null Poškodbe otrok in najpogostejši vzroki za hospitalizacijo
clock image

4

Poškodbe otrok in najpogostejši vzroki za hospitalizacijo

#wizsolar

05 september, 2023

Ana

Veste, da je v slovenskih bolnišnicah zaradi takšnih in drugačnih poškodb letno zdravljenih več kot 4.200 otrok in mladostnikov?

Vzroki za poškodbe so različni, najpogostejši so padci in udarci ob kak predmet, zdrsi ter opekline. K sreči se večina teh nezgod konča s kakšno buško, odrgnino ali odkrušenim zobom, morda zlomom, ki se prav tako zaceli.


Kakšne so lahko posledice hujše poškodbe?

Kaj pa se zgodi, ko pride do hujše nezgode in se nesreča konča s trajno invalidnostjo? Zdravljenje in dolgotrajna rehabilitacija, prirediti je potrebno bivalne prostore …

Izognite se visokim finančnim stroškom in se odločite za pravo višino zavarovalne vsote pri nezgodnem zavarovanju WIZ Šolar, ki bo zadostovala prilagoditvi na spremembe v življenju v primeru invalidnosti otroka.

Na prvem mestu po vzrokih hospitalizacij so padci – in ravno zaradi padcev se lahko zgodijo tudi najhujši scenariji. Največ hospitaliziranih otrok je malčkov do 5 leta starosti, sledijo osnovnošolci in dijaki.
 

 

Kolesarjenje je 2. najpogostejši razlog za hospitalizacijo osnovnošolcev
 

Če izvzamemo padce kot vzrok hospitalizacij otrok, je na takoj za njimi vzrok kolesarjenje – kar 34% otrok starih od 6-14 let zaradi nezgod pri kolesarjenju pristane v bolnišnici.

Drugi najpogostejši razlog je udarec/trčenje z osebo. Pri naslednji starostni skupini sta ta dva vzroka v zamenjanem vrstnem redu. Pri malčkih do 5 let je najpogostejši vzrok takoj za padci udarec ob/s predmetom – kar 30 % se jih zaradi tega tako poškoduje, da je potrebno bolnišnično zdravljenje. 

 

Kako postopati, ko se zgodi nezgoda?
 

Nesreča nikoli ne počiva, zato je prav, da smo vedno dobro pripravljeni na neprijetne situacije. Sklenitev nezgodnega zavarovanja za otroke je zagotovo prvi korak, saj vam zavarovanje omogoči lažje spoprijemanje s posledicami nezgode, ki imajo za posledico spremenjen način življenja. 

Ko se zgodi nezgoda, ohranite mirne živce in poskrbite za hitro zdravniško pomoč. Ko je otrok oskrbljen in že poteka zdravljenje, pa je pomembno, da nezgodo prijavite v roku 30 dni po nezgodi. Najhitreje boste to storili s pomočjo spletne aplikacije, ki je dostopna na https://skode.wiz.si/, kjer registracija ni potrebna.

IZRAČUN CENE NEZGODNEGA ZAVAROVANJA 

 

Skoraj osmino vseh izplačil za škode smo izplačali zaradi nastale invalidnosti po nezgodah otrok

V lanskem letu so naši zavarovanci v več kot polovici primerov prijavili škode zaradi padcev, slaba četrtina pa jih je nastala zaradi udarcev

Dobro polovico škod smo izplačali za dnevne odškodnine, dobro četrtino za zlome, izpahe in opekline, 12 % ali približno osmina vseh izplačil pa za invalidnosti zaradi nezgode
 

Težko si je predstavljati, a skoraj 8 od 100 otrok je v lanskem letu utrpelo tako hudo nezgodo, da so za posledico utrpeli invalidnost določene stopnje. Zato je pomembno, da izberete pravo zavarovalno vsoto nezgodnega zavarovanja za vašega otroka.

SPOZNAJTE PAKETE NEZGODNEGA ZAVAROVANJA WIZ ŠOLAR

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.