null Tvoje zdravje, tvoja skrb. Si redno pregleduješ moda?
movember, wiz zavarovanje, rak na modih preventiva,
clock image

6

Tvoje zdravje, tvoja skrb. Si redno pregleduješ moda?

#wizzdravje

11 november, 2022

Igor

Brki in brada =  moda? Tu pa so še bolj pomembna moda. Poskrbiš zase, zares zase, na način ko moda in modni trendi nimajo res nobene veze?!?

ZGODNJE odkrivanje sprememb na modih je pomembno in lahko pomaga odkriti raka v zgodnji fazi, ko je zdravljenje zelo uspešno. Brez skrbi - vsaka sprememba na modih ni rak.

Statistika: Rak na modih se najpogosteje pojavlja med 15. in 34. letom starosti. Ker prizadene tako mlade kot tudi starejše moške, je priporočljivo, da s pregledovanjem pričneš že zgodaj, od 15. leta dalje.

Vzemi si nekaj minut mesečno in akcija, samopregledovanje je res rešeno v hipu.  

In da ne bomo predolgi: preberi si te 3 zelo pomembne točke:
 

1.    Kdaj je pravi čas za pregledati svoj moda? 

Danes. In raje 1x mesečno, s tem lažje opaziš spremembe. Priporočljivo je, da se to stori po prhanju s toplo vodo, ko je tvoje telo segreto in se moda sprostijo. Pregleduj redno, vzame ti trenutek. Rešeno v hipu.
 

2.    Kako se pregledati? 

Zelo enostavno: pregneti svoja moda s prsti, enega po enega. Eno je vedno nekoliko večje od drugega. Zdravi testisi so gladki in čvrsti! Naj te ne skrbi, če med tipanjem začutiš malo cevko, ta prenaša tvojo spermo, nahaja se na zadnji strani posameznega moda. 
 

3.    Kdaj je dobro obiskati zdravnika? 

Če začutiš bulo, vozliček, tvorbo ali kaj drugega v modih. K zdravniku pojdi tudi, če opaziš spremembo v velikosti, barvi ali imaš bolečine v tem predelu.


In ja tudi mi smo preverili, v WIZ ekipi si nobeden ne pregleduje mod, žal je to »100 % fail«, saj 40% ekipe so fantje. No, fantje so obljubili, da je skrajni čas! 

In ja, vzemi si nekaj minut mesečno in akcija, samopregledovanje je res rešeno v hipu.
 

WIZ zavarovanja
​​​​​​​


Dopolnilno zdravstveno zavarovanje verjetno poznaš in že imaš, kajne? Ta te reši doplačil pri zdravniku, ko ga potrebuješ. Če še nimaš, WIZ Zdravje zavarovanje je res fantastično: urediš ga hitro preko spleta, pa še najcenejše v Sloveniji je. Za piko na i ti prinese ugodnost do 50 €, ki jo lahko koristiš tudi pri zavarovanju svojega avtomobila - WIZ Avto.

TVOJ PARTNER ZA ZDRAVJE JE WIZ zavarovanje > 

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.