null Prijava škode na avtu po neurju – vse opraviš online!
vožnja v nalivu, novica Prijava škode po neurju
clock image

2

Prijava škode na avtu po neurju – vse opraviš online!

#wiznovice

19 julij, 2023

Margi

Preberi si kratka navodila glede prijave škodnih primerov in kako to storiš najhitreje, v primerih močnih neurij, ki na enkrat divjajo po celi državi. 


Nestabilno vreme, ki smo mu priča zadnje dni je poskrbelo za precejšnjo premoženjsko škodo na nepremičninah in tudi premičninah, kot so avtomobili in ostala prevozna sredstva. Udari strele, močno deževje, toča in orkanski veter lahko poleg škode na stvareh ogrozijo tudi varnost ljudi, zato najprej poskrbi za svojo varnost.  

Zadnje dni je vse več vprašanj na temo prijave škode, ki je posledica vremenskih ujm po Sloveniji. Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, so kolegi iz škodnega področja pripravili par napotkov za lažjo in hitrejšo prijavo škode na vozilu. 
 

Napotki kako prijaviti škodo na tvojem avtu po neurju:
 

 • 1.    Ko nevarnosti nevihte ni več, natančno preglej stanje avtomobila. 
   
 • 2.    S telefonom posnemi nekaj fotografij, da jih lahko priložiš k prijavi škode!
   
 • 3.    Pripravi svojo polico avto zavarovanja z izbranim kritjem WIZ Kasko, ki krije škodo zaradi naravnih nesreč
   
 • 4.    Obišči spletno stran za e-prijavo škode in izpolni zahtevane podatke ter priloži fotografije poškodb na avtu.
   
 • 5.    Za hitrejšo obravnavo lahko obiščeš enega od pogodbenih servisov, kjer boste skupaj opravili ogled vozila in se dogovorili za termin za popravilo škode. 


Toča in avtomobil: Kaj storiti, če te toča ujame med vožnjo?


Najpomembneje: ustavljanje v predorih ali pod nadvozi je nevarno in celo kaznivo dejanje.

Kljub ponavljajočim opozorilom Policije, se lahko med nevihtami in točo še vedno srečaš z avtomobili, ki so se ustavili pod številnimi nadvozi, mostovi ali v predorih, da bi našli zavetje. Takšno ravnanje je izjemno nevarno, saj ogroža tako njihovo lastno varnost kot tudi varnost drugih udeležencev v prometu. Poleg tega pa lahko tisti, ki jih pri tem "zasači" Policija, tako ravnanje plačajo z denarno globo.

Toča alarm: ali jo lahko predvidimo in pravočasno ukrepamo

Verjetnost pojava toče se ocenjuje z uporabo trenutnih podatkov meteoroloških radarjev. Po podatkih strani Neurje.si, Državna meteorološka služba (ARSO) upravlja dva meteorološka radarja - na Lisci in Pasji ravni. Za določanje verjetnosti toče pri tleh se uporablja vertikalni profil radarskih odbojnosti s pomočjo metode VIL (Vertically Integrated Liquid). 

 

Srečno in vse dobro, WIZ ekipa

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.