null Triki kako organizirati nepozabno zabavo
rojstnodnevna torta, bela, wiz blog, Triki kako organizirati nepozabno zabavo
clock image

8

Triki kako organizirati nepozabno zabavo

#trikidoma

19 maj, 2022

Veronika

Tvoj najdražji družinski član ali prijatelj ima samo enkrat letno rojstni dan. Ob tej posebni priložnosti pa bi mu rad pripravil zabavo presenečenja? Super ideja, mi ti pomagamo s top nasveti in triki.

To je res najlepši način, s katerim izraziš kako pomemben je vajin odnos. Hkrati pa lahko imaš s celo družino ali družbo izgovor, da se zberete in ustvarite nekaj res posebnega za slavljenca

Brez skrbi, če misliš, da je organizacija takega dogodka preveč zahtevna. Razkrivamo ti 10 preprostih korakov, v katerih pripraviš najbolj nepozabno zabavo tega leta.
 

1.    Določi datum & uro

Dan, ko se odločiš za praznovanje, mora seveda biti smiselno izbran. Noben si ne želi zabave sredi tedna ali pa ob nenavadnih urah. Prav tako pa se dobro prepričaj, če ima tvoj prijatelj na določen datum sploh čas, da se ne boste na koncu zbrali za prazen nič.
 

2.    Zabavo naredijo povabljenci


Družba je pravzaprav tista, ki naredi dobro zabavo. Najprej temeljito razmisli, s kom (poleg tebe) tvoj prijatelj preživlja največ časa. Katere prijatelje najpogosteje omenja? S katerim sodelavcem gre po službi z veseljem še na pijačo? Kdo mu je najbližje? Najprej naredi seznam vseh, ki si jih želiš povabiti, nato pa pridobi njihove kontakte. 

Ko razpošlješ vabila povabljencem, jih ob tem obvezno opozori, da gre za zabavo presenečenja in da slavljencu ne smejo povedati nič. Prav tako goste povprašaj o raznih alergijah in načinih prehranjevanja; to ti bo prišlo prav, ko bo potrebno izbrati prigrizke.

Ali veš, da je Ana Frank svoj slavni dnevnik dobila ravno kot rojstnodnevno darilo?

 

3.    Izberi ustrezen prostor

Ko izbiraš prostor, imej v mislih več dejavnikov: koliko oseb pričakuješ? Več oseb pomeni večji prostor, manjše družbe pa morda sploh ne potrebujejo prostora, temveč bi bila dovolj že kakšna miza v restavraciji. Kakšen tip zabave imaš v mislih? Bi slavljencu bila bolj všeč elegantna večerja, udobno druženje ali divjanje na plesišču? Kakšna je vremenska napoved? Zunanji dogodki so lahko v mrazu ali dežju prava muka. Poleti pa poskrbi za zaščito pred komarji. 

Ne pozabi, da moraš prostor tudi pravočasno rezervirati. Seveda pa lahko zabavo organiziraš kar pri sebi ali slavljencu doma; v tem primeru se že prej z domačimi dogovori o podrobnostih.
 

4. Tematska zabava

Opaziš, kaj imajo skupnega vse tiste luštne zabave, ki jih najdeš na socialnih omrežjih, npr. Instagramu ali Pineterestu? Vse imajo neko temo oziroma rdečo nit:

 •  Navdih za teme lahko najdeš v knjigah in flimih (Harry Potter, James Bond, Star Wars...),
 • v tujih kulturah (Arabski svet, grški večer, toga party...) ali
 • v svetu zabave (kazino, disko...).
 • Če si želiš bolj preproste tematike, lahko izbereš samo barvo, v znamenju katere se bo zabava odvila.
   
 • Izbrani tematiki le še prilagodi celotno dekoracijo in prigrizke, gostom pa ne pozabi sporočiti, kakšen je „dress code“. 
   

4.    Slastni prigrizki & pijača

Roke gor, če greš tudi ti kdaj na zabavo samo zaradi hrane. Pomembno je, da svoje goste razvajaš s slastnimi prigrizki. Možnosti za okusno hrano je več;

 • lahko jo pripraviš kar doma,
 • če ti je to prevelik zalogaj pa se z družbo dogovorite, da vsak pripravi nekaj.
 • Če ni nobeden od vas ljubitelj kuhanja, si poenostavite organizacijo in preprosto naročite catering.
 • Oj! Ne pozabi tudi na alergije, ki so ti jih povabljenci zaupali: poskrbi, da bo vsak od udeleženih med hrano našel nekaj zase.
   

5.    Rojstnega dneva ni brez torte

Vsak rojstni dan pa potrebuje tudi dobro torto. Danes lahko izbiraš med najrazličnejšimi oblikami, okusi, pa tudi velikostjo. Ali veš, da je največja rojstnodnevna torta na svetu tehtala kar 5000 kg? Si predstavljaš, koliko gostov lahko z njo nahraniš? No, ti med naročanjem izberi velikost, ki bo primerna za število povabljencev. Videz in okus pa določi tako, da bo všeč slavljencu. Ob tem ne pozabi tudi na svečke; če je tvoj prijatelj že v bolj zrelih letih, uporabi svečke v obliki številk in se tako izogni neprijetnim situacijam, kot je pomanjkanje prostora na torti za vse svečke.
 

6.    Dekoracija za piko na i

Dober prostor je pomemben, a dekoracija je tista, ki mu doda dušo. Danes imaš na voljo že nešteto različnih balonov, cvetja, posode in ostalih malenkosti, ki bodo zabavo povezale v čudovito celoto. Če ste s prijatelji bolj kreativne narave, imate na spletu na voljo ogromno trikov, kako okraske izdelate kar sami. Seveda pa naj se celotna dekoracija ujema z izbrano temo. 
 

7.    Zabavajte se z igrami

Za animiranje gostov je najbolje, da poiščeš zabavne igre. Ima prostor morda bilijard mizo? Organizirajte turnir. Je v bližini kakšno igrišče, kjer bi lahko odigrali igro nogometa? Tudi če sam prostor ne nudi veliko opcij, poišči predloge za igre na spletu in jih prilagodi vaši družbi. Že razni kvizi so izjemno zabavni, ko uporabiš svojo domišljijo in pripraviš zanimiva vprašanja.
 

8.    Element presenečenja

Že sama „zabava presenečenja“ bo slavljenca presenetila, a kaj, ko bi mu z družbo pripravili še nekaj, česar res ne bi pričakoval? Poiščite njegovega najboljšega prijatelja iz otroštva in ga povabite na zabavo. Pridobite kontakt njegove tete iz tujine in se dogovorite, da mu ta pripravi video voščilo. Pozanimajte se, katero jed je kot otrok oboževal in jo postrezite na zabavi. 
 

9.    Izvirno darilo za popoln zaključek

Ti najboljše poznaš slavljenca. Predlagamo ti, da podariš doživetje:

 • kaj praviš na polet z letalom ali kuharski tečaj? Priporočljivo je, da vsi skupaj zberete denar (manjše vsote) in potem kupite večje darilo. Enostavno, hitro. Zraven napišite še izvirno čestitko. 

Dobro darilo lahko slavljencu spremeni življenje – dobesedno. Ali veš, da je Ana Frank svoj slavni dnevnik dobila ravno kot rojstnodnevno darilo? No, tudi če tvoj prijatelj ne bo postal svetovno znan avtor, mu lahko vseeno podariš nekaj izvirnega in uporabnega.


Naš predlog? Npr. eno WIZ Tujina zavarovanje za potovanje, seveda poleg  letalske karte bi bila res TOP IZBIRA :) 

Pa prijetno praznovanje  želimo!

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.