null Trije nasveti za lažje delo šolskih nalog
Šolar, ki piše
clock image

3

Trije nasveti za lažje delo šolskih nalog

#wizsolar

21 julij, 2018

Ana

Vzgoja otrok je že brez dnevnih ostalih obveznosti lahko stresna, začetek šole pa stres lahko še poveča.

Poskrbeti moramo za nakup novih knjig in zvezkov, telovadne opreme, nove torbe ... V minulih letih smo morali razmišljati tudi o izbiri primernega nezgodnega zavarovanja za svojega šolarja in med seboj primerjati letake zavarovalnic, ki so jih otroci prinesli iz šole.

Naj vzgoja ne bo trd oreh

Kako torej med vsem aktivnim in hitrim načinom življenja ohraniti mirnost, zbranost, učinkovitost? Kako lahko svojim otrokom pomagamo, da ohranijo zbranost, da redno izpolnjujejo svoje delovne navade?

Začetek novega šolskega leta je kot nalašč, da upoštevamo tri WIZ Šolar nasvete:

  • Prvi = ORGANIZIRANOST: pomagajmo otroku, da sam predvidi, kateri koraki so potrebni, da naredi domačo nalogo. Primer: če ima za nalogo pripraviti plakat, naj sam pripravi seznam, kaj potrebuje za izdelavo. Otroku pomagajmo, da predvidi korake do cilja ter da razume, da pred vsako opravljeno nalogo stoji dober načrt.
  • Drugi = FOKUS: otroku pomagajmo razumeti, zakaj ima urnik in zakaj zanj pomemben. Pogovorimo se z njim in ga dnevno opominjajmo, da je zanj boljše najprej usmeriti vso svojo pozornost v domače naloge, da bo potem prosto in brezskrbno užival v igri. Spodbujajte in motivirajte njegovo usmerjenost v izpolnjevanje nalog.
  • Tretji = RED: pomembno je, da se otrok po dokončani nalogi nauči pospraviti delovno površino in potrebščine spraviti v torbo za naslednji dan. Na ta način bodo tudi jutra manj stresna!
     

In ko domače naloge in učenje umaknemo na stran ...

Varnost otrok skrbi vsakega od nas, praske in buške so nekaj povsem običajnega in vseh tudi ne moremo preprečiti. Pomembno pa je, da lahko marsikatero resno poškodbo preprečimo s preventivnimi varnostnimi ukrepi. Poleg tega pa otroku zagotovimo tudi dobro nezgodno zavarovanje, ki lahko omili posledice, če do nezgode pride.

In kdaj je pravi čas za urediti zavarovanje? Pri WIZ-u lahko uredite večletno nezgodno zavarovanje otrok in mladine WIZ Šolar, ki ga lahko sklenete že ob otrokovem dopolnjenem 1. letu, veljalo pa bo vse do dopolnjenega 27. leta. Tudi če ste zamudili začetek šolskega leta, vam ni treba skrbeti, saj lahko zavarovanje sklenete kadarkoli.
 

Že imate urejeno nezgodno zavarovanje za vašega otroka? Pri WIZ-u je sklenitev enostavna - hitra - ugodna, z do 20 % prihrankom: WIZ Šolar že od 13,18 € za celo leto.

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.