null Obvestilo za zavarovance WIZ Zdravje
WIZ Novice, Obvestilo za DZZ zavarovance
clock image

3

Obvestilo za zavarovance WIZ Zdravje

#novice

05 december, 2023

WIZ, Generali

Z 31. decembrom 2023 se ukinja prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje (DZZ).


Z 31. decembrom 2023 se ukinja prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje (DZZ). S 1. januarjem 2024 se uvaja obvezni zdravstveni prispevek (OZP).

Ob preoblikovanju zavarovane osebe ohranijo vse pravice, kot so jih imele do sedaj, v enakem obsegu. Razlika je le v tem, da bodo te pravice po ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v celoti financirane le iz naslova obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Vse zavarovalne police za WIZ Zdravje zaradi ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja avtomatsko prenehajo veljati 31. 12. 2023.

Če imate pri nas poleg WIZ Zdravje sklenjeno tudi zavarovalno polico za nadstandardno zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje Plus (ki vključuje kritja: WIZ Pomoč, WIZ Prevozi, WIZ Kemoterapija in WIZ OPP), vas obveščamo, da ob prekinitvi WIZ Zdravje skladno s pogoji avtomatsko preneha veljati 31.12.2023 tudi vaša zavarovalna polica za WIZ Zdravje Plus

V zvezi s prekinitvijo teh polic vam zato ni treba storiti ničesar.

Zadnja premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki jo je treba plačati, je premija za december 2023. Če ste premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačali za nekaj mesecev ali leto vnaprej, boste vračilo preplačanih premij prejeli najkasneje do 29. 2. 2024.

Za vse informacije glede obveznega zdravstvenega prispevka in izvajanja vašega obveznega zdravstvenega zavarovanja se obrnite na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.   

WIZ Zavarovanja, spletna prodajna točka Generali zavarovalnice d.d.

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.