaf e+. 

S strani Opla je na poti k nam električna Opel Corsa, za katero pa bo pri nas potrebno odšteti približno 30.000 evrov. 

Tudi Peugeot je izdelal svoj električni avtomobil, model 208-e, ki se bo ponašal s samozavestnim dizajnom v kombinaciji s prepoznavnimi inovacijami ter tehnologijo. Za tiste s tanjšo denarnico bodo na voljo bodo tudi modeli na bencinski ali dizelski pogon. 

Pri Renaultu so se odločili posodobiti model ZOE, ki bo poleg posodobljenega sprednjega ter zadnjega dela dobil močnejši elektromotor in baterijski sklop s kapaciteto 52 kilovatnih ur. Novi lastniki bodo navdušeni tudi nad boljšo regeneracijo zavorne energije ter nad tehnologijo hitrega polnjenja z enosmernim električnim tokom, ki bo nekoliko skrajšal čas polnjenja njenega baterijskega sklopa. 

Ford. Čeprav z malo zamude, bo v svet električnih avtomobilov vstopil tudi ameriški Ford. V letu 2020 oziroma leto kasneje načrtuje poslati na trg model Mach e, ki se bo ponašal z bliskovitimi pospeški. 

Tudi pri Hondi niso pozabili na novosti. V prihodnjem letu bo predstavila mestnega malčka z imenom Honda e. 

Hyundai. Najmanj novosti nam v prihajajočem letu pripravlja znamka Hyundai, ki bo obstoječemu modelu Hyundai Ioniqu spremenila sprednjo masko, povečala baterijski sklop ter dodala močnejši elektromotor. 

Uporaben nasvet

Novi avtomobili nujno potrebujejo WIZ Kasko, avtomobilsko kasko zavarovanje, ki krije stroške popravila tvojega avta, če bo poškodovan v prometni nesreči, na parkirišču, v požaru, kot posledica naravne nesreče, zlonamernih dejanj ali ukraden (polni kasko). Pri WIZ Kasko moraš izbrati višino svoje soudeležbe pri škodi (t. i. odbitna franšiza). Kasko zavarovanje avtomobila je super izbira, saj ti zagotovi možnost plačila popravila avta iz strani zavarovalnice tudi, ko si sam odgovoren za poškodbo na avtu. V primeru manjših oz.  delnih škod na tvojem avtu pa preveri kritje WIZ Delni kasko, kjer se lahko izogneš uveljavljanju škode iz WIZ Kasko in s tem doplačilu premije pri obnovi zavarovanja. Namreč WIZ Delni kasko ne vpliva na izgubo »bonusa« oz. premijskega razreda. Nadaljuj branje tukaj >

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.