null Top 5 nasvetov za sprehajanje psa v mrzlih dneh
Kuža pozimi
clock image

5

Top 5 nasvetov za sprehajanje psa v mrzlih dneh

#trikiljubljenčki

10 januar, 2023

Ana

Naj te neugodni vremenski pogoji kot so nizke zimske temperature ne odvrnejo od te zelo pomembne rutine, dolgega sprehoda s tvojim kužkom. Z WIZovimi nasveti še sprehod v hudem mrazu lažji!

Vsak ljubeč lastnik psa namreč dobro ve, da so sprehodi s kosmatim prijateljem nujni in izredno koristni. Tako za lastnika, kot tudi za počutje kužka. V današnjem času, prenatrpanem z oblico informacij, dnevni sprehodi nudijo tudi prepotreben čas zase, obenem pa je vsakodnevna rekreacija odlično in naravno zdravilo za stres ter protiutež sedečemu stilu življenja.

Zate smo pripravili nasvete, kako se najbolje pripraviti na sprehod s kužkom v zimskem mrazu.
 

S kužkom tudi pozimi na sprehod


1. Poskrbi, da te ne zebe. Toplo se obleci!

Opremi se z dolgim zimskim perilom, debelimi hlačami in dobro podloženo bundo. Če živiš v kraju, kjer sta sneg in led običajna, so vodoodporni čevlji preprosto nujni, seveda pa tudi šal in kapa. Rokavicam nameni posebno pozornost, naj nudijo dober oprijem. Nočeš, da ti povodec uide iz rok in si prisiljen tekati za psom, medtem, ko ta verjetno misli, da se igrata. Spodrsne na ledu pa lahko celo tvojemu kužku. Poskrbi za urejeno zavarovanje za primer pasje nezgode. WIZ Kuža je odlično zavarovanje z dobrimi kritji.


2. Prepoznaj znake, kdaj tvojega kužka zebe!

Psi so izjemno raznolike živali, kar se najbolj očitno odraža v njihovi fizični podobi in temperamentu. Ena izmed razlik je gotovo tudi toleranca do zimskih temperatur. Znani psi severnega porekla, haskiji, seveda nimajo težav z mrazom, a veliko drugih pasem ni tako dobro prilagojenih snegu in hladnemu vetru, ki je običajen v Sloveniji. Zaupaj svojemu psu! Ko opaziš, da se trese in z muko stopa po hladnih tleh ali pa te celo vleče nazaj proti domu, to upoštevaj in ga primerno opremi za zimske razmere.


3. Uporabi pasjo jakno, ponudba v pasjih trgovinah je velika.

Večini psov koristi uporaba pasje jakne, še posebno mladičkom, starejšim psom, manjšim pasmam in pasmam s kratko dlako. Ko izbiraš katero jakno bi kupil, bodi pozororen, da je primerno debela in da je iz materiala, ki se ne premoči zlahka. Po sprehodu preveri, če je iz notranje strani zares ostala suha, kajti mokra obleka je lahko zelo neprijetna izkušnja za vašega ljubljenčka – samo pomisli, kako neprijeten je občutek mokrih nogavic na koži …


4. Zaščiti tačke in poskrbi za njihovo nego!

Sol in ostale umetne snovi, ki jih pozimi uporabljamo, da sneg hitreje skopni na cesti, so lahko zelo neugodne za pse, saj povzročajo suho kožo in včasih celo rane na tačkah. Z uporabo nedrsečih ter vodoodpornih pasjih čevljev poskrbiš, da kosmatinec ne bo imel teh težav. Seveda večina psov ni vajena ali navdušena nad dejstvom, da nimajo popolnoma svobodnih nog. Obstaja tudi veliko izdelkov, ki jih lahko uporabiš po umivanju. Priporočamo ti, da na internetu poiščeš kakšno naravno mazilo z blagodejnimi izvlečki za zaščito in nego pasje kože, ki neguje in celi. Preveri tukaj, kako se lahko izogneš veterinarskim stroškom.


5. Izberi primeren povodec

Sprehajanje na drsečih ter ledenih podlagah, ki jih ustvari zimski hlad, zna biti kar naporno, še posebej, če ste lastnik izrazito živahnega psa. Zato je priporočljiva uporaba kratkega in močnega povodca s solidnim oprijemom. Uporabiš lahko tudi povodec, ki se ga zaveže okoli tvojega pasu, tako da, če slučajno izgubite ravnotežje in padete, ali iz kakega drugega razloga ostanete brez povodca v rokah, vam ni potrebno skrbeti, da ti bo kuža ušel.

Poleg sprehodov, nege in ljubezni tvoj kuža potrebuje urejeno zavarovanje. Zavarovanje psa WIZ Kuža krije stroške zdravljenja zaradi nezgode in bolezni ter odgovornost iz posesti. Na voljo imaš tri različne pakete zavarovanj. Razlikujejo se glede na obseg kritja, cene in zavarovalne vsote. Prav vsi trije WIZ Kuža paketi krijejo stroške zdravljenja zaradi nezgode in primer nezgodne smrti. V paketu Maksi in Plus pa so vključena tudi dodatna kritja za primere bolezni.

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.