null Vse o drugem mnenju
zdravnica s stetoskopom s tablico v roki
clock image

8

Vse o drugem mnenju

#wizzdravje

03 november, 2020

WIZ

Drugo mnenje o vaši diagnozi in možnostih zdravljenja v Sloveniji in tujini bodo izdelali priznani zdravniki iz mednarodne mreže Advance Medical. Drugo mnenje prejmejo vsi zavarovanci WIZ Specialisti in nima čakalne dobe, zato to storitev lahko uveljavljate takoj po pričetku zavarovanja.

Drugo mnenje o vaši diagnozi in možnostih zdravljenja v Sloveniji in tujini bodo izdelali priznani zdravniki iz mednarodne mreže Advance Medical. Kljub temu, da mnenje pripravijo v tujini, je zate predstavljeno v slovenskem jeziku. 


Pri izdelavi drugega mnenja ni omejitev 
 

  • Priprava drugega mnenja velja tudi za zdravstvena stanja, ki so bila že prisotna ob sklenitvi zavarovanja.
  • Kronične bolezni in prirojene težave niso izključene. 
  • Velja tudi za ožje družinske člane: partnerja, starše in otroke do 21. leta.
  • Krite so tudi morebitne nadaljnje storitve po pridobitvi drugega mnenja (v okviru kritij izbranega paketa WIZ Specialisti).


Kako do drugega mnenja?


Če za ostala kritja WIZ Specialisti velja, da potrebujete napotnico ali izvid, iz katerih je razvidno, da potrebujte določeno zdravstveno storitev, to za drugo mnenje ne velja. Izdelava drugega mnenja se izvede v 5 korakih:

  1. Pokličeš Asistenco zdravje na 080 81 10 in pridobiš odobritev drugega mnenja.
  2. V 24 delovnih urah prejmeš klic zdravnika, skrbnika Advance Medical v Sloveniji.
  3. Zdravnik vam pomaga zbrati potrebno zdravstveno dokumentacijo za izdelavo drugega mnenja.
  4. Zdravniška ekipa Advance Medical izdela drugo mnenje, ki ti ga v slovenskem jeziku predstavi zdravnik skrbnik. 
  5. Zdravniku lahko zastaviš dodatna vprašanja in se posvetuješ o nadaljnjih korakih zdravljenja.

Običajno je strošek izdelave drugega mnenja od 1.500 do 5.000 €, odvisno od težavnosti zdravstvenega stanja. Izdelava drugega mnenja vas z zavarovanje WIZ Specialisti* ne stane nič, saj je krito v zavarovanju. 


*Spoznaj novo zavarovanje WIZ Specialisti


Drugo mnenje lahko povrne upanje za ozdravitev 


V naših evidencah hranimo več primerov, kjer je drugo mnenje doprineslo k bistvenemu izboljšanju bolezenskih stanj. Eno od takšnih je primer 5-letne deklice, za katero je drugo mnenje uveljavljala njena mama. 
Deklica je imela prirojene težave s kožo, ki se imenuje atopični dermatitis. To se kaže v vnetju kože, ki je srbeča, pordela, otekla in razpokana. Pri deklici je napredoval v zelo težko obliko in so ji zdravniki pri nas lahko le blažili simptome, niso pa je mogli pozdraviti, saj učinkovitega zdravila še ni. 

Običajno je strošek izdelave drugega mnenja od 1.500 do 5.000 €.


Zdravnica iz Advance Medical je v poročilu drugega mnenja posredovala podatek, da so v ZDA razvili učinkovito biološko zdravilo, ki je bilo pred kratkim tudi odobreno in uradno priznano. Osebna zdravnica deklice je stopila v kontakt zdravnice iz ZDA in v sodelovanju z ZZZS pridobila zdravilo. S tem so pomagali tudi drugim pacientom, ki imajo podobno diagnozo. 
 

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.