angle-left null Pomembno obvestilo za WIZ stranke
clock image

7

Pomembno obvestilo za WIZ stranke

#wiznovice

16 marec, 2020

WIZ

Naše spletno poslovanje in prijava škod prek spleta poteka nemoteno. Škodni centri, kjer se opravljajo fizične cenitve in ogledi WIZ avtomobilskih škod, pa se zaradi epidemije korona virusa začasno zapirajo.

Ob razglašeni epidemiji korona virusa v Sloveniji in v skrbi za zdravje vseh, smo tudi pri WIZu z vso odgovornostjo in skrbnostjo sprejeli ukrepe, s katerimi želimo našim strankam olajšati poslovanje z nami. Od vključno ponedeljka, 16. 3. 2020, začasno zapiramo škodne centre po Sloveniji


E-PRIJAVA ŠKODE 

  • Škodo se lahko prijavi hitro in enostavno prek škodnega portala Moj WIZ
  • O nastali škodi nas lahko seznaniš prek spletnega obrazca Obvestilo o škodi
  • Za več informacij pa smo v času uradnih ur, od 8:oo do 16.oo ure, na voljo po telefonu 080 11 24. 


POMEMBNA INFORMACIJA OB PRIJAVI AVTOMOBILSKE ŠKODE


Naše zveste zavarovance obveščamo, da s prijavo škode na vozilu v teh okoliščinah ni potrebno pretirano hiteti. V primeru, da je poškodovano vozilo tehnično brezhibno, se lahko vozilo naprej uporablja in škoda se uveljavlja kasneje. Prosimo le, da se ohranijo vsi potrebni dokazi (npr. fotografije). Zaradi izrednih okoliščin v tem času torej urejate le res najbolj nujne zadeve, zaradi katerih vozilo ne sme biti v prometu (npr. razbito vetrobransko steklo). 

Brez skrbi, skrbno in redno bomo svoje zavarovance obveščali o spremembah v zvezi z možnostmi prijave škod.
 

SKLEPANJE AVTOMOBILSKIH ZAVAROVANJ PRI WIZu POTEKA NEMOTENO
 

Pri WIZu strankam ves čas omogočamo ureditev zavarovanja prek spleta. Še vedno lahko nemoteno sklepate oziroma podaljšate zavarovanje avtomobilske odgovornosti, zavarovanje avtomobilskega kaska, zavarovanje avtomobilske asistence, zavarovanje voznika zaradi telesnih poškodb (AO plus), nezgodnega zavarovanja voznika in potnikov, zavarovanja pravne zaščite zaradi uporabe motornega vozila.

Sprejet je bil Odlok Vlade o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil. To pomeni, da:

•    se podaljša veljavnost prometnih dovoljenj,
•    se prepoveduje opravljanje tehničnih pregledov,
•    se podaljša veljavnost zavarovalnih kritij avtomobilskega zavarovanja.

Na podlagi Odloka Vlade RS se do 16. 5. 2020 podaljšuje čas za obnovo ter plačilo avtomobilskih zavarovanj, ki potečejo med 17. 3. 2020 in 16. 4. 2020. Zavarovanje se obnovi z datumom poteka prejšnjega zavarovanja. V tem času, ki je namenjen za obnovo zavarovanja, je zagotovljeno tudi začasno podaljšanje kritja po prejšnjem zavarovanju. Vseeno vam svetujemo, da zavarovanje uredite pravočasno*. 
 

KAKO JE Z OBNOVAMI WIZ AVTO ZAVAROVANJA?
 

*Pri obnovi WIZ Avto zavarovanja kot običajno pošljemo predlog nove oziroma obnovo police, na kateri so vsa zavarovalna kritja kot so bila do sedaj. Zavarovalno kritje pa velja naprej s plačilom premije za novo zavarovalno obdobje, razen v primeru, če se zavarovanje prekine. 
Plačilo zavarovanja se uredi kot običajno. Za podrobnejše informacije lahko pokličeš po telefonu 080 11 24.
Če je bila na tvoji polici izbrana zelena karta, ti jo bomo nekaj dni po plačilu premije poslali na tvoj naslov z navadno pošto in ne s priporočeno pošiljko kot običajno. 

 

TEHNIČNI PREGLED IN PODALJŠANJE REGISTRACIJE
 

  Če bi v času od 17. 3. 2020 do 16. 4. 2020 moral na tehnični pregled za svoj avto, ga v skladu z Odlokom lahko urediš kasneje (do 16. 5. 2020), prav tako registracijo vozila.


ASISTENCA NA CESTI


V času veljave Odloka se nemoteno izvajajo storitve avtomobilske asistence WIZ Asistent. Če potrebuješ pomoč na cesti, se lahko kot običajno obrneš na našo brezplačno telefonsko številko 080 88 48, za klice iz tujine na +386 5 662 85 00. 
 

Celotna WIZ ekipa se trudi, da poslovanje poteka kar se da nemoteno. Ob tem se vnaprej opravičujemo in prosimo za razumevanje, če bo treba kakšno minuto več počakati na prosto telefonsko linijo ali odgovor preko elektronskega sporočila.


Hvala za zaupanje. 
WIZ ekipa